Hercai/Вятърничав по ATV/Diema Family и Нови проекти на актьорите Тема 13

• 43 503
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
И като стана дума за Султан, вие как мислите каква свекърва можеше да бъде за Рейян, ако Аслан беше осъществил плана си? Добре, че и това не ни дадоха да преживеем де, но все пак хипотетично.

Ох, отзад Фърат с недоумяващ поглед, как само стои и наблюдава, състояние на Миран, което не е виждал и в най- богатото си въображение...

Гифчетата и сцените няма да ги коментирам, те са ясни. Следващите ще са още по-красновречиви.
А Султан като свекърва изобщо не мога да си я предствя, сигурно такава когато и да я стиснеш за гушата все ще си закъснял. Азизе е лоша и злобна, но поне интелигентно води отмъщението си, а Султан е примитивна и подмолна. Азизе никога не е била лицемерна. Каквато злоба на сърце, такава и в действията.
Фърат много ме дразнеше в началото с безмозъчното подчинение спрямо Азизе. Действаше като зомби. В моменти като от тези сцени, изобщо недоумяваше какво се случва. Да, разбираше, че Миран е влюбен, но не подозираше колко сила има любовта, до каква степен Миран е готов да влезе в огъна за Рейян.

# 676
Стели, веднъж беше споменато, не помня в кой епизод, че Султан била сирак.
Дени, отново най- образното изказване за Султан ''сигурно такава когато и да я стиснеш за гушата все ще си закъснял'', ама и много точно.
Аз лично имаше моменти, в които се забавлявах с нея. Но винаги се гласеше да застане, да подкрепи по- силната страна. Въпреки, че постоянно губеше от тези си решения, тя не промени стратегията си...

Слугите и те вече са в ступор, никой не знае какво, как и върху кого ще излее гнева си Миран. Слугинята до Есма (не й помня името), как само се сви от страх да не я цапардоса или да й се развика.

''Хайде, ела. Тръгваме.''

-   Рейян.

- Какво е станало тук? Хайде стани.
-   Ох.

-   Кой го направи?
-   Ами…

-   Кой го направи?
-   Синко, малко грубо се държеше охраната, когато я водеше нагоре.
-   Охраната ли?

-   Рейян, хайде, ставай. Хайде, ставай, тръгваме.
-   Къде ще ме водиш?
-   Дайте палтото й.

-   Хайде, ела. Тръгваме.

# 677
Тъпо стана с Аслан, който не "убиха", а Султан отиде да се грижи за него. Така изкараха и двамата герои и нищо повече. Според мен Султан ще е доста по - прилична свекърва от Дилшах - голямата грешка на сценаристите. Грешка беше и развитието на образа на Аслан, който много харесвах визуално. Трябваше да му намерят една хубавица и на него, чудесно би се справил в образа на влюбен мъж, който е обичан. Мелике също я "препупаха", Гюл да не говорим, много тъпо ги изкараха, но явно са имали причина.

# 678
Вили, стигнахме и до момента, който чакаше с нетърпение...
Инструктаж с нагледно наказание ''Как да се държим с г-жа Рейян''. Миран тук даде да се разбере кой е най- важен. Г-жа Рейян стои дори преди него по важност.

''… с поглед  дори няма да я докосвате''

-   Шефик, събери всички.
-   Заповядай, ага.

-   Кой заключи г-жа Рейян? Кой заключи г-жа Рейян? Говорете! Всички ще уволня!

-   Г-жа Султан нареди.

-   С коя ръка я държеше за ръката? С коя ръка я държеше за ръката?

-   Миран, недей. Моля те.
-   Разкарай се да не съм те видял.

-   Отсега нататък, г-жа Рейян не с ръка… с поглед  дори няма да я докосвате. Ясно ли е? Разбрахте ли?

# 679
  "Отсега нататък, г-жа Рейян не с ръка… с поглед  дори няма да я докосвате. Ясно ли е? Разбрахте ли?"

Смей да гледаш след това предупреждение, а.....загубиха ума и дума. И как я държи за ръка, пък тя не се дърпа. Просто си седи в ръката му. Ех, тази Гонюл малко по-късно....какво ли щеше да стане ако не се беше появила да се похвали, че е жена на Миран.

