СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 47 977
  • 778
  •   1
Отговори
# 570
Аз също бях 2-3 дни с високо кръвно и след това си беше нормално -120/80. Бях на преглед при кардиолог и каза че според него е инцидентно и да не пия нищо, само да меря всеки ден и след 3 седмици да се видим.

# 571
mariamp28, то при теб не останало😀
Хаха, да, май обърках темата - август е септември при мен Grinning Както обяснявах, че имам енергия, така заспах за няколко часа следобеден сън...И пак не съм готова с прането и гладенето Simple Smile

# 572
  • Germany
И аз с енергията съм много зле. Стълбите едва ги изкачвам. Но и аз не спя почти. Въртя се, топло ми е , пот постоянно, при всяко въртене се будя нощем. Просто акъла не ми го побира как ще раждам като съм като парцал и супер изтощена 🥴🥴🥴

# 573
  • близо под тепетата
Аз също се чувствам като изцедена. Докато ходех на работа, имах повече енергия. А трябва да се разхождам, с надеждата, че бебето ще се обърне, както трябва за нормално раждане, ама то в тези жеги нямам никакво желание, особено вечер като не мога да спя - то не ми е удобно, то до тоалетната през час ходя Cold Sweat
Иначе аз също имах период с високо кръвно и пих допегит, но го спрях вече- сега съм с ок. 120/70.
_Bella_Mi_ , мед, джинджифил и лимон; прополис. Много ми помагаше и Исла мус за гърлото. За хремата може би от бебешките пръскала с морска вода? Аз бих пробвала и капки със сребърна вода с прополис.

Списъкът за болницата от лекаря ли се взема? Nerd

# 574
Момичета, случвало ли ви се е да имате тъпа болка ниско долу в корема (не контракции, не като менструални) 34 гс

# 575
Списъкът за болницата от лекаря ли се взема? Nerd
Според мен не или поне не навсякъде. Моят списък го видях обявен в сайта на болницата,или евентуално на регистратура би могла да попиташ.

# 576
Списък за болница от сайта на болницата (ако няма - от регистратура)

# 577
Момичета, случвало ли ви се е да имате тъпа болка ниско долу в корема (не контракции, не като менструални) 34 гс
На мен ми се е случвало 3 пъти - започнаха след 35-та седмица (в момента съм 36+5), но честно казано болката леко се доближава до менструалната. Вече всякакви болежки са възможни щом сме в последния етап на бременността - телата се подготвят за раждането 😀
И аз се чувствам в пъти по-отпаднала, а сега е важно да се разхождаме и да правим упражнение с цел по-лесно нормално раждане. На мен лично в тези жеги не ми се получава, а и краката са ми като на Шрек - подути 😃

# 578
Здравейте,дами,
Как сте днес? Тук в Пловдив пак е страхотна жега.. но отивам до мола да се разходя...
Отностно хълцането  то идва от гърдички/гръбче не от главичката. Но аз също се ориентирам по това. При мен често се усеща хълцането около пъпа ми ,но и доктора казва ,че там е гръбчето.
Днес съм 35+6 и вече от 3 седмици някъде  намалих постепенно   и спрях магнерот 3×2 и но шпа 3х1 . В понеделник на прегледа док каза ,че съм  направила супер, след като съм решила да чакаме нормално раждане, тези медикаменти се спират. Знам също ,че няма пробелмм при приемането им ,когато раждането ще е секцио.

# 579
Днес бях на преглед и бебето е с увита пъпна връв около врата 2пъти. Имам и външни хемороиди, така че май се ориентирам към секцио. Не е категорична още докторката, в понеделник пак съм на преглед. Дано някакси се от върти тази пъпна връв. Но за сега само ще го наблюдаваме.

# 580
Взех си един уред за вертикално гладене и дезинфекция на пара, уж с идеята да ми е по-удобно, защото никак не обичам ютии...Е, изгубих адски много време и дрехите на бебето въобще не изглеждат изгладени както ми се иска. Дано поне от парата малко да са се дезинфекцирали. Но като цяло не знам каква е идеята на цялото това мероприятие, след като няма как човек да стерилизира всичко, до което се докосне. Трябва да луднеш, ако искаш всичко да е 1000% стерилно...

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 18:46 от mariamp28

# 581
Днес бях на преглед и бебето е с увита пъпна връв около врата 2пъти. Имам и външни хемороиди, така че май се ориентирам към секцио. Не е категорична още докторката, в понеделник пак съм на преглед. Дано някакси се от върти тази пъпна връв. Но за сега само ще го наблюдаваме.

Ние втори месец сме с увита пъпна връв на врата,но е 1 път.

# 582
Взех си един уред за вертикално гладене и дезинфекция на пара, уж с идеята да ми е по-удобно, защото никак не обичам ютии...Е, изгубих адски много време и дрехите на бебето въобще не изглеждат изгладени. Дано поне от парата малко да са се дезинфекцирали. Но като цяло не знам каква е идеята на цялото това мероприятие, след като няма как човек да стерилизира всичко, до което се докосне. Трябва да луднеш, ако искаш всичко да е 1000% стерилно...
Ние имаме такъв уред и Изобщо не съм доволна. За някаква лека ефирна материя става. Като ги изгладиш до 1 час са намачкани. Ютията си е ютия. И аз не обичам да гладя.. но ще се наложи, понеже нямаме сушилня

# 583
Да, определено една класическа ютия ще ми е по-удобна. Напоследък усещам как постоянно вися в нета и си купувам неща, от които нямам нужда, защото някой си казал, че това, видиш ли, е супер необходимо...Едно време баба ми все едно е ползвала всякакви джаджи. Чудя се как са оцелявали, като са разполагали само с едни пелени и дотам. Хаха

Колкото повече чета и се подготвям, толкова по-неподготвена се чувствам, защото от всички посоки някой дава съвети, които често се разминават.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 19:53 от mariamp28

# 584
Да, определено една класическа ютия ще ми е по-удобна. Напоследък усещам как постоянно вися в нета и си купувам неща, от които нямам нужда, защото някой си казал, че това, видиш ли, е супер необходимо...Едно време баба ми все едно е ползвала помпа за кърма и всякакви други джаджи. Чудя се как са оцелявали, като са разполагали само с едни пелени и дотам. Хаха

Хахахаха, радвай се, че все още не са навлезнали в България джаджи като подложка следяща дишането на бебето докато спи, която пищи ако не засече дишане. Видях я в някакво ютуб видео на някаква рандом американска ютубърка като едно от малкото неща, които трябва да купим ако искаме да сме майки-минималисти. Щях да припадна. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт