COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 991 911
  • 22 549
  •   3
Отговори
# 4 380
В Германия тестовете на децата са от гърлото със слюнка .

https://www.schulministerium.nrw/system/files/media/document/fil … fo_final_514.docx

Скрит текст:
Няма вариант да се съглася да тестват децата ми на два дни като им бъркат в носа, където е доста опасно. Защо мисля така е обяснено в приложения линк:

https://www.google.com/amp/s/trud.bg/amp/%25D1%2581-%25D1%2582%2 … 1%2586%25D0%25B0/

Когато държавата ми осигури безплатни тестове , безопасни за децата ми тип “близалки” ще ги тествам няма проблеми.
До тогава никой по никакъв начин не може да има претенции към родителии деца.

Нямам спомен в последните 20 години при нужда от медицинска помощ да не съм плащала за семейството ми въпреки осигуровките на максимален доход - аз на държавата не разчитам.

Освен това децата ми бяха на училище в час и в мвждучасия задължително с маски 100% от времето.
Съжалявам, но отказвам и намирам за ненормално децата да платят цената за пандемията, докато нарове и кафета работят и градски транспорт се пръска по шевовете
Който иска да се ваксинира и стои и дома, останалите трябва да работят и учат.
Не е вярно.
До момента масово се тества  с клечка.
И това за рисковете е изсмукано от въображението на някой!
Риск може да е и да се храниш с нож и вилица!
Ще напиша дисертация по темата и ще я публикувам във всички авторитетни издания!!!
За да спрат родителите в България да позволяват децата им да се хранят с такива потенциални оръжия.

Тест със слюнка също има, но не е масов. Поне около мен .

# 4 381
  • София
Направо не мога да повярвам, че някои потребители тук пишат с такава злоба за децата, с някаква наслада вменяват вина у децата. Направо е извратено.
Има един личен въпрос към потребителката Фанфанито, Вие имате ли деца?
Може да не ми отговаряте, разбира се.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 21:51 от jet

# 4 382
Да си кажа честно и аз се притеснявам от това бъркане с клечка, но нали има с гаргара, близалки, слюнка, от гърлото, кога ще въведат и тестове с духане в някакъв апарат.

# 4 383
В Германия тестовете на децата са от гърлото със слюнка .

https://www.schulministerium.nrw/system/files/media/document/fil … fo_final_514.docx

Скрит текст:
Няма вариант да се съглася да тестват децата ми на два дни като им бъркат в носа, където е доста опасно. Защо мисля така е обяснено в приложения линк:

https://www.google.com/amp/s/trud.bg/amp/%25D1%2581-%25D1%2582%2 … 1%2586%25D0%25B0/

Когато държавата ми осигури безплатни тестове , безопасни за децата ми тип “близалки” ще ги тествам няма проблеми.
До тогава никой по никакъв начин не може да има претенции към родителии деца.

Нямам спомен в последните 20 години при нужда от медицинска помощ да не съм плащала за семейството ми въпреки осигуровките на максимален доход - аз на държавата не разчитам.

Освен това децата ми бяха на училище в час и в мвждучасия задължително с маски 100% от времето.
Съжалявам, но отказвам и намирам за ненормално децата да платят цената за пандемията, докато нарове и кафета работят и градски транспорт се пръска по шевовете
Който иска да се ваксинира и стои и дома, останалите трябва да работят и учат.
Не е вярно.
До момента масово се тества  с клечка.
И това за рисковете е изсмукано от въображението на някой!
Риск може да е и да се храниш с нож и вилица!
Ще напиша дисертация по темата и ще я публикувам във всички авторитетни издания!!!
За да спрат родителите в България да позволяват децата им да се хранят с такива потенциални оръжия.

Тест със слюнка също има, но не е масов. Поне около мен .

