Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 11

• 46 979
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро! Не знам за вас,  но на мен все по-трудно ми става спането, въртя се постоянно,  неудобно ми е, тежко ми е...
В Селена не съм била, но стажа ми мина в Хирургиите.  Моите впечатления от 2019 са доста добри,  направен е ремонт, стаите мисля, че са по 2 или 3 легла, боядисани в различен цвят, свежи. Родилната зала също е ок, даже имам спомен, че може да родиш във вода, имаше вана. Правя сравнение с други отделения,  1ва хирургия,  кардиология,  УНГ...зле. Не е като кардиохирургия или ОАИЛ ,там вече базите са на доста високо ниво, но за мен АГО е доста прилично. Снаха ми роди в Испания е няма място за сравнение ,като 5 звезден хотел. Самостоятелна стая, за придружителя кожен диван, в банята има всичко за къпане на бебето, даже имаше плейстейшън. И това е в държавна болница,  не платиха 1 стотинка,  но здравеопазването там е на светлинни години от нашето.
Аз ще раждам в Асеновград,  отделението е прилично, но аз нямам много претенции, единствено държа да е чисто и отношението спрямо мен и бебето, но и там не мисля, че ще имам проблем,  понеже повечето ги познавам а и колкото и да е тъпо, отношението като разберат, че си мед.лице е друго🤷‍♀️

# 136
Естествено, че всеки си има мнение, а и впечатление, така че най-важно е да изберем мястото, където ще сме спокойни 🍀 Все пак крайната цел си заслужава каквото и да струва. Аз например само веднъж съм лежала в патологична в хирургиите и никога повече не искам да си спомням за това, имаше толкова потресаващи неща, че даже не искам да ги разказвам, за да не разстроя някой. Но това съм видяла аз, друг е видял друго. Само да кажа за неонтологията, защото се повдигна въпроса, в Пловдив сме облагодетелстване в това отношение. В хирургиите има, но и в Селена направиха голямо отделение по неонатология, имат си всичко и спасяват бебета по 600/700гр.,също така и в окръжна болница има много добри специалисти неонатолози. Нашата педиатърка работи там в това отделение и и имам пълно доверие. Така че мисълта ми е, че не дай си Боже да ни трябва неонатология, в Пловдив няма проблем. А болници много, лекари много и изборът си е на всяка от нас 🍀

# 137
Най-добрата база по неонанология е в окръжна болница

# 138
  • София
Аз имам един по странен въпрос :
На коя от вас истинското и име е Моника?

# 139
Добро утро, момичета!
Елмазче, жалко, че с теб няма да се засечем в родилното.
И аз вече трудно спя. Бебето си рита яката. Помня с предната бременост последните 1-2 месеца почти не спах през ноща от да ми е неудобно. Сега от умора заспивам и се будя след 1-2ч със схваната ръка или крак, намествам се сумати време преди пак да заспя и така. В петък ще ходя за нов болничен и нямам търпение вече за прегледа, че месец не съм го виждала бебока и ми е интересно колко кг е станал.

# 140
  • София/Севлиево
Аз раждах в Майчин дом,и абортите ми бяха там-след втория 2016-та се зарекох даже да не доближавам болницата и си спазвам заричането.
В Шейново ходих по спешност като бях бременна с тризнаците.Всички бяха много мили и искаха да ме приемат, ама за не та не-и разбира се се стигна до аборт.Ама някои неща трябваше да ги науча по трудния начин.После ми трябваха 4 години и половина,за да забременея отново...Също съм при доктор Вецев и ще родя в Шейново,планово секцио.Още не съм решила дали да искам самостоятелна стая или пък поне двойна.В МД като родих Слави имаше усложнения и ни държаха 13 дни-добре че не бях самичка, че щях да откача.Сега друго нещо ми се върти в главата-ако примерно родя на 1.10,което е петък има ли начин да ни изпишат следващият петък-8.10-така бащинството на ММ ще се падне последния ден в петък и няма да има за 2 дни разпокъсване със събота и неделя...Другата възможна дата е 10.10,но не знам дали ще избутам до нея...
Със спането съм 50/50-една нощ се наспивам,една не съвсем.Свалила съм около килограм откакто почнах диетата за ГД.Бебо вече ме рита основно над пъпа.

