Неангажиращ флирт - изневяра или не?

• 27 628
  • 1 101
  •   1
Отговори
# 90
Аз обичам мъжа си, не мога да си представя друг да ме докосва и целува примерно. Флиртувам изцяло за да си четкам егото и от тази гледна точка знам, че няма как да прекрача границата.
 По принцип си имам някакви комплекси, може и заради това да е. Но пък кой няма?

# 91
  • София
Много ми се ще всички, които твърдят, че описаното от авторката е съвсем в реда на нещата, да ги видя как биха реагирали, ако разберат, че техните партньори така си флиртуват леко с колежката ,чатят си и прочие. Не вярвам на такива приказки за флиртовете и широкоскроности. Повечето хора не понасят накива неща, директно ги смятат за начало на изневярата, която просто не е консумирана плътски, но  емоционално вече е.

# 92
  • София
Андариел, със сигурност по-рано отговорих на такъв въпрос, не помня дали и други не отговориха.

# 93
По принцип си имам някакви комплекси, може и заради това да е. Но пък кой няма?
Аз.

Анди, айде бе, чудех се как още не си влязла с бутонката.

# 94
  • София
Хващам въпроса директно за рогата. Wink
Прочетох част от темата и не помня някой да е бил в такава позиция половинката да си флиртува и да си чати. На думи всеки може всичко да напише. Мен  ме интересува как ще реагира съвсем конкретно в такава ситуация.

# 95
  • София
Ами ние сме разделени по 3 месеца. Не му ровя в телефона. Нито той в моя. Това е.

# 96
  • София
Я-я-я-я... Това да не е моята колежка? Поразително съвпадение.     Stuck Out Tongue Closed Eyes
Ти какво направи с твоята?

# 97
То не е и нужно да ровите, понякога се намира кой да ви уведоми, даже и самият обект на флирта.
Никога. Не се е налагало. Винаги сме смятали, че бракът не е примка на врата.
И аз не мисля, че влияе, затова попитах. Разбиранията ми не са се променили по никакъв начин, нито усещам брака като примка на врата.
Както не изпитвам нужда да говоря неприятни неща зад гърба на близките ми, по същия начин не изпитвам нужда и да споделям интимни моменти с други мъже. Затова и не го имам за необходимост/ограничение.
Не защото съм морална (не съм Simple Smile), просто така го усещам.

Ако на двамата в двойката им харесва да флиртуват с други хора, не виждам никакъв проблем. Ето например в конкретния случай - за съпруга на жената, за която се пита в темата, също може да е в реда на нещата жена му да флиртува с колега на работа. Това е важното, тя и той да го приемат без да изпитват дискомфорт, а какво мислят колегите или ние не е важно Simple Smile

# 98
Хващам въпроса директно за рогата. Wink
Прочетох част от темата и не помня някой да е бил в такава позиция половинката да си флиртува и да си чати. На думи всеки може всичко да напише. Мен  ме интересува как ще реагира съвсем конкретно в такава ситуация.

Нали за да реагира трябва всичко това да му се случва пред очите?  А както казахме, такива неща се правят далеч от очите на половинката, а и на общи познати. Пък да си чати ( да оставя писмена следа в нета) може само идиот. За кореспонденцията в нета важи правилото "Не пиши нищо, което не би казал/а на майка си/половинката си".
Всъщност стигне ли се до там, някой да се налага да реагира, значи другият е бил невнимателен и се е издънил.

# 99
Темата е продиктувана от разговор с моя позната, който отвори много въпроси. Ще се радвам да споделите мнения, тъй като повечето тук сте семейни.

Та, въпросната моя позната е семейна от 10 години и има едно дете. Тя ми сподели, че от няколко месеца флиртуват с неин колега - закачки, погледи, тук таме някоя по-пиперлива реплика. Пишели си отвреме навреме. Но, според нея, не прекрачвали границата и се въздържали от други действия, тъй като и двамата били семейни. Аз бях учудена, че смята това поведение за нормално, но според нея, в семейния живот след определено време, било добре хората да си доставят тръпка, иначе всичко било сиво и скучно. Каза, че тази нейна тръпка я държи в добро настроение. Споделете и вие вашата гледна точка и опит, особено семейните от повече време. Кое е изневяра и кое не? Допустимо ли е подобно поведение и къде е границата? Мислите ли, че при по-дългия семеен живот неизбежно се стига до монотонност и желание за нещо ново и различно? Вярвате ли, че тръпка може да има и в брака след години семеен живот или смятате това за наивно?

Ако няколко месеца флиртува с колега.. За мен, това не е флирт, а симпатии, близки отношения - свалка. Играят си с огъня Simple Smile
Иначе флирта е нещо съвсем различно. Фин, лек, закачлив. Не ежедневен и не на 4-ри очи.
Да, някак те усмихва, гали егото ти и не намирам нищо лошо в това.
Случвало ми се е в годините и на бившият ми съпруг също. Не е било тайна и сме си споделяли.

# 100
Ее, мега селящина да въртиш флирт по демонстративен и излагащ половинката начин. Тези неща културният и с мярка човек ги държи под определена граница.
Моят само един епизод на ревност е имал в началото на връзката, заради мой колега от уни, с когото пиехме кафета (И двамата в един град в чужбина, уточнявам). Викам си, глупчо, аз ако въртя любов с него, няма и да го спомена.

# 101
Най обичам някой да ми каже, че не се чувствам така, както твърдя, че се чувствам Laughing

# 102
  • Варна
Абеее, не е изневяра. Ама щом не ти стиска нещо да го разкажеш на половинката, значи не е ок. Пък сега дали сме го правили е друга тема.

# 103
  • София
В момента, в който разбере, че половинката е в играта, тогава каква ще е реакцията. Дълбоко се съмнявам да бъде "е, че флиртът не е изневяра, всичко е наред". Вероятно ще бъдат сълзи и сополи, беснеене и именно отношение като към изневяра, а не като към нещо невинно.
Няма двойки, в които да обичат да флиртуват с други. Винаги в един момент един от двамата вече няма да е ок с такава конфигурация, ще започне да ревнува и ще станат драми.

# 104
  • Агент под прикритие
Стигне ли се дотам някой от двамата да започне да флиртува, ей така, уж "неангажиращо", това е ясен показател, че нещо във връзката им НЕ върви. А може би дори цялата връзка... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт