COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 341
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 995
Чета, че все още има хора, които вярват, че с добро пазене гаранция вирусът няма да ги докопа.
Блажени са вярващите!
Аз познавам такива..Млади хора без деца, и двамата са хоум офис, не ползват никакъв обществен транспорт, не ходят на фитнес, тренират си на открито, уикендите не ходят по хотели, а обикалят по диви места, посещават заведения само открити заведения, зимата не посещават нищо...Ако отидеш у тях, те посрещат на кафе в двора, вътре в къщата не влиза, никой освен тях двамата...Simple Smile

# 4 996
  • София
Няма значение, родителите ми почти изцяло се бяха изнесли на вилата в планината и се заразиха. Най-вероятно, когато са си пазарували храна, защото другаде не ходеха. Но винаги може да се случи, винаги.

# 4 997
Е, хубаво, нека да не е СЗО, но и аз не разбирам защо не се направи организация за преразпределяне на ваксините. И в по-бедните държави хора живеят.

Швеция още март месец спря доставките от АЗ и всички останали дози от нейната квота ги дарява на COVAX. С ваксината на Janssen също, от нея пък въобще няма нито една доставка до Швеция - всичко се дарява на бедни страни, за да не отиде зян. Швеция си направи сметката, че няма да ги ползва тези две ваксини и директно ги пренасочи, защото е ужасно неморално в тези пандемични времена да ги трупаш по складовете и накрая да ги бракуваш.

Сега прочетох, че Германия е решила миналия месец всички останали дози от ваксината на "Астра Зенека" да бъдат дарени през август на по-малко развити държави. Поне половин милион от тях, т.е. около 80% от всички налични дози, ще бъдат предадени на глобалния консорциум COVAX, който помага на бедните държави. Останалите 20% ще отидат за Западните Балкани, Източното партньорство (Украйна, Молдова, Грузия) и бившата германска колония Намибия в южната част на Африка.

Повечето германци се оказа, че предпочитат иРНК ваксината на BioNTech/Pfizer, а тази седмица здравният министър Йонс Шпан съобщи, че поставилите си първа доза от AstraZeneca ще могат да завършат ваксинирането с втора доза от Pfizer или Moderna. Берлин не планира за 2022 г. поръчки на ваксината на "Астра Зенека".

# 4 998
При пазаруване в магазин трудно се заразяваш..Но ако са влизали при джипита за рецепти, по аптеки, лаборатории, ДКЦта -там е много вероятно..Също ако имат внуци и се виждат, тогава има огромен риск от заразяване..

# 4 999
Делта вълната набира скорост у нас, прогнозите на оптимистите в темата се сгромолясаха. Очаквам рекорден брой новозаразени, в това число и напълно ваксинирани хора, преболедували - също.

Имам поредно дежавю. Това за 3-ти път да настъпваш мотиката и да очакваш различен резултат и то при възникнали нови още по-неблагоприятни обстоятелства, граничи с идиотизъм. Без извинение.

Не е толкова от незнание и неочакване, просто не им пука. Тук в България ако ще 1000 вълни да минат и да овършеят половината население, на никого не му пука. Това, мисля че досега би трябвало да е станало ясно.

# 5 000
  • Там,където се събуждам щастлива.
Нидерландските ваксини отидоха в три африкански страни. Това по повод за изхвърлянето.
Сега прочетох, че вече имаме 43% ваксинирани деца в групата 12-18години. Традиционно районите с много нови нидерландци изостават и ще почват кампании по училищата. Голяма част от родителите не знаят добре езика или гледат само тяхната си телевизия, което се отчита за минус в успеха на кампанията. Моята провинция обикновено е по умните решения и съм сигурна, че доста наши ученици вече са с първа ваксина. За ДО дори не се намеква. Съжалявам българските деца. Дори след първи клас има изоставане при моето братовчедче.
17.2 милиона нидерландци ще получат по 2 теста по пощата, за да се тестват преди да започнат работа след ваканцията. Безплатните тестове за ваканции има вероятност да останат и след края на месеца.
Средата на юли имахме над 11 хиляди заразени за ден. Вчера са около 2500.Сега започна по-бавно спадане.
Наблюдават се доста бременни, които са хоспитализирани. Не са ваксинирани. Лекарите започват кампания сред тях.
Нива болни и починали остават ниски.

