СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 48 056
  • 778
  •   1
Отговори
# 375
Как така за прахосмукачка, бихте ли споделили какъв е Simple Smile

Ето един пример :
https://visvitalisbg.com/product/nosko-baby-aspirator-za-nos-s-p … za-prahosmukachka
Разбира се има много марки...
Единия край се слага в маркуча на прахосмукачката ,другия в началото на носенето и прахосмукачката се пуска. За секунда- две издърпва от синусите всичко каквото има. Въобще не е болезнено или нещо подобно (стига детето да не се плаши от звука на прахосмукачката) дъщеря ни е голямо перде и хич не се страхуваше нямахме никакви проблеми. Дано и сега да е така.

# 376
И аз в момента чета книгата на Олга Дукат и наистина на моменти малко ми идва прекалено с това колко вредни били упойките, колко вредно било секциото, как едва ли не в 21 век трябва да оставиш всичко да протече естествено, да чакаш по 30 часа, нищо че няма разкритие, то ще дойде след 2-3-5 дена, няма проблем 😁.. като човек с медицинско образование и малко от малко разбираща от нещата, направо се чудя защо аджеба се вменява вина на жените родили секцио или тези, които нямат друг избор, да операция е, да със сигурност не е най-бързото възстановяване /нищо, че при голям плод и естествено раждане можеш да се разкъсаш до ануса и възстановяването да е в пъти по-бавно/, да адаптацията на детето е една идея по-стресова, обаче в крайна сметка, ако не е алтернатива за спасаване на живот и възможност дастанеш майка и да  отгледаш най-хубавото нещо, което ти се предоставя в този живот, дали щеше да се практикува в така напредналата медицона в 21в?! Така, изказах си недоволството от книгата 😁

Ваничка взехме със стойка и анатомична подложка от Хиполенд, мисля, че бранда е Мони на някаква оферта, та беше около 50-60лв.  целият комплект. Иначе определено тези на Стоки сгъващите са страхотни, но 120лв само за легена.. пропуснах..

Аспиратор имаме от хигиенния комплект, ще видим с него как ще потръгнат нещата, ако не ще взема електрически, и накрая за прахосмукачка /наистина са страхотни, но ще ме бъде страх да го използвам при толкова малко бебче/

Иначе моето убеждание е - ако стане нормално раждане стане, ако не - не съм по-малко майка от всички останали. И това, че бих ползвала епидурална и окситоцин не ме прави втора ръка човек, ако мога и имам възможност за по-леко и лесно раждане защо не?!
Както и с кърменето - ако имам кърма и мога да кърмя страхотно, но ако не се получат нещата - здраве да е, нищо не е на всяка цена!

# 377
Аз от 3-4 дни съм с много ситен обрив по пръстите на краката. Не допусках да е от жегите, защото в най-топлите дни го нямаше, а и седя предимно вкъщи боса, като излизам е за кратко с чорапи и маратонки. Вечерно време сякаш ставаше по-чувствително и леко сърбеше, мазах 2 пъти с Фенистил и нищо. Снощи почнах да се притеснявам и драснах на Атанасова и ѝ пратих снимка да питам дали няма общо с подуването на краката, които снощи бяха като козунаци (а досега само леко са се надували). Сутринта ми беше написала да мина през дерматолог и да пусна жлъчни киселини. Тия жлъчни киселини тотално ме хвърлиха в джаза и в 14:00 бях пред кабинета на личната. Според нея било от жегата, скара ми се да съм ходела с чехли или сандали (пълен абсурд за мен, аз в София не ходя с отворени обувки, защото е много мръсно и не ми е приятно), но даде направления и за дерматолог, и за кръвни изследвания, които да пусна в понеделник. Имам час за кожен днес в 17:15, да видим какво ще каже, ама направо за нула време се вкарах в такъв филм... Ако е от жегата, супер, ама много закъсняла реакция, в най-потресаващите горещини не избиха, а тогава седях предимно вкъщи и съм излизала за прегледи или при нужда. Затова се притеснявам да не е друго.

На някоя от вас да ѝ се е случвало нещо подобно?

