СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 47 959
  • 778
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, вече съм в 36-та седмица,но от няколко дни не мога да стана от леглото. Мнооого ми се спи,мога да спя 24/7. Нямам енергия за нищо.Дори не знам как ще изпера дрехи,ще се подреди къщата и тн. Кажете ми как съе с енергията към края….
При мен е на периоди. Има дни, в които изминавам по 10 000 крачки, след това съм като парцал и през деня спя следобеден сън, а вечер имам чести периоди на ставане до ВЦ и след това се въртя с часове в леглото. Иначе откъм подготовка - каквото можах - направих. Даже днес ми дойде музата да си стерилизирам чак багажа за болницата хаха, дали не съм куку Simple Smile

# 616
  • Wonderland
И при мен май е на периоди,един ден имам енергия,един ден пълен парцал....Снощи 34г.с. + 4 ме болеше долу ниско и кръста по дълго от обикновено, и контракциите ми бяха доста,но не бяха регулярни. Чак започнах да се замислям дали няма да тръгне тези дни калпазанина,но Слава Богу се успокоиха нещата,има още малко до влизане в 9тия . По повод тоалетната през нощта съм горе долу на всеки час два по малка нужда.
Багажа ми е приготвен още от първото влизане в самото началото в болницата ,така че с това нямам грижи. Дрешките успях да изпера и изгладя,и съм ги прибрала. Остана ми само стерилизацията на шишета и биберони, но за тях май е още рано.
Няма как накрая ще идват неразположения и от тежестта и настъпване на всеппо близкото раждане,но наистина накрая е важно до сме здрави всички и бебчетата и ние! Heart Още мъничко остана! Blush

# 617
  • Шумен
Виждам,че се говориза багаж за болницата,но четейки стари постове в темата не откривам много инфо. Можете ли да споделите или да ме насочите,къде,какво се слага в багажа за болницата за мен и детето?

# 618
Калина, според зависи от политиката на всяка болница. Виж в сайта или питай в твоята какви изисквания имат по отношение на багажа.
В някоя болница нищо да не искат да се носи за детето, само лични принадлежности за майката, в друга болница искат при постъпване да се носят дрешки, памперси и т.н

# 619
Какво сложих аз:
Нощници 2-3 бр.
Рокля за изписването
Джапанки
Хавлия
Четка и паста за зъби, шампоан, маска, самобръсначка, дезодорант
Гримове
Четка за коса, сешоар и преса
Протектори за сутиен
Следродилни еднократни гащи
Превръзки за след раждане
Памперси
Мокри кърпички 2 пакета
Дрешки за изписване на бебето
Ръкавички да не се драска
Спално чувалче/пелена за повиване за изписване
Дезинфектант за ръце
Еднократни маски
Сапун, тоалетна хартия
Прибори за хранене, чаша
Малки минерални води няколко бр., шоколади без ядки

Документи за болницата, лична амбулаторна карта, лична карта, дребни пари
Това е май, не се сещам за друго, може и да съм забравила нещо, това е доста просторен, оптимален списък бих казала. Някой може да прецени да вземе и по-малко.Някои се вземат и помпа за кърма и крем за зърна, тези двете засега ги пропускам, по-натам ще взема вероятно. Зависи и от болницата, където ще раждаш, по принцип те също си имат списъци с необходимите неща.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 18:13 от mariamp28

# 620
  • Шумен
Ее супер,Мария. Мерси много. Мисля да се ориентирам по твоя списък. Hug

Какво сложих аз:
Нощници 2-3 бр.
Рокля за изписването
Джапанки
Хавлия
Четка и паста за зъби, шампоан, маска, самобръсначка, дезодорант
Гримове
Четка за коса, сешоар и преса
Протектори за сутиен
Следродилни еднократни гащи
Превръзки за след раждане
Памперси
Мокри кърпички 2 пакета
Дрешки за изписване на бебето
Ръкавички да не се драска
Спално чувалче/пелена за повиване за изписване
Дезинфектант за ръце
Еднократни маски
Сапун, тоалетна хартия
Прибори за хранене, чаша
Малки минерални води няколко бр., шоколади без ядки

Документи за болницата, лична амбулаторна карта, лична карта, дребни пари
Това е май, не се сещам за друго, може и да съм забравила нещо, това е доста просторен, оптимален списък бих казала. Някой може да прецени да вземе и по-малко.Някои се вземат и помпа за кърма и крем за зърна, тези двете засега ги пропускам, по-натам ще взема вероятно. Зависи и от болницата, където ще раждаш, по принцип те също си имат списъци с необходимите неща.