Вярно е, имам племенници  в Германия, тестват с близалки и никой не бърка с клечки в носа на деца

# 4 384
Неприятно е, но чак да е опасно, не.
Как им вземат секрет, ако се наложи? Пак ли не разрешавате?

# 4 385
Да си кажа честно и аз се притеснявам от това бъркане с клечка, но нали има с гаргара, близалки, слюнка, от гърлото, кога ще въведат и тестове с духане в някакъв апарат.
Притесняваш се, защото е нещо все още непознато за теб.
Само след първия опит ще видиш колко е лесна процедурата,все едно си миеш зъбите или си духаш носа.
Има инструкция, децата имат и асистент, който им помага.
Както преди написах, деца на 6- 7 годинки толкова свикнаха, че вече сами си правят теста.

Kira12, ако става дума за племеничките ти, се съгласявам, че никой не им бърка в носовете..те са в определено училище , определен град и определена провинция. След като имаш контакт с Германия, би следвало да знаеш, че тук всяка провинция, всяко училище си имат свобода да изберат свой вариант за организация, мерки, начини...не само за Ковид мерките, а по принцип. Важното е тази свобода да се вписва в общата политика.

Но не дей да обобщаваш за цяла Германия.
Има няколко разновидности на тестове, съответно,  начини на тестване.
Тестовете с близалките и слюнката не са навсякъде и не са повсеместно.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 22:00 от Катерица

# 4 386
Неприятно е, но чак да е опасно, не.
Как им вземат секрет, ако се наложи? Пак ли не разрешавате?

Предполага се, че такова изследване на дете със секрет от носа ще се наложи много рядко или изобщо. Не е като да се прави всяка седмица или на два дни.
Писна ми да оправдаваме държавата -да купят тестове близашки за децата , да направят антигенни и ПСР тестове безплатни. Толкова пари наляха в глупости, но не и в превенция на заболяването

# 4 387
  • Шотландия
Защо изопачавате казаното от Радев?
Цитирам :
"Добре подготвената здравна система ще позволи гъвкавост на противоепидемичните мерки и максимална отвореност в държавата при евентуална нова ковид вълна. Разработеният от служебното правителство за първи път от началото на пандемията Национален оперативен план за справяне с пандемията с ясни критерии и показатели е важна основа за справяне с евентуална следваща вълна.

Видяхме какви са последствията от това пандемията да се управлява  неадекватно, некомпетентно, с безхаберие, с хаос на мерките, без критерии, без план и с използване на Националния оперативен щаб като параван за користни политически цели и решения. Изключително важно е да имаме ясни, надлежно разписани мерки и действия на правителството за справяне с пандемията. При евентуална нова вълна всеки българин трябва да може да намери в аптечната мрежа необходимите медикаменти, предписани от неговия лекар. Всеки трябва да може да стигне със спешна медицинска помощ до съответното здравно заведение и да бъде настанен в болница при необходимост. Ваксинационната кампания трябва да  протича изключително на доброволен принцип, а не на принуда.

Продължаването на противоепидемичните мерки и за обезпечаване оцеляването на българския бизнес, както и механизмите за социално подпомагане в ковид кризата зависят от актуализация на бюджета. Затова разчитам, че народните представители ще се отнесат сериозно и ще предприемат действия в спешен порядък, за да се актуализира бюджетът така, както го предлага служебният кабинет, или с корекции, каквито Народното събрание прецени. Това е необходимо и задължително условие за справяне с пандемията."
Обърнете внимание на последния абзац. За мен това говори, че ако се наложи, и локдаун ще има. Спокойно.

Тъй де. Загрижил се е да има някаква гъвкавост, която какво точно значи, никой не знае. И още:
1. Добре разработен план - дано да е така, само той си знае колко е добър.
2. При евентуална вълна болните да намират лекарства (нищо, че против КОВИД няма още ефективно лекарство).
3. Всеки да може да стигне до спешното и да бъде настанен в болница при необходимост.
4. "Ваксинационната кампания да протича изключително на доброволен принцип, а не на принуда." (в превод: никой да не принуждава журналистите да правят кампания за ваксините, а те да го правят доброволно)
5. Актуализация на бюджета.

