Неангажиращ флирт - изневяра или не?

• 27 801
  • 1 101
  •   1
Отговори
# 225
Или - не флиртувам -> обичам партньора си, а
флиртувам -> не го,
Никъде не съм споменала такова нещо. Само ще кажа, че съм мерси от партньор, който много ме обича, ама флиртува открито и упорито с колежката, жената от фитнеса, касиерката и пр.

Хората сме различни. Аз насърчавам да флиртува, еле се очупи малко. Ма не ще. Не можел, нямало с кого, а според мен просто не му стиска.

Искрено се чудя на него и на всички хора с железни души - как пък никой за 10-20 години не ви грабна окото, не пожелахте и не ви изкуши да се усмихнете по-така? За мен това граничи с убита сексуалност.

# 226
Глупости на търкалета. Всеки забелязва хубавите жени/ мъже. Просто нямам желание да се свалям с някого и да си рискувам  семейството. Има хора, които това не ги влече. Едно е да се усмихнеш на някого инцидентно, друго е закачки, пиене на кафе, разговори за живота, хеле пък излизания и обиколки някъде заедно.

Когато съм сама, може да правя каквото си искам. Щом имам мъж, с флиртове с други мъже ли да се докажа като сексуална и вървежна? хехе

# 227
Относно конкретния казус не искам да давам прекалено големи подробности, тъй като се отнася за други хора. Но определено не става дума за обикновена закачка за разведряване на обстановката, а за целенасочено поведение. Доколкото разбрах, те имат симпатии един към друг, но това, че са семейни ги спира и предпочитат да оставят отношенията си такива каквито са. Време насаме понякога прекарвали единствено в обедната почивка, ако не се присламчел някой колега към тях за обяд или кафе. Но когато не били на работа, си пишели често. Половинките им изобщо нямали представа за това.

Жената много се променила откакто започнала случката с колегата. През повечето време била в добро настроение. Ходела вече с желание на работа. Започнала повече да се поддържа и отделяла повече време за външния си вид преди работа. И според нея рецептата за щастлив семеен живот било всеки да си намери някаква тръпка и нещо, което да му поддържа духа.

# 228
Това звучи по-скоро като платонична паралелна връзка, отколкото като флирт.

# 229
Ееее, ама тук, според мен, направо вече си има и чувства. Не бих го нарекла флирт, а влюбване... Тайно писане след работа, усамотяване в обедни почивки... това отдавна е минало от флирта нататък...

# 230
Мда, казуса си е направо изневяра,ама без секс, защото не им стиска Joy

# 231
  • France
Но определено не става дума за обикновена закачка за разведряване на обстановката, а за целенасочено поведение.
В това съм напълно убедена.

# 232
И според нея рецептата за щастлив семеен живот било всеки да си намери някаква тръпка и нещо, което да му поддържа духа.
Ами не, това не е рецепта за семеен живот, а за личен живот. При семейния живот смисълът е да имаш един партньор, който да ти задоволява романтичните потребности. Естествено че има и отворени бракове и суингъри и всякакви клубове по интереси на тая тема, но като се каже семейство по принцип се разбират двама души, не двама плюс още няколко за гушкане по ъглите и пощипване в асансьора. Имаш щастлив "семеен" живот с човека до теб, той да ти задоволява мераците за размяна на нежности. Като ти харесва да ти пускат скосени погледи през мигли, ръце, крака, опашки и придатъци си намираш мъж който прави тези неща. Иначе за не го разбирам да се прибираш всяка вечер при инертен мъж дето седи неподвижен като дънер и гледа като теле в железница, ама да си щастлива само докато мачото във фитнеса ти диша във врата докато заедно дигате гири.

# 233
  • София
Според мен флиртът навън не е причина за, а следствие от влошени отношения в двойката.
Дали се изпокарали, дали си омръзнали...  Пресни и щастливи влюбени виждали ли сте да флиртуват неангажиращо с други? Показва, че чувствата вече не са същите.

Да, виждала съм. Не един и двама  - мъже и жени. Имаше едни, при които жената флиртуваше с други мъже пред очите на мъжа си, а за него това беше все едно се хвали с новата си кола, а другите мъже много му завиждат и искат да я подкарат, обаче той не дава ключовете, а само се надува. В един момент играта спря, защото жената даде резервните ключове на друг. А в другите случаи ей така, както си бяха щастливи, на единия му писна, започна да ревнува и това сложи край на семейното щастие. А беше невинно по всички форумски стандарти, дето ги четох тук. Библейското "не изкушавай" важи с пълна сила.

Спиритлайт, не съм те убила с камъни и не съм те заплюла. Това, което другите казаха за въздушност, аз му казвам заявка за плътско консумиране, ако вече вече не е консумирано. Въздушно си летите към някоя хотелска стая.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 15:12 от Andariel

# 234
Там е работата, че аз не правя особена разлика между културен и некултурен флирт. Ако флиртът с колежката е сериозен и продължава с месеци, това че мъж ми е интелигентен и умее да се крие - и от мен, и от другите колеги, хич няма да ме грее. Това не му прави намеренията по-добри, нито променя фактите.

А какви толкова са му намеренията? Да пофлиртува, флирт сам за себе си без продължение. Това ли е толкова страшно?

# 235
Абе от флирт до флирт, големи са разликите. Един пресен случай близо до мен - за мъжа е ясно че флиртува, закача се със всяка интересна жена, и изневерява когато му се получи. Жена му в един момент започна да се държи доста свободно с някои хора ( по принцип са от една компания, но явно са минали някакви граници). Станаха скандали и се посипаха обвинения от двете страни.
Според мен и двамата са прекалили, и съм им го споделял и на двамата моето мнение, явно не ме отразиха.

# 236
  • София
Относно конкретния казус не искам да давам прекалено големи подробности, тъй като се отнася за други хора. Но определено не става дума за обикновена закачка за разведряване на обстановката, а за целенасочено поведение. Доколкото разбрах, те имат симпатии един към друг, но това, че са семейни ги спира и предпочитат да оставят отношенията си такива каквито са. Време насаме понякога прекарвали единствено в обедната почивка, ако не се присламчел някой колега към тях за обяд или кафе. Но когато не били на работа, си пишели често. Половинките им изобщо нямали представа за това.

Жената много се променила откакто започнала случката с колегата. През повечето време била в добро настроение. Ходела вече с желание на работа. Започнала повече да се поддържа и отделяла повече време за външния си вид преди работа. И според нея рецептата за щастлив семеен живот било всеки да си намери някаква тръпка и нещо, което да му поддържа духа.

Даам, хлътнала е яко. Сега обяснява как новооткритите чувства са в услуга на връзката й, като започнат да си го слагат, съпругът ще започне да я дразни, и други песни ще запее. Примерно, колко сив бил бракът и колко съпругът вече не се стараел за нея.

# 237
  • София
После ще стане "Бременна, съм, не зная от кого, какво да кажа на мъжа си, той не знае". И половината потребителки ще кажат "казваш, че е на мъжа ти, а той никога може да не разбере".

# 238
Не разбирам как продължават да се бъркат флирт и откровена свалка.
Заради флирт не се поддържаш повече от обичайното, не си пишеш с някого, тайно от мъжа си, не стигаш до хотел.
За флирт не би трябвало да е проблем да споделиш на половинката си.

# 239
  • София
Защото не се бъркат - фактически са едно и също. Само че не върви да му кажеш грубо свалка, а трябва да звучи по-невинно, затова му казват флирт. Но всички знаят много добре, че е чиста проба свалка, в която поне единият иска да консумира изцяло.

Общи условия

Активация на акаунт