За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 108
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
Въпроса ми е трябва ли да ги чистя или да ги варя предварително / ако да колко мин приблизително/ или мога да ги готвя направо на тиган със сос / колко мин се готвят/
Ако приличат на пипалата на октопод трябва да ги свариш. Слагаш ги във вряща вода и вариш докато не омекне,аз пробвам с вилица. Охлаждаш. Аз махам лиавото .Правиш каквото си намислила.
+1. Пробвам с вилица, да влиза леко в месото

# 346
А тези замразените миксове - грах, царевица, моркови и тн, варят ли се предварително или може направо в тигана да се сготвят?

# 347
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Момичета, питането ми е свързано с мързеливата лютеница на фурна. Имам някаква рецепта, правих я преди години с пресни домати. Сега обаче имам около 20 буркана домати консерва от миналата година и ми се иска да ги оползотворя. Как обаче да ги сметна спрямо чушките и патладжана? И ми се струва, че 20 буркана домати са прекалено много за лютеница. Може би да направя и кетчуп или някакъв друг сос?
AIDA_N , вижте тази рецепта, може част от доматите да приготвите така:

https://www.youtube.com/watch?v=8cuC5GauMgA&list=RDCMUCOpUFU … _radio=1&t=6s

# 348
А тези замразените миксове - грах, царевица, моркови и тн, варят ли се предварително или може направо в тигана да се сготвят?
Слагай направо, съвсем малко време им трябва.

# 349
# 350
  • Sofia
От смляни какаови зърна какво мога да приготвя?
Стават ли за чай?

# 351
  • Sofia
Стават ли за чай?
Смлените какаови зърна не са ли какао на прах?!

# 352
  • под тепетата
Правила съм чай, но от обвивките- несмлени  на какаови зърна. Така се продаваше.

# 353
  • Sofia
Стават ли за чай?
Смлените какаови зърна не са ли какао на прах?!
Не.
Като едро смляно кафе е.

Правила съм чай, но от обвивките- несмлени  на какаови зърна. Така се продаваше.
Приятен ли е на вкус ?

# 354
Въпроса ми е трябва ли да ги чистя или да ги варя предварително / ако да колко мин приблизително/ или мога да ги готвя направо на тиган със сос / колко мин се готвят/
Ако приличат на пипалата на октопод трябва да ги свариш. Слагаш ги във вряща вода и вариш докато не омекне,аз пробвам с вилица. Охлаждаш. Аз махам лиавото .Правиш каквото си намислила.
+1. Пробвам с вилица, да влиза леко в месото

Благодаря за включванията. Варих ги около 5 минути, измих ги и ги запържих 2-3  мин със соса. Станаха леко жилави, незнам дали съм ги преварила или не им беше достатъчно / бяха доста големички/. Другия път ще пробвам с вилица при варенето и дано се справя по-добре.

# 355
  • София
Стават ли за чай?
Не, не стават за чай. Какаовите зърна, поне аз имам от тях, ги ползвам примерно за декорации на някакви сладкиши, но за да се ползват им трябва камък, за да се смелят на прах и си става какао на прах. Другото за  което може да се ползват е да се добавят към сладкиш ,за да има по.силен аромат на какао, като какаовото зърно се стърже на изключително ситно ренде.

# 356
Аз обичам да си ги хрупам какаовите зърна.

# 357
  • Sofia
Ми тя пита чай дали става, не кой как ги ползва какаовите зърна.

# 358
Пита и какво може да приготви, моето не е готвене, но не е лошо да се чете с разбиране.

# 359
  • Sofia
И аз ги хрупкам,но тези са доста твърди и реших да ги смелям..слагала съм в сурови бонбони,стават..утре ще пробвам как е за чай

Общи условия

Активация на акаунт