Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви права имам върху имота, ако съпругът закупи ново жилище само на негово име?
Какви са моите права в случай на развод, ако имот е закупен само на негово име?
Какви са възможностите за промяна на собствеността върху имот?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви права имам върху имота, ако съпругът закупи ново жилище само на негово име?
Ако няма отделен договор или предбрачно споразумение, всичко, което купува един автоматично става СИО (съвместна собственост). Съпругът може да докаже, че имотът е купен само с негови наследствени средства и да получи съдебно решение, че имотът е лична собственост. Наследствените пари са лични; кредитът ще се връща със семейни средства - тази част от парите са СИО.
-
Какви са моите права в случай на развод, ако имот е закупен само на негово име?
При развод съпругът трябва да докаже, че наследствените пари са придобити чрез продажба на дял в общ семеен имот. Наследствените пари са лични, кредитът ще се връща със семейни средства, което ги прави част от съвместната собственост. В случай на развод имате право да претендирате за част от дела, който се явява СИО.
-
Какви са възможностите за промяна на собствеността върху имот?
-
Какви са моите права, ако имам дарен имот на мое име?
-
Какви са начините за изравняване на финансовите вноски в имота?