Нашите цветя - обща тема 10

• 33 763
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Подариха ми орхидея,пресадих я в саксия за орхидея със специалната почва за нея.Напръсках я с душа и я сложих на светло.Друга особеност в отглеждането й има ли?Моля не ме пращайте в тема за Орхидеи…

# 616
  • забравих си мисълта...
то си пише циркаджия е Simple Smile Simple Smile  - "Circus Club"
Да циркаджия ( "Circus Club"), но как е латинското му наименование е въпросът, защото иначе го дават само като Gladiolus, но кой Gladiolus, не пишат.
Скрит текст:
P. S. То и дискотека  "Circus Club" има иначе, но тя e за  Nature Rainbow
Wink

# 617
  • Мадрид / София
Подариха ми орхидея,пресадих я в саксия за орхидея със специалната почва за нея.Напръсках я с душа и я сложих на светло.Друга особеност в отглеждането й има ли?Моля не ме пращайте в тема за Орхидеи…
И защо не дойдеш в темата “Нашите орхидеи”? Няма да те изядем, помагаме си една на друга със съвети и има доста инфо на първа страница.
Не казваш какъв вид е орхидеята, а това е супер важно, защото всеки вид си има специфично отглеждане. Ако качиш и снимки, съветите ще са много по-точни за твоя случай. Та ела там. Поканена си.

# 618
Морковел, ако искаш ще ти дам Исусов венец - цъфти при мен целогодишно, но е по-зелен (в София съм).
А аз пак ще се хваля с тези принцеси:

# 619
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Само се хваля.

Засети са в четвъртък Wink

# 620
Добри, за кога ги гласиш да цъфтят тия цветя?
Аз изскубах петуниите, бяха станали лепкави и пършиви и сега имам 4 празни сандъчета, та давайте идеи какво да сложа в тях. Чудя се дали да не купя виоли, те носят на студ, дори да насея карамфилчета, няма да станат доникъде, нещо готово на разсад трябва да е според мен.

# 621
тук не се очакват студове Simple Smile

# 622
сега имам 4 празни сандъчета, та давайте идеи какво да сложа в тях.
Ерика и калуна сега започват да цъфтят. Теменужки. Тагетесите още цъфтят, ако намериш разсад. Дребен сорт хризнатеми или астри, ще цъфтят до първи сняг.

# 623
Сега ще ги проверя предложените цветя, а за латинки е късно да се насеят нали?

Добри, така се надявах да кажеш ще станат, сей Simple Smile Ще ни радват твоите цветя през студа.

# 624
латинките догодина. Simple Smile сега теменужки, издържат на студ зимата и пролетта ще са първи кипри.

то си пише циркаджия е Simple Smile Simple Smile  - "Circus Club"
Да циркаджия ( "Circus Club"), но как е латинското му наименование е въпросът, защото иначе го дават само като Gladiolus, но кой Gladiolus, не пишат.
Скрит текст:
P. S. То и дискотека  "Circus Club" има иначе, но тя e за  Nature Rainbow
Wink

венета, чак сега видях поста ти.
мисля, че тези гладиоли са само гладиоли, а различните от тях има допълнително име - звезден гладиол (ацидантера), или блатен гладиол (Gladiolus imbricatus), т.е твоето си е само гладиол. Circus Club е името на хибрида,  най-вероятно след година-две хибрида ще се разпадне и цвета ще стане по-обикновен.
но дотогава ще му се радваш.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 19:02 от st. Dobri

# 625
  • In transit
Добри, теменужките многогодишни ли са? Моите не са спирали са цъфтят. Да ги оставя ли?

# 626
остави ги. обикновено се изтеглят и стават грозни през лятото.
после от жегите направо си умират, но... ако паднат семенца се самозасяват, така че може да си имаш и на следващата година. Simple Smile
твоите щом са оцелели лятото дай им шанс.
как изглеждат? много ли са се издължили?

# 627
Сега си полях мушкатата, обаче почти нямат пъпки. Бяха нахврърляли, цъфтяха, прецъфтяха и явно от жегите не хвърлиха нови. Утре вечер ще ги почерпя с тор, че сега ми беше тъмно да го слагам и да се занимавам с него.

Видях, че има виолки по 6,99 за 10 бройки и ако излизаме ще си купя, то вече няма да има свръх жеги за тях, сякаш преминаха.

# 628
  • In transit
остави ги. обикновено се изтеглят и стават грозни през лятото.
после от жегите направо си умират, но... ако паднат семенца се самозасяват, така че може да си имаш и на следващата година. Simple Smile
твоите щом са оцелели лятото дай им шанс.
как изглеждат? много ли са се издължили?

Мерси за съветите. Утре ще ти ги снимам. Дребнички са сравнително. Докато бяхме на почивка едната саксия изсъхна, но двете оцеляха. Даже бяха маносани юни месец, сега са добре. Герои са ми те. На западната терасата съм ги опънала, жега, дъжд и вятър нон стоп.

# 629
Беки,ми как да ми дадеш? Иначе много бих се радвала.
Днес купих вкоренител имам в бурканче 2 различни вида зокум.Утре ще ги бучна директно с този прах във саксии ,да видим ще стане ли нещо.Мисля си,че не-едните клончета май са  пред умиране.Ако не стане отивам пак на лов за клонки зокум 😂😂😂.

Общи условия

Активация на акаунт