За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 175
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 586
И аз съм за буркани.
Боб и леща, да, стават за фризера. Но нещо сготвено с ориз или картофи, не е добра идея да се замразява.

# 496
  • In transit
  • Мнения: 14 199
Пътуваме често, иска ми се , да имам сготвена храна във фризера, но не  за дълго време.
Какво ще ми препоръчате да бъде, така че да е вкусна  при претоплянето й?
Много от продуктите след изваждането не са хубави.Затова бих затваряла ястия в буркани.Гореща мажджа сипваш в буркан затваряш и обръщаш с капачката надолу.Като изстине прибираш в хладилника.

У нас винаги в шкафа има оризови спагети за такива случаи(и не само),защото много бързо се готвят.
Подкрепям написното от Натуся и Морена. За мен това е по-добрия начин за съхранение на храна. С тая разлика, че никога не обръщам бурканите надолу. Ако е сипано ястието горещо и капачката е нова или сравнително нова, няма начин да не хлътне и да не се запечата. И при мен не е стояла повече от месец.

# 497
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 246
Като чуя за сготвена храна в буркан ми става зле, сещам се за свекърва ми и ужасните й безвкусици.... Но напоследък и аз така си отделям от супи или някакви бъркочи тип яхния за големия ми син. Защото стои, стои и ми казва " искам червена манджа" " искам зелена супа"... "топчета". И аз естествено, не мога да щракна с пръсти и да стане чудото в чинията, та затова прилагам вече тази шеметна техника Simple Smile

# 498
  • Мнения: 238
И аз съм за буркани.
Боб и леща, да, стават за фризера. Но нещо сготвено с ориз или картофи, не е добра идея да се замразява.

Възразявам, зимата слагам във фризера зелеви сарми, като току що сготвени са. Пълнени чушки с ориз също. Боб и аз замразявам и ми харесва след това.

# 499
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 586
Именно, сарми съм замразявала и аз. Въпрос на вкус явно, но на мен не ми харесаха. Мусака също, затова написах и за картофите...

# 500
  • Sofia
  • Мнения: 29 090
На печени чушки с чесън,оцет и олио ,върви ли пресен джоджен?

Пържени тиквички по гръцки може ли да се приготвят по-рано или бързо омекват и не са хрупкави?

# 501
  • Мнения: 43 440
Доли, по- добре магданоз или копър на чушките.
Тиквичките омекват, но пак са си вкусни.

# 502
  • Русе
  • Мнения: 6 147
Скрит текст:
На печени чушки с чесън,оцет и олио ,върви ли пресен джоджен?

Пържени тиквички по гръцки може ли да се приготвят по-рано или бързо омекват и не са хрупкави?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_8656.html


Тиквичките няма да бъдат вече хрупкави , ако не се сервират веднага след пърженето, но пак ще бъдат вкусни. Просто този ефект на хрупкавост ще се загуби.

# 503
  • Мнения: 2 815
Моля за изпитана, сочна и вкусна рецепта за торта Червено кадифе 🌸

# 504
  • Мнения: 8 422
Какво е съотношението вода:сол за направата на саламура за съхранение на сирене? Благодаря!

# 505
  • Мнения: 43 440
Моля за изпитана, сочна и вкусна рецепта за торта Червено кадифе 🌸
Рецептата на Люси
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/05/best-red-velvet-cake.html

# 506
  • Русе
  • Мнения: 6 147
Скрит текст:
Моля за изпитана, сочна и вкусна рецепта за торта Червено кадифе 🌸

https://ipeychev9.blogspot.com/2020/12/blog-post.html

# 507
  • Мнения: 2 815
Благодаря ви.
Пейч, как правиш малиновото желе?

Фортуна, виж Пухито какво е писала за саламурата. Така спасих едно козе сирене, което без лимонов сок се размиваше във водата.
Скрит текст:

# 508
  • Точно където трябва
  • Мнения: 4 896
Ще пека патладжан за лютеница. Пече се необелен, нали?

# 509
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Ще пека патладжан за лютеница. Пече се необелен, нали?
Да.

Общи условия

Активация на акаунт