За бебета и деца от 0+ месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети, 94

• 20 012
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Няма да свикне разбира се,спокойно.

# 571
  • Германия
Надали ще свикне, по-скоро ще ѝ омръзне в един момент да яде едно и също.

# 572
  • Германия
Благодаря момичета. Съвсем не яде само и единствено това. Сутрин и след обед успявам да я излъжа с половин банан, малко портокалче, но месо от една седмица не приема. Нито яйца. Но пък пълни памперса поне веднъж на ден.

# 573
  • Пловдив
Имайте предвид, че и жегата оказва влияние. Моя намали драстично яденето тия дни. Мръщи се на всичко като хапни малко.

# 574
  • Германия
Имайте предвид, че и жегата оказва влияние. Моя намали драстично яденето тия дни. Мръщи се на всичко като хапни малко.
Ние поне този проблем го нямаме. 16 градуса е в момента при нас.😀

# 575
Мами, помагайте! На 12 дни сме, изцяло на кърма..но беба не ака всеки ден или по веднъж на ден, но доста пълни памперса. Първо педиатъра каза, че не ми стигала кърмата и дадох веднъж ам, което след 20 мин повърна на фонтан..аз не съм съгласна с него, защото направо тека от кърма и започнах да си и давам само от мен. Към мамите с бебета около моето, по колко пъти акате??
Отделно стане ли 21:00ч до 00ч е страшен рев ама направо се тресе...сгъва, свива, гърчи.. просто съм се побъркала. Някой има ли добър гастро да я заведа освен..

# 576
Мами, помагайте! На 12 дни сме, изцяло на кърма..но беба не ака всеки ден или по веднъж на ден, но доста пълни памперса. Първо педиатъра каза, че не ми стигала кърмата и дадох веднъж ам, което след 20 мин повърна на фонтан..аз не съм съгласна с него, защото направо тека от кърма и започнах да си и давам само от мен. Към мамите с бебета около моето, по колко пъти акате??
Отделно стане ли 21:00ч до 00ч е страшен рев ама направо се тресе...сгъва, свива, гърчи.. просто съм се побъркала. Някой има ли добър гастро да я заведа освен..
1. НЕ дохранвайте бебето, ако качва достатъчно. Ще разберете дали качва на измерването на първата детска консултация, когато то е на месец. Кърмете на поискване и това е достатъчно.
2. Бебето има колики вечер, нормално е, питайте педиатъра за някакви капки, които да му давате. Не мисля, че има нужда да го водите при гастроенетеролог засега. Ще мине.
Успех и не се тревожете.

# 577
Не е от недостиг на кърма, вярвай ми ще разбереш ако детето е гладно. При много деца е така в началото, още помня в отчетната тема всеки ден имаше драма за празни памерси.
Обикновено като се буди в определен час всеки ден да плаче е колики. Така са, по часовник.
Прави масажи на корема и давай пробиотик капки, ще помогнат и за двата проблема. Капките забравих от кога можеха да се дават, така че попитай. Ти може  да ядеш разхлабващи храни (круши, сливи и подобни), ще отидат в кърмата и ще помогнат за изхождането.

# 578

А претеглиха ли бебето да видят как наддава и дали има нужда да се дохранва? Напишкани памперси има ли? По колко пъти на ден кърмите, на поискване ли?

Моето дете акаше по веднъж на 3-4 дни от раждането, само на кърма беше. Въпреки това качваше по 1.200-1.300 първите месеци, та не е било от недохранване със сигурност. Педиатърът и неонатологът ми казаха, че кърмено бебета могат и седмица да не акат, ако качват нормално и акото не е твърдо, няма място за притеснение. Започна да ака всеки ден на 6 месеца като започнахме захранването.
За плаченето вечер дали не са колики? Успокоява ли се, ако дадете АМ?
Според мен идете да претеглят първо бебето, за да разберете дали достатъчно наддава и тогава мислете за гастро.

# 579
Пробиотик панда давах от изписването. Наистина помогна за коликите, защото като го спрях една седмица се видях в чудо от рев. Внимавай какво друго даваш за коликите, защото симетиконът запича

# 580
Пандата не е ли с натрупване ? При продължителен прием едва ли една пауза би повлияла толкова .
Пробиотик панда давах от изписването. Наистина помогна за коликите, защото като го спрях една седмица се видях в чудо от рев. Внимавай какво друго даваш за коликите, защото симетиконът запича

# 581
Кърмя на поискване, някой път през 2 часа, някой през 4..ще я изтегля сама на везната. Пишка поне по 4 5 пъти на ден, като памперса доста тежи, та може и повече да са.
Иначе педиатъра изписа инфакол за коликите, от днес започнах да го давам.
Благодаря за съветите..наистина много съм се шашнала..тя реве и аз рева с нея..бе пълно шоу сме.

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 11:22 от Бенчита

# 582
За акането не се притеснявай. Нормално е деца на кърма да акат през няколко дена дори седмица.
За коликите всичко е индивидуално. Пробваш различни неща и дай боже бързо да помогне. Също така гушкай детето голичко, това също успокоява или носене в слинг.

# 583
И се успокой, то също те усеща, с плач не помагаме, коликите са нещо нормално и ще отминат. Търпение, гушкане, носене( кърменето също успокоява) в тези часове.

# 584
Здравейте, има ли някой който е оправил диастаза?

Общи условия

Активация на акаунт