Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 485
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте, моята операция за премахване на жлъчка беше на 09.02. Искам да ви попитам, колко време усещахте дискомфорт и болка заради газ-а? Всеки път когато ставам имам чувството че в корема ми се търкалят камъни, отделно и болката под дясната ключица и в раменете.
Аз лично нямам нито диария нито позиви за ходене до wc...

# 451
Относно болките от газ - аз ги имах около поне 10 дни, понеже не се бях раздвижила хубаво. Само първите 2-3 дни обаче бяха по-силни.

За гаденето и разстройството - при мен се появиха няколко дни след операцията и продължиха около 2 седмици. След това се случваха чат/пат през първият месец и нещо, но доста рядко. А сега въобще ги няма.

За храненето - пиле с ориз/картофи без мазнина и кожа, тиквички с ориз, печени филийки с нискомаслен кашкавал, пъстърва на фурна с варени бейби моркови, риба тон на фурна с печени сладки картофи (всичко без мазнина и черен пипер; за рибата - сол и магданоз). Печени картофи на фурна с обезсолено сирене, препечени филийки с печено пуешко филе/пилешко филе, пуешки шницели с печени чушки (продават едни супер вкусни пуешки шницели в Лидл. Само овалвам в галета и пека на фурна). Спагети със сирене или с доматен сос. За Коледа правих печена пуйка 😁 Ям много кисело мляко 0.1% и айрян на корем. Фрешовете ми понасят добре за пиене навън. Като изляза си поръчвам фреш от портокал с вода, но това след 3-4 седмици от операцията. Ако трябва да си поръчвам нещо навън ям пица Маргарита с по-малко моцарела, някаква скара или спагети с доматен сос. Всичко ми е било окей.

# 452
Здравейте, моята операция за премахване на жлъчка беше на 09.02. Искам да ви попитам, колко време усещахте дискомфорт и болка заради газ-а? Всеки път когато ставам имам чувството че в корема ми се търкалят камъни, отделно и болката под дясната ключица и в раменете.
Аз лично нямам нито диария нито позиви за ходене до wc...
Около 10 дни. Движете се повече, дискомфорта изчезва по бързо, можете да пиете експумизан.

# 453
Здравейте,
Имам камани в жлъчката и съответно ми предлагат да се оперирам.Моля Ви ,ако имате някаква актуална информация за цени,болници и специалисти в Пловдив ще съм благодарна да споделите.

# 454
Цитат на: Alize1234 link=topic=135081
6.msg44300352#msg44300352 date=1644872137
Здравейте,
Имам камани в жлъчката и съответно ми предлагат да се оперирам.Моля Ви ,ако имате някаква актуална информация за цени,болници и специалисти в Пловдив ще съм благодарна да споделите.

Пълмед-др Горанов,1000лв.Бях оперирана през лятото от него  .Невероятен професионалист.Шеф е на отделението по хирургия в Пълмед. Лапароскопска е.

# 455
Здравейте,
Аз се оперирах при този д-р Белев в Еврохоспитал. Не знаех нищо за него. Когато кризите ми станаха през ден-два седнах един ден пред компютъра и си казах "Сега трябва да намериш най-добрия тук в Пловдив". Не ми се искаше да пътувам до София, за да си махна жлъчката. Тук са разпространени добрите отзиви за някакъв доцент в Токуда. Но сега ако ще е за доцентура... мисля, че и този д-р Белев е доцент. Отне ми към два-три часа, за да се спра на него. Не търсех суперлативи от пациенти с леки операции, то това е най-лесното. Търсех негативни мнения. Дето се казва да се подготвим за зима, пък ако излезе лято - лесна работа.
Скрит текст:
Избрах го по споделени мнения на хора в различни форуми (в това число и в темата тук), а също така след като разгледах професионалния му живот доколкото е възможно.  Разгледах за няколко часа всичко каквото намерих за него в Интернет. Къде работи, къде е работил, в борда на директорите на колко болници участва. Последното не че говори за нещо, свързано с уменията му на хирург. По-скоро показва бизнес дух, но аз преслушах всичко. Най-накрая разцъках и Facebook профила, което също не ми даде нищо друго като инфо освен, че докторът е ЗА ваксините. Ок, негово си право, не съм и очаквала друго. И след няколко часа записах час през Superdoc.

Толкова ми бяха чести кризите, че се страхувах дали ще дочакам прегледа след седмица. Като отидох лекарят каза, че не вижда нещо кой знае какво обезпокоително, само песъчинки. Но аз вече не можех да ям дори кисело мляко без да ме боли и си казах, че искам да я операирам. Поисках при него с така нареченото "избор на екип". Заплатих някъде около 1350 лв.

