COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 991 980
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 230
Аз си го обяснявам с това, че все пак има хора, които не изгарждат защита. Такива хора може би няма да изградят защита и след ваксинация най-вероятно.

# 4 231
За живота с вируса можете да попитате Китай...
Иначе без секвениране е ужасно трудно да твърдиш кой колко пъти се е заразил. За момента повторно преболедуване се приема за по-скоро необичайно, а какво остава за тройно и четворно.
Имам позната, която декември беше с +пср, изкара леко. Оправи се. Март месец имаше 2+ антигенни и + пср. Пак с леки симптоми. Към днешна дата все още има проблем с обоняние. Чудехме се дали е повторно заразяване, или първото не е излекувано. Но пък толкова дълго време положителен тест? Познатата има много контакти с деца и възрастни в работата си.
Да се добавя, вече нямало да прави тестове, за да не стоят в карантини.

# 4 232
На колежката дъщеря ѝ го кара ноември, леко.
После април пак. И двата пъти с ПСР+.

# 4 233
За тестовете и преболедувалите, ваксинираните...
Разбирам, че тези количествените не са точно всички антитела против короната насочени, но процентните за неутрализащите  които се правят не дават ли точно те представа дали човек има някаква защита, дали е преболедувал (ако не е ваксиниран) и по това да се разбере колко хора са минали вируса
.
Дори си мисля, че всички трябва да си направят такива-и преболедували, и ваксинирани, защото някои не изграждат такива доказано и след ваксинация и прекарване на вируса. Така ще има и яснота каква част от населението може да се счита за изграждащо щит, вал...както го наричат.

За мен би било хубаво да се отпуснат безплатни такива тестове за цялото население и да се направи по този начин някаква извадка. Включително и на хора без ваксини, непреболедували..всички. Отделно си има хора защитени природно макар и малко, други пък няма да изградят нищо и..някакъв начин е да се получи някаква яснота за всички.

# 4 234
В Германия случаите продължават да растат. Днес са 3448, с което 7 дневният индекс става 20,4. За сравнение, в България е 30,8.

Само дето в Германия се тества масово и регулярно* , а в България само ако си тежко болен, ако пътуваш и ако си хипохондрик.

* Децата в училище се тестват 2 пъти седмично (до дни приключва лятната ваканция в някои провинции), големите работодатели също тестват персонала поне веднъж седмично, повечето средни и малки -също, тест - центрове има навсякъде и тестовете са безплатни, тестове за самостоятелно тестване има в масовите магазини почти без пари, също безплатни тестове и предпазни средства се осигуряват от работодателите.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 10:02 от Mößbauer-Effekt

# 4 235

Да, оплакват се хора от променено възприемане на миризми. Аз не съм боледувала, но братовчед ми, който беше изявен кафеджия, вече не пие кафе - казва, че му мирише на вкисната туршия. Колежка напълно се отказа от парфюмите - нейното определение е съвсем неприлично
Скрит текст:
любимият и парфюм издавал миризма като тоалетната на селска автогара
Да, това с парфюмите дори не го засегнах, но е точно така, с колебания обаче.
Понякога миришат на спирт с приятни нотки, понякога отвратително.
Не знам дали ще се оправим, хората с такива проблеми. Имам теория, че при следващо заболяване, с хремата нещата може да си паснат обратно - никаква реална база за надежди нямам, ама все ми се  струва, че може да се "рестартира" Simple Smile)

# 4 236
  • В заешката дупка
Чека, има ли съмнения, че наличието на заболели ваксинирани при вас се дължи на Янсен? Подобна масова реваксинация толкова скоро дава сигнали, че на държавно ниво има сериозни колебания, че ваксинацията с Янсен не се е оказала толкова надеждна.
Има, да, но не е напълно сигурно. От една стана повечето заразени ваксинирани са точно с Янсен, от друга - повчето заразани са млади хора, а пък в Исландия те масово са васкинирани с Янсен. Та доколко се дължи на ваксината сама по себе си, доколко на това че са млади хора, които водят по-активен живот, не е много ясно. Има обаче индикации от други места (проучване в Щатите мисля беше), че Янсен е по-слабо ефективна срещу заразяване в сравнение с другите ваксини, затова се взе решение да се даде бустерна доза. Освен това с Янсен са вакинирани учителите -  ДГ и училищата.

# 4 237
За живота с вируса можете да попитате Китай...
Иначе без секвениране е ужасно трудно да твърдиш кой колко пъти се е заразил. За момента повторно преболедуване се приема за по-скоро необичайно, а какво остава за тройно и четворно.
Имам позната, която декември беше с +пср, изкара леко. Оправи се. Март месец имаше 2+ антигенни и + пср. Пак с леки симптоми. Към днешна дата все още има проблем с обоняние. Чудехме се дали е повторно заразяване, или първото не е излекувано. Но пък толкова дълго време положителен тест? Познатата има много контакти с деца и възрастни в работата си.
Да се добавя, вече нямало да прави тестове, за да не стоят в карантини.

Хайде стига с това боледуване месеци наред и неизчистен вирус. Говорим за Ковид все пак, а не за херпес.
Такива случаи има само при хора с имунна недостатъчност. Писа се за хора със СПИН. Те са и най голямото пр7теснение за възникване на нови мутации. За останалите няма причина да се смята че си носят вируса по 6-7 месеца  без да подозират даже, и изведнъж хоп симптоми и + ПСР.

# 4 238
А това са заразени ваксинирани, неваксинирани и полуваксинирани по дни:

Аз ли не мога да разчета статистиката, или заразените ваксинирани са повече от заразените неваксинирани?

# 4 239
А това са заразени ваксинирани, неваксинирани и полуваксинирани по дни:

Аз ли не мога да разчета статистиката, или заразените ваксинирани са повече от заразените неваксинирани?
При 86,2 % ваксинирани как очакваш да е съотношението. От 6 пъти по-малко неваксинирани като гледам последната колонка 40% са неваксинираните заразени. Тоест 14% формират 40% от бройката.

# 4 240
Mößbauer, понеже скоро поръчвах домашни тестове от Германия, разликата в цената на една и съща марка тестове при вас и у нас е повече от десетократна. Все още не проумявам как е възможно 5 теста при вас да са 3.75€, а у нас 1 тест да е между 15 и 20 лв. Да бяха поне различни, да се хване човек, че нашите са по-хубави, ама, тц, една и съща марка. То бива спекулация, бива, свикнали сме да поръчваме стоки от Англия и Германия, затова и процъфтява бизнесът на фирмите-превозвачи, но това е толерирано от държавата безобразие.

# 4 241
При 86,2 % ваксинирани как очакваш да е съотношението.
Ами очаквах да няма заразени ваксинирани, честно казано. При 82% ваксинирани не се ли говори вече за стаден имунитет?
Както и да е, ясно е, че дълго време ще се борим с този вирус. Който го е създал може да се поздрави. Творението му не само влезе в историята, не само съсипа световната икономика, не само ни води към напълно антиутопичен сценарий, но и вкара много хора преждевременно в гроба.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 11:25 от Mia Rulana

# 4 242
70% стаден имунитет важало за Алфа варианта. По телевизията Професор Д-р Ива Христова спомена, че за Делта евентуално при 90% покритие с ваксини може да се говори за стаден имунитет.

# 4 243
Mößbauer, понеже скоро поръчвах домашни тестове от Германия, разликата в цената на една и съща марка тестове при вас и у нас е повече от десетократна. Все още не проумявам как е възможно 5 теста при вас да са 3.75€, а у нас 1 тест да е между 15 и 20 лв. Да бяха поне различни, да се хване човек, че нашите са по-хубави, ама, тц, една и съща марка. То бива спекулация, бива, свикнали сме да поръчваме стоки от Англия и Германия, затова и процъфтява бизнесът на фирмите-превозвачи, но това е толерирано от държавата безобразие.
Точно така е. Аз също си взех няколко кутийки тестове в багажа за лятната ни ваканция.
Това е и една от причините за много изкривената статистика в Бг, освен манталитета и масовото неглижиране и безхаберие.

Последната учебна седмица големият ни син беше с хрема. Тествахме го всеки ден в къщи, освен тестовете в училище.Това поведение в Германия се счита за разумно и отговорно. В България - за прекалено и хиперболизирано. Смятам, че достъпността на тестовете изкривява преценката в една или друга посока.

# 4 244
На мен са ми интересни тези тестове с гаргарата, някой писа за тях, аз лично не съм ги виждала..Но най-лесни за употреба ми изглеждат и няма да се бодеш, но къде ги има и цена...

Общи условия

Активация на акаунт