Нямам политически пристрастия, прекалено отдавна не съм в България, за да се вълнувам за българските партии, но нещо не видях да се е загрижил как да се разболеят по-малко хора и да не им са необходими лекарства, достъп до болници и т.н. На пръв поглед звучи много мъдро, а всъщност...

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 11:16 от *Мила*

# 4 388
Голяма досада цари в последните страници на темата. Вярно ли още обсъждате мерки, затваряния и други вече може да кажем привични неща? Не е ли ясно, че препълнят ли се болниците ножът опира до кокал и се започват твърдите мерки. Да напомня у нас никога не е имало истинско затваряне а единствено някакви полумерки дори и в най-тежките кризисни времена.

# 4 389
И какво, Елпис, не е ли вярно?
Или просто защото са деца трябва да отхвърлим възможонстта те да разпространяват вируса и да не взимаме мерки това да не се сручва?
Защото почти срещу всякакви мерки се намира едно солидно количество народ, който активно подскача до небесата.
Децата не са виновни, отговорността е на нас, възрастните. Ако се носят маски в училище, тестват се поне веднъж в седмицата и който може се ваксинира не мисля, че ще е проблем да си ходят на училище и всичко да върви почти както преди.

# 4 390
Притесняващ се, защото е нещо все още непознато за теб.
Само след първия опит ще видиш колко е лесна процедурата,все едно си миеш зъбите или си духаш носа.
Има инструкция, децата имат и асистент, който им помага.
Както преди написах, деца на 6- 7 годинки толкова свикнаха, че вече сами си правят теста.
Това имам предвид - въпрос на възприятие - когато някой ти обясни ясно, спокойно и по-подробно всичко ще го възприемем, така трябваше и с ваксините - повече разяснения в началото

# 4 391
Хора, децата в България са ви най-малкият проблем!

Проблемът са неваксинираните им родители, баби и дядовци, въобще неваксинираните възрастни, които пълнят болниците и моргите.

Тук в Швеция досега децата не са се тествали, имам предвид такa регулярно по два пъти седмично както в Германия, Австрия, UK и други страни.

Деца се тестват със симптоми, съмнения за covid-19, като контактни лица, в процес на проследяване на инфекциозна верига или клъстер, но такова регулярно тестване на всички деца по няколко пъти седмично не е имало досега.

Регион Сконе преди няколко дена алармира, че хора си купуват някакви тестове от търговските мрежи, които показват фалшиво отрицателни резултати. И призоваха хората да не си дават парите, защото застрашават останалите. Имало хора с такива фалшиво отрицателни тестове, но с цялата симптоматика и успокоени от фалшиво отрицателния резултат, се движели в обществото и разнасяли заразата. Регион Сконе се закани да ги изземе тези тестове от търговската мрежа и призова хората да си правят само и единствено от безплатните PCR-и, подсигурени от държавата.

# 4 392
Още нещо любопитно, направен е геномен анализ на вируса в националната правителствена лаборатория  на САЩ, показващ че хипотезата за изтичане на вируса от лабораторията в Ухан е напълно правдоподна още през май 2020 г. Той Тръмп разпряваше че е виждал данни показващи че вируса може да е излязъл от лабораторията.
Освен това САЩ разполагат с класифицирани данни че служители на лабораторията са се разболяли тежко и са стигнали до болница преди да избухне пандемията (вероятно първите заразени хора с Ковид)

Фаучи е призовал Китай още преди 2 месеца (това съм го пропуснал) да публикува медицинските досиета на деветима души, чиито заболявания могат да предоставят жизненоважни улики за това дали COVID-19 не се е появил за първи път в резултат на изтичане от лабораторията.

# 4 393
Никола, внимавай как представяш информацията, че пак ще разбуташ кошера. Глупости на републиканците са това.

# 4 394
Още през април 2020,  проф.Монтание е казал, че вирусът е лабораторен.

Общи условия

Активация на акаунт