За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 133
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
  • София-Младост
Правя сладко от праскови, които са много сладки. На около 2 кг сложих 100 г захар, колкото да не е без хич. Ще се сгъсти ли обаче... Имам ябълков пектин.

# 271
За обсъжданата торта да си кажа мнението. Потребителката пише, че ще ползва готови блатове. Те са прекалено тънки и според мен има вероятност крема да бъде в повече и блатовете да се загубят.

# 272
  • София
Правя сладко от праскови, които са много сладки. На около 2 кг сложих 100 г захар, колкото да не е без хич. Ще се сгъсти ли обаче... Имам ябълков пектин.

Само че, захарта, освен за подсладител се използва и за консервант, така че с това количество не знам какво ще направиш!

# 273
Аз 'сиропирам' блатовете с неподсладено прясно мляко. Така не стават излишно сладки.

# 274
  • Русе
Сложи 1 с.л. пектин, когато плодовете са почти готови и следи за гъстотата.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_11.html

# 275
  • София-Младост
Благодаря, намерих някакъв йоткер фикс, сложих и още захар и стана...аз обаче си отсипах едно бурканче от това без захар:)

# 276
  • In transit
Благодаря, намерих някакъв йоткер фикс, сложих и още захар и стана...аз обаче си отсипах едно бурканче от това без захар:)
Аз си правя такива "сладка" с малко захар. Варя 10-15 минути и добавям 1 ч.л. лимонова киселина. Тя запазва цвета и желира крайния продукт. Слагам ги в малки бурканчета, които се запечатват от горещото. Но са ми за кратка консумация и ги държа в хладилник. Не съм пробвала да ги оставя на топло. Идеални са ми за гарнитура на различни зрели сирена. Simple Smile

# 277
Мента, домашна, забравена на плота няколко дни, леко се е газирала.....
Да я хвърлям ли или става за консумация, как мислите?

# 278
Ако ти е приятна за пиене..

# 279
Ами ние я пием разредена със спрайт, вода....вкусово не се усеща, че е започнала някаква ферментация. Сока от бъз си го харесваме след ферментация, но там има много лимони, лимонтозу, а и е проверен с времето, а с ментата нямам такъв опит. Мен по-скоро ме притеснява да не разбутаме стомасите от нея

# 280
Още един път да благодаря на Мikkey за идеята, направих го днес сладкишчето, стана като Баунти, много ми хареса ♥

# 281
  • In transit
Благодаря ти annysy. Радвам се, че ти е харесал. Hug

# 282
Здравейте, искам да замеся кайма за кюфтета тази вечер, но да ги изпържа утре сутринта. Не ми се е случвало досега да процедирам така и не знам каймата дали ще остане вкусна до сутринта?

# 283
Супер ще е- така се овкусява най- добре като постои няколко часа.

# 284
  • на последния етаж
Имам парче (около 0,500 кг) свинско бон филе - моля ви за бърза, лесна и вкусна рецепта как да го приготвя. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт