ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 107

• 57 567
  • 743
  •   1
Отговори
# 240

Та положението за мен е отчайващо,същото хранене и повече спорт а кг скорострелно се покачват.

Не си написала с какво се храниш, освен че е интервално.
Аз колкото и бавно да свалям, подобни скокове в килограми никога не съм имала, за които ти говориш. За да се качат 6кг за седмица, означава че или задържаш страшно много вода, или консумираш свръхкалорична храна. И пак ми се струва невъзможно.
Изследвания правила ли си?
Изследвания не съм още,септември имам час при гимеколога ми и ще поискам да пусне .
Иначе незакусвам,обядвам зелена салата,слагам 2яйца,малко шунка,малко сирене,понякога и авокадо,малко зехтин,балсамико и две малки плодови кисели млекца х125гр,следобед мн рядко ям плод и то сега заради дините и пъпешите.
Вечер вечерям салата(домати,краставици,с малко сирене вътре)и или някаква супа или месо някакво и 1 малко кисело125гр.
Това е,вода пия много.
Но така се храня повече от 1.6г и вече ми втръсна от тия салати,понякога,но мн рядко опитвам да разнообразя обяда с малко ориз или нещо което не ям по принцип.
Но събота си хапвам от всичко.
През сесмицата не мисля ,че стигам дори 1200-1500калории,но явно организма ми свикна и нещо трябва да променя.
Невярвам тези толкова мн кг качени от раз и от нищо да са истински,но са демотивиращи.
Приемам всякакви съвети и критики

# 241
strawberry0302, протеина ти е супер малко или направо липсва ако ядеш само гола салата вечер. Освен ако не пиеш шейкове, но това аз нито го харесвам, нито препоръчвам.
Дори аз, която ям в малко калории, консумирам двойно повече протеин идващ основно от месо.

За изследвания, гинеколога няма да пусне това, което е нужно, той ще си гледа неговата област. Пусни изследвания за инсулинова резистентност, метаболитен синдром. С тях вече при ендокринолог.

# 242
strawberry0302, протеина ти е супер малко или направо липсва ако ядеш само гола салата вечер. Освен ако не пиеш шейкове, но това аз нито го харесвам, нито препоръчвам.
Дори аз, която ям в малко калории, консумирам двойно повече протеин идващ основно от месо.

За изследвания, гинеколога няма да пусне това, което е нужно, той ще си гледа неговата област. Пусни изследвания за инсулинова резистентност, метаболитен синдром. С тях вече при ендокринолог.
Essentiall Благодаря ти.
Вечер хапвам и някакво месо или риба обикн,но да протеина ми е малко съгласна съм.
Аз карам предимно на салати и кис мляко,вече мн рядко и плод,затова ми е странно,че качвам кг и от какво

# 243
Може и к. мляко да не ти понася, т.е млечните заедно със сиренето всеки ден.

# 244
Може и к. мляко да не ти понася, т.е млечните заедно със сиренето всеки ден.

Да,може,но ако и това спра да ям,вече не остана нищо

# 245
Замени го с протеин, както каза Essentiall.

# 246
За мен това си е чудовищно задържане на вода, а не напълняване. Бих отишла на джипи с оплакванията и там да се прецени какви изследвания и специалисти трябват.

# 247
Аз писах в другата тема. Девойката яде малко (салатата само запълва стомаха ), гладува и си дояжда с млекца ,които вероятно нямат нищо общо с млякото.
Аз я посъветваХ да започне да закусва известно време , а обяд и вечера месо/риба/яйца с готвен зеленчук. И да разкара/разпредели това "хапвам всичко събота и неделя" през седмицата. Примерно малко ориз към зеленчуците и месото или парче шоколад/ядки/сметана за десерт след стабилно хранене.
Нормално количество месо/риба е 150-200 г или 3-4 яйца.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 13:11 от tania6

# 248
За мен това си е чудовищно задържане на вода, а не напълняване. Бих отишла на джипи с оплакванията и там да се прецени какви изследвания и специалисти трябват.

Тя ако яде само тези салати, няма откъде да дойде чак такова задържане на вода.

strawberry0302, моят съвет е да разкараш тези кисели млека (особено плодовите са бъкани със захар и няма нищо полезно в тях), и да ги заместиш с месо, риба, дроб. Никъде не видях да консумираш грах, зелен боб, нахут и др. подобни.
Ако събота и неделя си наваксваш с храната и ядеш всичко и не следиш калории, напълно възможно е това, което правиш през седмицата, да се изравнява с яденето събота и неделя.