# 378
За сега само до козунаците се ограничавам. Крака ми става по голям от на мъжа ми, който е 130кг.
Имам чувството, че при мен нещата ще се случат по скоро. Боли ме скрамната кост, кръста и всичко. Не мога да се седя права, тежи ми корема и краката много, общо взето имам чувството че ще родя до 2 седмици. И това стана изведнъж. Преди това си ми беше сравнително леко.

# 379
Момичета, дайте съвет какво мога да прилагам при констипация?
Тези дни така съм се запекла, нищо от обичайните храни не ми помага. Днес бях на преглед, но забравих да питам доктора, а не ми се звъни за подобни глупости..
Та, ще съм благодарна, ако знаете нещо ефективно. Само да не са свещички 😁

# 380
Сироп лактулоза помага, но аз лично си си решавам този проблем с хапване на диня всеки ден 😀

# 381
Тези дни така съм се запекла, нищо от обичайните храни не ми помага. Днес бях на преглед, но забравих да питам доктора, а не ми се звъни за подобни глупости..

Бих Ви препоръчала Ева кю, но са свещички.

# 382
Динята съставлява едно 70% от дневното ми меню, но тези дни и тя не помага. Но пък толкова хубави дини не помня от колко години не е имало ❤️
Благодаря за предложенията, ще ги разгледам.
Моят доктор ми каза днес, че тоновете ги следим от 36 г.с., но аз мисля да отида и преди това. Много далеч във времето ми се стори, но явно навсякъде е различно 🤨

# 383
  • София
На мен АГ ми беше изписал сироп Дулкософт и само с него се оправях. Но отнема 1-2 дни да подейства все пак.

# 384
За тези от вас, които ще стават майки за пръв път - прокрадват ли се някакви съмнения как ще се справите като родители с грижите и недоспиването? Въпреки че изчетох страшно много литература по въпроса за грижите за новородено и изгледат куп видеа, не съм сигурна, че като дойде момента няма да блокирам и да стоя като в небрано лозе. Много странно се чувствам, хем съм развълнувана, хем и доста неуверена в себе си. Вие как се чувствате?

# 385
И аз бях споменала как ще ми е странно как днес е в корема, утре ще е реално човече срещащо се за първи път с живота и аз с него. Но ще видим де, съмнения винаги може да има, докато нещата не станат реалност.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 23:35 от Петя Танева 604618

# 386
  • София
Абсолютно по същия начин се чувствам. Изгледах и изчетох сума неща, опитвам се да съм максимално подготвена и пак имам чувството, че нещо няма да знам и да направя като хората. Grinning
Честно казано си имам едно на ум и гледам да съм подготвена, че все пак ще съм в шок малко или много. Но основната ми мантра за успокоение е как милиони, милиарди хора са се родили и е нещо съвсем нормално и естествено уж… Grinning

За тези от вас, които ще стават майки за пръв път - прокрадват ли се някакви съмнения как ще се справите като родители с грижите и недоспиването? Въпреки че изчетох страшно много литература по въпроса за грижите за новородено и изгледат куп видеа, не съм сигурна, че като дойде момента няма да блокирам и да стоя като в небрано лозе. Много странно се чувствам, хем съм развълнувана, хем и доста неуверена в себе си. Вие как се чувствате?

# 387
И аз съм много доволна от аспиратора за прахосмукачка. Ръчните нищо не правят.
Колкото до ваничките за къпане, винаги съм ползвала без поставка. Клякам долу до коритото и си къпя детето. И като цяло коритото го ползвах доста кратко. Щом започне да седи седнало много по-удобни стават едни тип ведро или просто голям лиген.
За Олга Дукат също смятам, че е крайна!
Плаша се от това какво ме чака този последен месец. Все по-тежко ми е...

# 388
Мамчета вие имате ли проблеми със съня?
Ето днес съм будна от 5.45.. друг път пък до 1-2ч през нощта не мога да заспя. С мъжа ми се шегуваме, че бебето ме подготвя за следващите няколко месеца и как няма да се спи 😁

Някой може ли да ми каже какви памперси да взема от тези два вида - ще приложа снимка. Също така като бройка?! 50бр ще стигнат ли първоначално

# 389
Аз си мислех, че Premium care са най-хубавите и взех два пакета. В последствие разбрах, че съществуват и тези Pure, за които чувам, че са даже по-добри Joy  надявам се и моите да не пропускат де. Та аз бих взела Pure

Общи условия

Активация на акаунт