# 141
До колкото знам при нормални обстоятелства престоя за секцио е 4 нощувки, 5 дни. Ако родиш на 1ви на 5ти трябва да ви изпишат. Бащинството е 14 календарни дни и започва от деня на изписването, все ще обхване поне един уйкенд. Не разбирам защо определяш дата според това, но ти си знаеш.

Аз раждах в Майчин дом,и абортите ми бяха там-след втория 2016-та се зарекох даже да не доближавам болницата и си спазвам заричането.
В Шейново ходих по спешност като бях бременна с тризнаците.Всички бяха много мили и искаха да ме приемат, ама за не та не-и разбира се се стигна до аборт.Ама някои неща трябваше да ги науча по трудния начин.После ми трябваха 4 години и половина,за да забременея отново...Също съм при доктор Вецев и ще родя в Шейново,планово секцио.Още не съм решила дали да искам самостоятелна стая или пък поне двойна.В МД като родих Слави имаше усложнения и ни държаха 13 дни-добре че не бях самичка, че щях да откача.Сега друго нещо ми се върти в главата-ако примерно родя на 1.10,което е петък има ли начин да ни изпишат следващият петък-8.10-така бащинството на ММ ще се падне последния ден в петък и няма да има за 2 дни разпокъсване със събота и неделя...Другата възможна дата е 10.10,но не знам дали ще избутам до нея...
Със спането съм 50/50-една нощ се наспивам,една не съвсем.Свалила съм около килограм откакто почнах диетата за ГД.Бебо вече ме рита основно над пъпа.

# 142
  • София
Бащинството не е ли 15 календарни дни? Thinking

# 143
  • София/Севлиево
И аз мислех,че е 15...Пък искам по-късно изписване,за да не си гори отпуската.Тя ни трябва за да направим 3 дневна присъствена работна седмица,за да не се делим за дълго поне в началото,че ние с децата ще сме в родния град на ММ,а той остава сам в София...

# 144
Да, моя грешка - 15 календарни дни е бащинството.

# 145
Той може да я вземе по всяко време мисля, така или иначе му се полагат

# 146
Не може да се вземе по всяко време.Броят се дните от изписването на бебето.Ако 5 дни след това реши да я ползва има право само на остатъка 10 дни.
Дано да го обясних, че ме няма в обясненията 😁

# 147
  • София/Севлиево
Май в Шейново е от деня на изписването...Ама пак добре,че я има.Като раждах Слави нямаше,на всичко отгоре го пратиха в Албания в командировка,където му откраднаха паспорта и аз тук откачих сама с бебе на 20 дни...

# 148
https://www.nssi.bg/forusers/faq/388-qes/4483-question23
Ето го тук обяснено.Реално тези пари ги плащат от НОИ и те определят правилата .Няма значение в коя болница се ражда или каквото и да е друго.Сумата е като при майчинството 90% от брутния доход на бащата за 24 месеца назад.

# 149
Да ви се оплача как днес се чух със счетоводителката от работата и се оказа, че този месец почти няма да взема пари. Идва оттам, че заплата за месеца я плащат накрая на месеца, а болничните с месец назад. Аз съм получила заплата до 23.06. От 28.06 до момента съм в болничен. С други думи ще получа заплата за няколко дни в юни, в които съм била в отпуск и три дни, в които съм била в болничен, но се плащат от работодател. Та ако има и други мами като мен, подгответе се психически. После август вече си чакам болничния за юли и така нататък.

Общи условия

Активация на акаунт