Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 45 918
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
По високите етажи с изглед море е тази цена, и в нашата сграда има от строител останали няколко жилища на друга цена, но са на ниски етажи с по-неблагоприятно изложение.

# 616
  • Варна
Нали 20 000 бяха? За курсове, бизнес оборудване, кратка ваканция и зимно яке.

# 617
Ми ще купуват, щото народа се притеснява скоро да не се наложи да си бърше задника с хартиените пари, говоря за всички видове такива. Ама реално тая печалба от качването на имотите е нерелизируема по простата причина, че примерно взел си за 40 000, сега струва 60 000, супер ама като продадеш какво ще ги правиш. Едно хубава BMW 5-ца е 25 000лв, оттам нататък за какво са ти хартийки? Тоест ако го такъв ти е бизнеса и си взел десет апартамента да, ама такива като нас за тях няма печалба.

Диди какво ще стане 2024, може би приключва плана за ЕБР за възстановяване от Ковид и Ковид ще изчезне?

За сносна нова 5-ца може да се наложи да оставиш ключовете за двустайния и да доплатиш. А за наистина хубава 5-ца от най- висок клас като М5 и 2 двустайни може да не стигнат. От тази гледна точка цените в бг не са високи обаче като сложим и средните заплати в уравнението цените изглеждат абсурдни.

# 618
  • Варна
...
Диди какво ще стане 2024, може би приключва плана за ЕБР за възстановяване от Ковид и Ковид ще изчезне?
Ойрото ши дойди. Или в най-лошия случай всички ще си мислят, че ще дойде и че ще им се стопят спестяванията.

# 619
  • Варна
Не съм казал нова 5-ца, мен и 10 годишна ми е добре. За България прилична кола е добре, другата няма какво да я мисля.

Диди какво бизнес оборудване ти трябва. Другото - курсове - тинири-минтири ми звучи като тия дето обичали центъра заради активностите ( демек мероприятията ) като кино и театър и опера ( ама ходят 2 пъти годишно ). С други думи звучи добре ама не. Яке 100лв, курсовете може и от ютуб безплатно в повечето случаи.

# 620
Един хубав компютър може да ти стъпи почти на толкова. За почивка може и да не ти стигнат.
На мястото  на Марешки до Гранд Мол знае ли се какво ще се строи?

# 621
  • Варна
На мястото  на Марешки до Гранд Мол знае ли се какво ще се строи?
Говори се, че ще е хипермаркет - Била мисля че.

# 622
  • Варна
До или в Гранд Мол?

# 623
На Марешки бензиностанцията.

# 624
Здравейте, интересува ме колко евро/кв.м вървят апартаментите за продажба в к-с Вива и района около него. Имам колега купил навремето там, който ми предлага 3стаен апарт.под наем, тъй-като имам намерение да се изместя към Варна, учил съм там 5 години и града ми харесва. За момента се чудя дали да купя или под наем. На шега го попитах колко го продава и ми каза че минимум струва 132000 с обзавеждането, но като за мен щял да го даде за 128000евро Апартамента е без паркомясто, но аз не се нуждая тъй-като нямам нужда от кола. Мога да си позволя тази цена,но ми е чудно не са ли високи цените във Варна. Като местоположение ме устройва има детски градини и училища наблизо, до морската градина е и до Техническия университет . А и ако реша мога да го отдам под наем. Попринцип все още не ми се налага да купувам собствено жилище, но се замислям, а и чувам че жилищата се вдигнали. Какво бихте ме посъветвали добре ли е като строителство.Тъй-като ще се прибера в България след месец, месец и половина ми изпрати линк към снимките на имота Stoyan sam izprashtam ti link na obiavata. https://www.imoti.net/bg/obiava/dava-pod-naem/varna/varna-levski … tristaen/3250238/    По принцип аз търся под наем обзаведен с една спалня апартамент, но и този ми харесва,заради местоположението. Колко вървят наемите на подобно обзаведено жилище само че с 1 спалня в или около тази сграда. Ще бъда благодарен ако някой ме посъветва. Благодаря.
Цената и и местоположението са си много добре. Те още на времето си бяха на по- висока цена. Тази в момента ми се струва нормална. Трябва ти паркомясто обаче. Може би има под наем.
Благодаря, разбирам явно държат цена. Значи чухме се с него, каза че за продаване само се е шегувал, но така става като пише човек и корабния интернет е слаб. Той също ми даде някои насоки. Според него Чайка и този район на Левски около базара са едни от най-добрите като инвестиция и за живеене, тъй като Варна се разширявал естествено на изток към Виница. Според него Чайка и района на кв. Левски близо до Чайка ще се превърнат в Широк Център до 5-10г., като е възможно да започнат да се строят и офис или смесени сгради. Каза ми обезателно да търся ново строителство или построени след 2005г сгради, защото жилищата в чайка и левски са масово на по 44-53г. Засега обаче смятам да изчакам и да видя как ще се движат цените другата година като се надявам малко да паднат и тогава да купя нещо изгодно. Според колегата обаче цените тепърва ще се вдигат. Та ще  преценя другата година и ако още растат ще скоча и аз.

# 625
Много интересно двете кули които ще строят в Младост досега ги рекламираха на цени “от 650 евро”. Днес получих един имейл реклама за тях с цени “от 630 евро”

# 626
В момента пазарите замират в очакване на зимата, която се очертава гладна и студена.
Банките ги ограничават за ипотечни кредитиране, спират и печатането на пари в САЩ, вдигат се лихвите по немските ДЦК, един китайски гигант е в технически фалит и не се знае това как ще се отрази на пазарите и дали резко няма да има нужда от кинти..
В София, Пловдив и Бургас официално обявяват обръщане на тренда с цените. При цените на материалите също има елемент на вразумяване.
Срив на цените няма да има, но и цените на Ни наваксаха инфлацията.
Относно влизането ни в Евро зоната - все повече държави се обявяват против, а и не отговаряме на условията да държим инфлацията. Така че 2024 не е утвърдена
Някой чакаше и преселение на антиваксъри, па то взеха че се изповаксинираха в ЗЕ и почнаха да свалят ограниченията

# 627
BOE измести вдигането на лихвите за началото на 2022 а беше планирало за края. ФЕД също планира от догодина плавно вдигане на лихвите. Норвегия започна и първа ги вдигна. ЕЦБ няма как да не последва дори и да остане края на 2022. Внимавайте с ипотечните кредити, сега е оптимално благоприятен вариант, и залъгва.

# 628
  • Варна
Развитите държави хубаво вдигат лихвите, ама при тях не са ли по 1.5-2% ипотечните кредити. Не са като при нас високи...

# 629
Развитите държави хубаво вдигат лихвите, ама при тях не са ли по 1.5-2% ипотечните кредити. Не са като при нас високи...
Ипотечният кредит лихвите са БЛП + надбавка. Примерно съвсем примерно незнам каква е лихвата сега но да кажем е 3.5 процента. БЛП в момента е 0 тоест надбавката ти е 3.5. В момента в които ЕЦБ вдигне лихвата и БНБ вдига и лихвата ти се качва. В един период от 5 години около 1 процент може и да се вдигне. Това е само прогноза, само банкерите могат да кажат колко точно и за какъв период.

Общи условия

Активация на акаунт