#Reymirforeverlove  Heart

Малко спомени подходящи за събота привечер.....https://www.youtube.com/watch?v=bsRa7jek67c

Последна редакция: сб, 25 сеп 2021, 16:58 от DeniAra

# 680
Аз също много харесвам Аслан! Трябваше и той да е с готина мацка!

# 681
Предвид, че някой на някои персонажи развиха и изкривиха образа им на 360 градуса, не се знае как щяха да извъртят и Султан. С лудия й син, можеше и тя да търси подкрепа в Рейян. Така, че не ми се мисли по въпроса.
Евала, обаче много ми харесва като жена Султан.
А Миран, в първия сезон имаше много готина прическа и изглеждаще като наперен петел в битка.
Относно това, че доста герои наистина тихомълком напуснаха Мидят е един минус за филма, е многооо малък минус.

# 682
Той добре, че не забрани и с мисъл да я докосват, че тогава много глави щяха да хвърчат.

Ще сложа и този момент, защото е много показателен по какво тъгува Рейян, и че все пак сърцето на Миран не е то камък, или по точно не е от камък по отношение на нея. Любовта в сърцето му, не му говореше, тя направо крещеше...
Много показателен е и за това, че трябва да ценим всичко, за да не съжаляваме в бъдеще, да ценим човек, място, ситуация, всяка среща, раздяла, да оставим добри спомени след себе си...

''Сега се намирам в нищото, самотна…''

-   Винаги съм искала да избягам от този дом. Излиза, че преди месец съм била толкова щастлива. Домът, когото ненавиждах, сега търся със свещи… Имах баща, на когото можех да се опра. Имах майка, в обятията, на която можех да се скрия… А сега… Сега се намирам в нищото, самотна… Всеки ден се питам… Това моят живот ли е? Как можа така изведнъж да се разруши? По това как баща ми ми галеше косите… По това как майка ми казваше ‘’дъще’’… Тъгувам по моята Гюл… Да се намирам под техните крила беше голямо щастие за мен, Миран, но не разбрах… Не знаех, че всичко ще стане така… Не знаех…

-   Обади се! Вземи, обади се. Чуй гласа на майка си.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2021, 17:43 от cvetansk

# 683

-   Обади се! Вземи, обади се. Чуй гласа на майка си.[/center]

Майката винаги е липсвала в живота му. Дори и без отмъщение, болката от липсата на майка му беше жива в него. Даже когато я съживиха, тя му липсваше. Миран мразеше Хазар, но никога не застана против Зехра. Всички думи, с които влизаше в диалог с нея бяха уважителни и с респект. В тази сцена има сълзи в очите му, защото усещаше болката на Рейян като своя. Той разбираше колко много Зехра липсва на Рейян по собствените си чувства. "Чуй гласа на майка си"....Миран копнееше за гласа на своята майка. Много силен момент. В тази сцена и двамата бяха деца страдащи по майките си.

# 684
Тук ми стана жал за Рейян, но въпреки това видя, че не е напълно сама, видя, че жертвите на това отмъщение са двамата с Миран.
Да, Миран до край говореше с толкова любов за майка си, че дори след всичките гадории, които причини на жена му не я зачеркна напълно от живота си.

# 685
Първо да благодаря на хората създали пералня, сушилня, миялна, за това, че благодарение на тях мога да се забавлявам с неща, които ми харесват. За Миран, не знам дали успя да направи Рейян щастлива в този момент, но мен изобретателите - да.

''Опитвам се да те направя щастлива.''

-   Заповядай. Хайде, Рейян.
-   Какво е това сега? Защо дойдохме тук?

-   Ще излезеш ли вече?
-   Защо направи това?
-   За теб. Рейян…

-   Искам да си тръгна. Пусни!
-   Опитвам се да те направя щастлива. Хайде, моля те, ела тук.
-   Не искам.

-   Рейян, можеш ли да дойдеш с мен? Какъв инат си!
-   Какво правиш? Мислиш, че си направил нещо красиво?
-   Защото обичаш това място.
-   Откъде знаеш, че го обичам?

-   Какво значи, откъде знаеш? Не бягаше ли тук тайно?
-   Вече не обичам! Навремето това място принадлежеше на мен.
-   Все още принадлежи на теб.

-   Ти ми взе това, което беше мое. Единственото място, където намирах спокойствие, превърна в ад. Не ми остави място,където мога да отида.
-   Добре, сега ти го давам. Хайде, седни тук.

- Заповядваш ми да седна? Добре.

- Не са сложили маса. Нима ще седнеш на земята да ядеш?
- Ти изобщо не ме познаваш, г-жо Рейян.
- Не можах да те опозная. Ако те бях опознала, нищо от това нямаше да ми се случи.

- Добре дошли!...Получило ли се е така, както искахте?
- Станало е, станало е. Здраве на ръцете ти...