Ами какво да кажа за самия лекар.... То за такъв тип хирурзи жлъчките сигурно са им за разпускане на напрежението. Той се занимава с разни тежки онкологични случаи, не знам какви си модерни чернодробни операции. Когато го попитах "Живот без жлъчка безопасно ли е? Като апандесит ли да го възприемам?" човекът ми изстреля за 15 секунди една малка лавина от медицински термини, от които нищо не разбрах. След операцията се оказа, че била цялата със ситни песъчинки "като мъниста" по думите му.

Казват, че другите лекари в Еврохоспитал също са добри. Изобщо хирургичното на Еврохоспитал под ръководството на този д-р Белев се заформило като най-специализирано за жлъчки, черен дроб, панкреас.

За самата личност нищо не мога да кажа. Дори не съм сигурна, че ще го позная ако го видя - те всички са увити в маски, каски, шапки, очила. Не е нито смръщен, нито прекалено лигав. Нормален мъж. Някак енергичен, уверен, не знам и аз как да го кажа. Аз хич не си падам по прекалено застарели възрастни величия. Все пак хирурзите не трябва да са прекалено млади, защото опитът си е опит. Но не трябва да са и прекалено възрастни, защото тогава пък им изчезва (разбираемо) енергията да работят, лежат понякога на стари слави, а медицината се развива. Този по данни от Интернет е на 48. Ок, хареса ми възрастово също.

Това е което мога да кажа. За първи път жлъчката ме заболя преди 25 години (аз съм на 47). Но чести кризи започнах да получавам в рамките на 10 години. Докторът ме попита "Защо чак сега?". Какво да му кажа? Немарливост. Оправдавах се пред себе си, че не мога да си намеря лекар. Глупости, естествено, че мога. По цял ден съм пред компютър, всичко мога да намеря. Отлагах просто, защото си мислех, че с правилно хранене няма да ме боли. Е, видя се, че аз правилно явно не мога да се храня и се реших. Отделението е чисто. Някои сестри са внимателни, други са грубиянки. Но и това не ме изненадва. Изобщо никога не бива да си с твърде големи очаквания. Както казах в началото - подготви се за зима, пък ако излезе лято...

Успех.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 12:55 от Защо ме търсиш?

# 456
Здравейте, днес е седми ден от операцията, но от снощи ми се появи много неприятна болка в дясно, някъде между дупките..чак ме затруднява при ходене. На някой случвало ли се е и кога отминава?

# 457
Здравейте, днес е седми ден от операцията, но от снощи ми се появи много неприятна болка в дясно, някъде между дупките..чак ме затруднява при ходене. На някой случвало ли се е и кога отминава?
Всякакви неразположения съм имала в първия месец,но не са били  много силни болки ,а търпим и. От някоя храна, от неправилна поза,от ходене.Ако е силна и доста време се обърни към лекаря.

# 458
Някой може ли да ми каже дали е позволено домашно краве кисело мляко при прегъната жлъчка   , но без камъни ?
Търсех в нета , някои казват , че може да се хапва и е полезно за жлъчката,  защото има пробиотици , а други казват , че е забранено.
🤔

# 459
. 2022, 16:37 ч.
Здравейте и от мен! Махнаха ми жлъчката в Болница Тракия Парк проф. ЮЛИАНОВ. Даже незнам дали той ме оперира безкрайно съм разочарована като цяло само се надявам всичко да е наред от тук нататък и да не стъпвам повече тук.... За 4 дена нямаше топла вода хората протестираха ходиха вмирисани! Един път не дойде да ме види професора за 4 дена. Камъните не ми се дадода не че ми трябват.... При въпроса много ли бяха се отговаря има ли значение... Като цяло болница лъскава отвън а мизерията вътре да не говорим.... Дано поне всичко да е минало нормално с операцията ми! Не мога да кажа още понеже съм оперирана преди 3 дена Гърлото ми е раздра но цялото от тръбата, която вкарват от упойката имам и гной помолих за хапче казаха нямаме да ви донесат, да но аз съм от друг град... Вратата на банята за да влезеш трябва да я риташ всичко се руши.... Отношение добро само и единствено от един млад лекар за жалост не му знам името. Влязох в операция бяха само анестезиолозите надявам се поне да ме е правил Юлианов.... Като цяло ако трябва да избирам пак не бих се върнала!

# 460
# 461
Здравейте! След 2 кризи се установи, че имам камъни в жлъчката и ми препоръчаха лапароскопска операция. Изчетох всички теми досега, но се колебая между ВМА, Токуда и Софиямед. Към коя бихте ме насочили?

# 462
  • Sofia
Софиямед-хирург  доц.д-р Теодор Атанасов

# 463
ВМА Професор Никола Владов.

# 464
А колко време след операията се върнахте на работа?

Общи условия

Активация на акаунт