# 621
Доста видеа изгледах в Ютуб на тази тематика за багажа за родилното, пък и проучих в тази болница, в която ще раждам, какво изискват. (но си зависи и от конкретната болница) Simple Smile Дано да ти е от полза

# 622
  • au bout du monde
Ние с името още сме до никъде. Мъжът ми се е запънал за едно, което хич не ми харесва. Аз съм била избрала първото, а той сега второто😞
Толкова ми е неприятно името, че имам чувството, че и детето няма да обичам 🤐

# 623
Този път ще си взема в болницата и бебешка нокторезачка. Не харесвам ръкавичките.
Както и малко спирт за дезинфекция.

# 624
Тоо и моят мъж се запъва за името, ама няма шанс срещу мен хаха. Името си е супер и не знам какво не му харесва. Едно време той избираше имената на домашните любимци, сега аз като майка имам право на мнение поне веднъж, все пак 9 месеца съм го носила. Simple Smile Все пак имам план В и план С, ако толкова се инати. Все хубави имена, ако нито едно от трите не му харесва, да се спасява. Аз няма да си кръщавам детето с някакво смотано име само за да му угодя. Засега неговите предложения са олеле майко, едни старовремски имена от 2рата световна.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 21:43 от mariamp28

# 625
  • au bout du monde
Тоо и моят мъж се запъва за името, ама няма шанс срещу мен хаха. Името си е супер и не знам какво не му харесва. Едно време той избираше имената на домашните любимци, сега аз като майка имам право на мнение поне веднъж, все пак 9 месеца съм го носила. Simple Smile Все пак имам план В и план С, ако толкова се инати. Все хубави имена, ако нито едно от трите не му харесва, да се спасява. Аз няма да си кръщавам детето с някакво смотано име само за да му угодя. Засега неговите предложения са олеле майко, едни старовремски имена от 2рата световна.

Кажи какви са неговите имена😁

Повечето ромпъри имат вградени ръкавички, не ви трябват отделни🤔 поне моите всички са такива.

Днес взех някои неща за болницата. Като цяло нищо кой знае какво не ми трябва-превръзки и еднократни гащи, кремче за зърна и помпа този път ще взема за всеки случай, другите неща са персонални, които винаги си трябват при пътуване😀 те са ми проблема, че все са дребни и се забравя по нещо.
За бебо памперси, дрехи малко, една пелена, а може и 2.

# 626
Момичета, как стои въпроса с изплащането на болничните? В началото на август представих моя 45-дневен и оттам нататък не знам докога е срока да го декларират и съответно да започнат изплащане.
Питам, понеже нашата счетоводителка е много залюхана, а й нямам много доверие дори и да я питам. 😁

# 627
Мира, ако е като моята и чака до последно и ти ще си почакаш. Щом си го предала в началото на Август, тя има срок да го входира в НОИ до 10.09, следва обработка от тяхна страна и след около седмица до 10 дена би следвало да ти изплатят парите. Ако го е подала вече, за Август ще ти изплатят или в края на месеца или в началото на Септември. Имаш ли ПИК?

# 628
Harmonie*, силно се съмнявам да го е подала до 10-ти, върнах си имейла и съм го изпратила 2-3 дни преди този срок. До момента нямам постъпления. ПИК имах преди много време, но го загубих.... Дали мога да направя справка на място или да си извадя нов?

# 629
Извади си нов или ако могат да ти възстановят стария. Така поне ще си сигурна, че ги е подала и кога.

Общи условия

Активация на акаунт