# 686
Първият разговор извън конака и на място важно за двамата. Гледат се като котараци. Рейян казва много силни думи. Обаче Миран казва едни от най-важните за сезон 1. Няма да ги цитирам, за да може Цвета да продължи с поредицата, но са като лайтмотив за сезона.
И как не се сетих досега, но ще се поправя.....след всеки епизод преговор на Цвета ще слагам линк в оригинал към песента изпята в епизода. В епизода, който коментираме няма песен, но ви пускам линк към песента, която Рейян пее на г-жа Гюл в конака през нощта.

# 687
Дени, благодаря за музикалното оформление. Сега става още по истинско и хубаво.

Миран почти си призна, че тя е всичко за него. Той съзнаваше, че тя е единственото му спасение, но не смееше да го признае, а много му се искаше...

''Понякога тези, които са били всичко, стават нищо. А тези, които са били никой… Всичко.''

-   Вземи хапни малко от това.
-   Не искам.
-   Изяж това, Рейян.

-   Яж, Рейян! Седни, Рейян! Стани, Рейян! Аз робиня ли съм? Постоянно ми даваш заповеди.
-   Ти не ядеш нищо, затова го казах. Не се инатиш. Търсиш трикове във всичките ми действия.

-   Да не търся ли? Сигурно си забравил какво ми направи.
-   Не съм забравил. Не ми даваш да забравя.Държиш на думата си.

-   Имате ли други желания, Миран бей?
-   Благодаря.
-   Г-жо невесто, вие имате ли желания?
-   Престани да ме наричаш невеста. Никаква невеста не съм.
-   За Бога, откъде да знае момчето, коя си ти?

-   Вярно, той не може да знае. Но ние знаем, нали? Тук всичко е фалшиво. Ти си фалшив… Годежът, сватбата са фалшиви… Любовта ти е фалшива… Дори тази люлка е фалшива. Аз не съм никоя за теб. И ти за мен си никой.
-   Понякога тези, които са били всичко, стават нищо. А тези, които са били никой… Всичко.

# 688
Момичета,  желая Ви приятна вечер с ...любими хора!  🍹🎉👌💕

По вечерно беше.....

# 689

Аз не съм никоя за теб. И ти за мен си никой.

-   Понякога тези, които са били всичко, стават нищо. А тези, които са били никой… Всичко.[/b]

"Аз не съм никоя за теб. И ти за мен си никой."Рейян толкова я заболя от тези думи в обратен смисъл казани от Миран, че загуби почва под краката си. Заболя я дори повече от самото изоставяне в онази сутрин. След мечтите й да напусне конака на дядо си и униженията, които е преживяла там, тя мечтаеше да бъде "някой", да бъде "важна" за някой друг. След влюбването на люлката, Миран стана за нея целия свят, даже повече от семейството й. Това си го признава малко по-късно. Затова тя повтаря думите му няколко пъти след това. Тези думи казани към нея я принизяват до степен на изтривалка. Насух бей хиляди пъти й е казвал същото по много различни начини.

"Понякога тези, които са били всичко, стават нищо. А тези, които са били никой… Всичко." - за тези думи писах по-горе. С тях Миран прави първото си признание и беше изненада за самия него. Подсъзнанието му говореше. Тук разминиха първите  погледи тип "Аз съм тук" и "Важно ми е какво мислиш, чувстваш" след случилото се. Миран направи признание, Рейан видя съжалението в очите му, той видя че въпреки болката е в сърцето й.

За фон песента от 4 епизод

"Днес имам зор
Не ме докосвай, не докосвай струната на душата ми
Имах душа (приятел) с розово лице
Стрелата на смъртта достигна до живота ми
Не докосвай съдбата ми, не докосвай струната на душата ми
Ако Локман Хеким дойде (приятел), той няма да излекува раната
Не докосвай съдбата ми, не докосвай струната на душата ми
Липсва ми главата, ей приятелю
Очите ми са сълзещи и сърцето ми кърви
Есенните месеци дойдоха,  връзките са скъсани
Вятър докосна моята роза
Не ме докосвай, не докосвай душата ми
Съдбата не се докосва
Днес имам скръб, имам скръб
Съдба, не ме докосвай (не пипай) моята душа
Липсваше ми очарователната любов
Стрелата на смъртта докосна (докосна) живота ми.
 Съдба, не пипай (не пипай) моя низ
Жестоко, Не докосвай жестоко, не пипай моята душа."

За текста използвах google преводач, а редакцията от мен. Опитах да придам смисъл на текста, дано се е получило.

Общи условия

Активация на акаунт