СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 47 996
  • 778
  •   1
Отговори
# 525
Аз пък  разглеждам  онлайн и после ходя по магазините. Тъй като съм постоянно с кола ,обикалям ,все пак и да имам някакво движение ,че само вкъщи е луда работа .
Относно с какво да се завиват в началото . Аз имам тънки одеялца ,както и бархетени  пелени в зависимост от времето.. чувалчето е незаменимо, но вече когато започнат да се въртят и обръщат в леглото( спокоен си ,че цяла вечер е завито) и с дъщеря ми много дълго време ползвахме от към 6м.до 2  даже 3 год. В началото са неподвижни,както ги оставиш така си спят и завивка (пелена,одеяло )е напълно достатъчно.
Спомням си също ,че препоръката на нашия педиатър беше ,след всеки сън да се обръща на различна страна (ляво,дясно,по гръб) тъй като костите са им меки и ако спи само на една страна се деформират.

# 526
А има ли значение какво чувалче? Видях, че има цели, има и с крачета, пък ми харесаха и искам да взема, но не знам какъв вариант е по-добър.

# 527
  • au bout du monde
С крачета е за големи, когато започнат да се обръщат и въртят, да стават.

# 528
А има ли значение какво чувалче? Видях, че има цели, има и с крачета, пък ми харесаха и искам да взема, но не знам какъв вариант е по-добър.

Ние никога не сме ползвали с крачета. Когато ходеше вече, тя се събуждаше и сама си сваляше ципа и чувала. Но пък и не помня дали имаше с крачета  преди 5 години , вероятно са нова мода.
Но наистина няма да забравя как в началото,когато започна да се върти сама в кошарата по цяла вечер се будех да я завивам. След като ми преппръчаха чувал и взехме... леле какво облекчение ..страхотно удобство 😄😃😄

# 529
Чувалче никога не съм ползвала, ползвах бархетени пелени, но много познати ги ползват чувалчетата много дълго и са мн доволни. Не ми се занимава честно и при кърмене и при сменяне през нощта да ги свалям, не че е кой-знае какво, но пеленките са ми супер за началото. Моите деца и до днес спят отвити, зимата в един момент се отказахме да ги завиваме постоянно, но не са дали странични ефекти от това.
Иначе преди да отида на море нон стоп имах контракции. Сега качвам тепетата в жегата и нищо. Направо нз.. Аз се надявам да си родя малко по-раничко от термин, но май няма да се случи.. Ахахахаха.. А си мислех, че ще се ражда преди две-три седмици. Сега и магнезий не пия, не че искам детето да се роди преждевременно, но ми е странна реакцията на тялото ми.

# 530
Ззравейте, момичетаа. Честит празник! Бъдете здравички и нека родим живи и здрави дечица!
Преди седмица бях на преглед, изненадаха ме, че не съм в 34-та седмица, а в 36
 Даже казаха, че беба е готова да излиза. Аз бях шокирана, тъй като отделението ни е затворено до 22-ри. Отварят на 23-ти.
Та ако това е вярно, значи в момента съм в 37-ма седмица. Много се моля да седи до 23 на топло, че не искам да раждам в Сандански...
На малката май е тясно вече, блъска, имам бодежи, контракции и какво ли не....

# 531
  • Wonderland
Благодаря Ви,момичета! На всички ви желая леко раждане и пухкави бебчета! На празнуващите днес честит празник и само положителни емоции! Heart
Мисля да поръчам и аз едно чувалче от Angel baby за по нататък, но в началото бебоците не се въртят и с тези горещини мисля да завивам с пелена само. Но ще взема едно без крачета аз. Това за въртенето на различна страна с големият сега се сещам,че го правех,добре че подсещате,бях го забравила.
И аз имам бодежи и болки долу ниско, контракциите сега повечето са сутрин и вечер. Пия магнерот 2х2 и диаспорал 1 саше вечер.
Надявам се да изкараме до края на август да вляза в 9тия. Големият ми син се роди недоносено и сега само се моля да влезем в 9тия и когато иска от септември до идва бебока. Blush
Аз всяка седмица ходя на тонове и миналата седмица изкара акъла на лекаря и акушерките- тоновете на младежа варираха от 180-220, така се беше разбунтувал. Аз попринцип го усещам,че е доста буен, рита,бута непрекъснато през деня, през нощта е спокоен, но пък така като го усещам и аз съм по - спокойна. Иначе тази седмица 33 г.с. по ехограф излезе,че е 2200 гр. Все си мисле,че по-рано ще излезе и този бебок....само се моля всичко да е наред.
ДидСън, стискам палци да издържи бебка,за да си спокойна и ти. Hug

# 532
Пожелавам ти наистина всичко да е спокойно и да дойде, когато е наълно готов за света!
И честит празник на всички, че забравих!