# 249

Тя ако яде само тези салати, няма откъде да дойде чак такова задържане на вода.
Да, ако приемем, че е здрава. Според мен толкова големи амплитуди надолу-нагоре без видима причина са симптом, който трябва да се провери.

# 250
Може би пък вероятно качването на 6кг е било постепенно. Аз имам периоди, когато се отпускам, позволявам си доста често вредни неща, и то баш сладките, които са адски много калории. Не усещам веднага каченото, а като стане към 4-5кг да речем. Но е било от известно време, а не за 1 седмица примерно, както човек си мисли.
Малко мазнини, малко задържана вода, малко някакъв период и ето ги 6кг качени.
Просто вариант от мен, няма как да знаем какво е точно.

# 251
Аз писах в другата тема. Девойката яде малко (салатата само запълва стомаха ), гладува и си дояжда с млекца ,които вероятно нямат нищо общо с млякото.
Аз я посъветваХ да започне да закусва известно време , а обяд и вечера месо/риба/яйца с готвен зеленчук. И да разкара/разпредели това "хапвам всичко събота и неделя" през седмицата. Примерно малко ориз към зеленчуците у месото илу парче шоколад/ядки/сметана за десерт след стабилно хранене.
Нормално количество месо/риба е 150-200 г и 3-4 яйца.
Надявам се да е задържане на вода.
Плодови кисели ще спра да видя.
Таня да ти каза и в предишната тема и се опитвах да включа по малко ориз,мн рядко картоф.
Иначе ям грах,боб,нахут на супа,на сготвено.
Nestle93 ами кг са от раз за седмица,не са постепенно защото се меря мн често аз и то не от мания,а да се следя .
Иначе през деня пия доста вода,но и кафе с прясно мляко,но аз него не съм го спирала никога,обичам кафе.
Както казава Таня явно ям малко през седмицата и организма вече ми е свикнал с този начин на хранене.
Абе има нещо,някаква причина ама не я откривам.
А какво хапвате когато ви се дояде нещо “забранено”?

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 13:41 от strawberry0302

# 252
А какво хапвате когато ви се дояде нещо “забранено”?
Купувам си малка единична порция. Някакъв шоколадов десерт макс. до 40-50 грама (да кажем сникерс); сладолед, но не семейна разфасовка; малък лек млечен десерт тип Киндер Пингуи. Ако имам лидл под ръка - плодов скир или от плодовите високопротеино извари или както там се водят.

Днес обаче за пръв път си направих домашен сладолед и мисля, че за известно време напред това ще ми е новата тръпка.

Рецептата за 4 порции, 150 ккал всяка:
Скрит текст:
Кокосово масло - 2 ч.л.
Кокосово мляко - 200 мл.
Замразен банан - половин
Замразено манго - 300 гр.
Лимонова есенция
Ванилия

# 253
При мен проблема е,че без едно мога,но само с едно не,затова првз седмицата мн се ограничавам,а си хапвам само в събота.
Ако хапна нещо “забранено” през седмицата ми е мн гузно и не се чувствам добрв,затова не смея дори и ориз,картофи да ям през седмицата,а за сладки неща да не говорим.Някакси съботата като ми е мръсен ден и ми е по-малко “гузно” като ям.

# 254
Ох, съжалявам, момичета. Пак аз, ама имам повод.
MyFitnessPal кресна с големия екран, че съм си подминала целта - 51.800 Checkered Flag Смятай, колко ми се спеше, та да не се сетя за нея още върху кантара.
След малко отивам на спининг да изкарам още малко вода, така че обявявам за постигнат и 10-килограмовия юбилей откакто ви чета (май-юни миналата година изорах дъното до 61.700). Колкото и да философствам сега за мотивацията, миналата година това ми бяхте най-вече вие. Благодаря на Herzen, на Сиска, на Дез, на Лимончето, на Таня, на Франи, че ви има и пише(х)те! Hug
Вкарала съм 48кг сега - дали е реалистично, дали ще ги стигна вече не ми е толкова важно, но продължавам по същия начин и докъдето стигна.

Общи условия

Активация на акаунт