За бебета и деца от 0+ месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети, 94

• 19 535
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
Давам вода от самото начало, първо беше на кърма, после на АМ. Някак неестествено ми се струваше да не пие вода, а и тя никога не е отказвала да я пие. Сега вече си пие още повече в жегите ( на 10++).

Температура от зъби не се вдига, коментирала съм го с лекари и зъболекари. По- добре да го види лекар детето и да му пусне кръвна картина и урина.

Mimi, от колко време сте на плажа? Нашата беше така първите три дни, след това започна да и харесва Simple Smile
От Бургас сме, ще опитам както казаха другите мами 😄ако трябва всеки ден хаха
Водихме я пролетта,зимата да го види,ама вече е сезон ще видим

# 61
Ние сме с ИКЕА стол. Колани никога не съм слагала, от гледна точка да действам бързо в случай на задавяне. Първо го ползвахме с таблата. Но единия път се качи на таблата, от там на масата да си топи пръста в празната купа от салата. Grinning от тогава я махнахме таблата и бяхме с една временна маса, под която влизаше столчето и го бутахме, така че да не успява да стане. Сега с настоящата маса няма как да стане това. И по принцип се изправя на столчето по няколко пъти. И все й казваме да сяда или ние я слагаме. Или пък я сваляме. Просто не я свърта на едно място.  На 2г е.

Но пък от друга страна може да се възползвате от момента и когато се изправи да я свалите от масата и да й обясните, че щом става, явно се е нахранила или не е гладна/макар и реално да не е/ и ще яде после чак за обяд,  сз или вечеря. Така ще въведете малко ред и ще знае, че когато се сяда на масата се яде. Важно е да не отстъпвате. И всеки път да процедирате така.  Аз за съжаление не го правя това, поради други съображения и надежди. Хаха
Като беше по-малка, малката имаше страх от трева и настилката по площадките. Беше супер готино да я метнеш върху едно одеяло с малко играчки и може спокойно да се отдалечиш от детето за няколко минути без да се притесняваш дали няма да изяде нещо странно или да хване пътя на някъде. Хаха В един момент се престрашават и го израстват тоя страх.

# 62
Момичета, моля ви дайте ми съвет за добър безконтактен инфрачервен термометър. Като бях бременна купих термометър на Нук, но не съм доволна, пробвала съм го няколко  пъти поред  и всеки път мери различно. Искам да имам хубав термометър под ръка, ако детето е зле, да не го тормозя и да му меря температурата в ануса. Благодаря!

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 00:36 от 17154

# 63
Аз имам един лидлски и съм доволна. Бързо мери, надявам се да е и вярно.

# 64
Нашият е Микролайф и аз съм доволна. Да, случва се на 2 последователни измервания да даде 0,1-0,2 разлика, но мисля, че е нормално.
Аз имам един страничен въпрос. Като раздадете дрешки и принадлежности на децата ви, които вече са им малки или не ползват, очаквате ли после да ви ги върнат? Обади ми се една приятелка да си иска дрешките, които ми е дала преди повече от година. А аз отдавна вече съм ги прехвърлила на други деца, нямам място само да складирам. Та, малко тъпо ми стана, не очаквах някой да си иска нещата обратно.

# 65
  • Несебър
Би следвало да ти каже, когато ти ги дава, ако ги иска обратно. И аз давам на други или на Червен кръст, ако нищо не кажат.

# 66
Аз също винаги съм с презумпцията, че няма да се връщат - че това са дрехи и дреболии, ако на някой са му толкоз ценни - да не ги раздава. Тъпо се е получило.
Големи неща - колички и подобни - връщам.

# 67
На мен до сега веднъж са ми давали и в момента, в който станаха малки, попитах майката какво да ги правя.

# 68
Нашият е Микролайф и аз съм доволна. Да, случва се на 2 последователни измервания да даде 0,1-0,2 разлика, но мисля, че е нормално.
Аз имам един страничен въпрос. Като раздадете дрешки и принадлежности на децата ви, които вече са им малки или не ползват, очаквате ли после да ви ги върнат? Обади ми се една приятелка да си иска дрешките, които ми е дала преди повече от година. А аз отдавна вече съм ги прехвърлила на други деца, нямам място само да складирам. Та, малко тъпо ми стана, не очаквах някой да си иска нещата обратно.
Ми наистина си е тъпо от нейна страна. Като дам нещо на някого, считам че не разполагам вече с това нещо. Странно наистина и неприятно като ситуация. Да беше подчертала, че ги дава само назаем.

# 69
Някой от термометруте (микролайф или лидълският) сравняван ли е с живачен ?

# 70
Моя на Микролайф съм го сравнявала. Показваше точно. Ако трябва да съм честна, по-голямо доверие имам на живачния. Но аз съм си паника и когато някой има температура меря през 10 минути. Удобството при безконтактния не може да се сравнява.

# 71
Тоз лидлския ме притеснява. Имам електронен на томитипи и той мери 36.5, лидлския мери 38С...кое от двете ще да е?

# 72
Дава ли все пак известна разлика с живачния?
Какво те притеснява в него ?
Може ли точния модел ?
Моя на Микролайф съм го сравнявала. Показваше точно. Ако трябва да съм честна, по-голямо доверие имам на живачния. Но аз съм си паника и когато някой има температура меря през 10 минути. Удобството при безконтактния не може да се сравнява.

# 73
Дава 2-3 десети разлика с живачния, сравнявала съм 2 пъти. Не мисля, че е голямо отклонение, аз живачния го държа няколко минути, колкото ми позволят децата. Нямам причина до сега да не вярвам в показанията на Микролайф, но все пак си е електроника. Когато се чудих какъв термометър да взема, този беше с най-добри отзиви. Ето това е модела

# 74
За мен няма по-точен от живачния термометър. За щастие аз имам такъв, една приятелка внася от Русия и си взех. Но за дете е малко по-трудно, защото моята госпожица не стои с него, за разлика от племеника ми пък.

Общи условия

Активация на акаунт