Благодаря Ви,момичета! На всички ви желая леко раждане и пухкави бебчета! На празнуващите днес честит празник и само положителни емоции! Heart
Мисля да поръчам и аз едно чувалче от Angel baby за по нататък, но в началото бебоците не се въртят и с тези горещини мисля да завивам с пелена само. Но ще взема едно без крачета аз. Това за въртенето на различна страна с големият сега се сещам,че го правех,добре че подсещате,бях го забравила.
И аз имам бодежи и болки долу ниско, контракциите сега повечето са сутрин и вечер. Пия магнерот 2х2 и диаспорал 1 саше вечер.
Надявам се да изкараме до края на август да вляза в 9тия. Големият ми син се роди недоносено и сега само се моля да влезем в 9тия и когато иска от септември до идва бебока. Blush
Аз всяка седмица ходя на тонове и миналата седмица изкара акъла на лекаря и акушерките- тоновете на младежа варираха от 180-220, така се беше разбунтувал. Аз попринцип го усещам,че е доста буен, рита,бута непрекъснато през деня, през нощта е спокоен, но пък така като го усещам и аз съм по - спокойна. Иначе тази седмица 33 г.с. по ехограф излезе,че е 2200 гр. Все си мисле,че по-рано ще излезе и този бебок....само се моля всичко да е наред.
ДидСън, стискам палци да издържи бебка,за да си спокойна и ти. Hug

# 533
Как се справят с хемороидите, ако някоя има. Уж нямам напъни, а цъфнах вчера. Замислям се и за естествено раждане с хемороиди, какво ли ще ми причини след това 😃.
Да попитам и на колко градуса перете първоначално дрешките, че днес се захванах, но още махам етикети. Ползвате ли някакъв омекотител. Имам на сано уж детски, но не мирише добре. Аз всичко пробвам първо на нашите дрехи. Да не кажа, че като ми хареса нещо си го употребявам. Иска ми се сложа омекотител, тъй като прах за първи път неща от количката без омекотител и изсъхнаха доста твърди. Говоря за едно одеало най-вече към нея.

# 534
Аз ги пера на 40градуса, после сушилня и гладене. Използвам Тео бебе със зеления етикет и лично на мен ми хареса. Не съм добавила никакъв омекотител.

# 535
Някой ориентирал ли се е към педиатър? Можете ли са препоръчате добър? Изобщо нямам идея къде, как..

# 536
  • София
Педиатър по здравна каса - търсите в локалнито ДКЦ или някой детски център. На база отзиви и мнения в разни групи, може да се прецени.
Има вариант и частен педиатър, но според мен по здравна каса пак си е нужен.
Например ние от 2/3 години посещаваме само частния педиатър при боледуване, а педиатъра по здравна каса ползвахме първата една годинка за измервания. Сега имам уговорка и с частния да правим ежемесечни консулрации, но ще видим как ще се получи.

# 537
  • au bout du monde
Използвам Тео бебе течен на 40 градуса без омекотител. После пускам в сушилня. Винаги са меки дрешките.

Аз едва намерих нашия педиатър. Пробвах двама преди това. Правиха ми фасони колко заети били, ама как така искам при тях и направо им казах довиждане. Сега сме при личния лекар на мъжа ми, който всъщност е педиатър и него е изгледал така да се каже.
Малко трудно е с часовете все няма и не вдига телефона. Та май друг ще търся пак. 😁

# 538
Дрешките пера с Ариел бебе на 40 градуса и без омекотител. Не са ми били твърди никога, така процедирах и с баткото.

# 539
Чувалче никога не съм ползвала, ползвах бархетени пелени, но много познати ги ползват чувалчетата много дълго и са мн доволни. Не ми се занимава честно и при кърмене и при сменяне през нощта да ги свалям, не че е кой-знае какво, но пеленките са ми супер за началото. Моите деца и до днес спят отвити, зимата в един момент се отказахме да ги завиваме постоянно, но не са дали странични ефекти от това.
Иначе преди да отида на море нон стоп имах контракции. Сега качвам тепетата в жегата и нищо. Направо нз.. Аз се надявам да си родя малко по-раничко от термин, но май няма да се случи.. Ахахахаха.. А си мислех, че ще се ражда преди две-три седмици. Сега и магнезий не пия, не че искам детето да се роди преждевременно, но ми е странна реакцията на тялото ми.
Същата история с контракциите. Цяла бременност имах от самото начало, болезнени, на но шпа и магнезии като луда и пак си имах. Спрях магнезий и но шпа миналата седмица, защото АГ ми каза вече да ги спирам и че сме избутали до 36 седмица поне. И оттогава - нищо Grinning и аз се бях настроил, че по-рано ще излиза, но Thinking

Общи условия

Активация на акаунт