За България нямам думи.. Някой беше питал за църквата. Ами.. В момента се продава в църковен магазин книга написана от монах (не е българин), където има отделни глави какво се чакало след ваксиниране и как ни управлявали с това. Моите роднини и познати, които са го изкарали вируса развиват същата теория. Дори и тежко изкаралите. Кажа едно просто изречение и ме почват с Фейсбук аргументи. Знания виждам малко. Роднините с по-так образование са ваксинирани. Младите братовчеди не искат. По заведения не ходя, защото няма никакви мерки. Включително и сапун в тоалетните. Съжалявах сънародниците ни, вече не. Народ с претенции без покритие сме.

# 5 001
  • София
Църквата в България не може да повлияе на мнението на хората не само за ваксините, ами за каквото и да е.

# 5 002
Скрит текст:
Е, хубаво, нека да не е СЗО, но и аз не разбирам защо не се направи организация за преразпределяне на ваксините. И в по-бедните държави хора живеят.

Швеция още март месец спря доставките от АЗ и всички останали дози от нейната квота ги дарява на COVAX. С ваксината на Janssen също, от нея пък въобще няма нито една доставка до Швеция - всичко се дарява на бедни страни, за да не отиде зян. Швеция си направи сметката, че няма да ги ползва тези две ваксини и директно ги пренасочи, защото е ужасно неморално в тези пандемични времена да ги трупаш по складовете и накрая да ги бракуваш.

Сега прочетох, че Германия е решила миналия месец всички останали дози от ваксината на "Астра Зенека" да бъдат дарени през август на по-малко развити държави. Поне половин милион от тях, т.е. около 80% от всички налични дози, ще бъдат предадени на глобалния консорциум COVAX, който помага на бедните държави. Останалите 20% ще отидат за Западните Балкани, Източното партньорство (Украйна, Молдова, Грузия) и бившата германска колония Намибия в южната част на Африка.

Повечето германци се оказа, че предпочитат иРНК ваксината на BioNTech/Pfizer, а тази седмица здравният министър Йонс Шпан съобщи, че поставилите си първа доза от AstraZeneca ще могат да завършат ваксинирането с втора доза от Pfizer или Moderna. Берлин не планира за 2022 г. поръчки на ваксината на "Астра Зенека".
Точно така. Германия участва в Covax и дарява в момента ваксини на пет страни.
 213.600 дози на Афганистан, 271.200 дози в Етиопия , 357.600 на Судан, 100.800 дози на Таджикистан и 355.200 дози на Узбекистан .
https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/126215/Deutschland-gibt-e … -fuenf-Laender-ab
 Така че ако правилно разбрах какво има предвид Andariel, то не е вярно, че не се пращат ваксини в развиващите се и по- бедни  страни. Освен това, срокът на годност е достатъпен дори ваксината да се препрати на трета страна, в случай, че  приемащата страна няма нужда от ваксини .

# 5 003
Това няма как да се знае – нито за ваксинираните, нито за неваксинираните.

Но 0,06% пробиви е нищожен. Заради голямата част неваксинирани в България очаквах този процент да е доста по-голям. А и самите производители на ваксини дават по-голям процент пробиви. Така че 0,06 е нищо.

Значи правете разлика между ефикасност на ваксините и тези проценти, които не показват ефикасност, просто показват колко хора са се разболяли от всички ваксинирани, ама това зависи от разпространението на вируса и т.н.

# 5 004
Пак сте се активизирали, че децата седели вкъщи, ама не стоят, ако седяха, нямаше да са близо 20% от заразените. В момента близо 20 хиляди ученици са на безплатно море с учителите си и се имунизират естествено.

Много от тези 20к ученици бяха на море през юли и отдавна се върнаха. Други пък изобщо не отидоха на море, а на планина. И на фона на цялата гмеж на морето, където няма къде да боднеш чадър, как се огледа точно в учениците, не знам.

Иначе бройката първоначално трябваше да е 30000, по информация от медиите и до 10000 не ги докарвам заминалите за юли и август. В нашето училище или никой не е ходил, или аз не съм разбрала. Около мен никой познат с ученик не е ходил.

# 5 005
  • София
Е, учениците са виновни за всичко, разбира се. Още не са тръгнали на училище, де, но пак са виновни. Възрастните се ваксинират, не ти се качват на ушите по опашки...

# 5 006
  • София
Бях писала, и статия дадох, за един врачански лагер на морето.
Първата смяна, се прибира, тестват се и около 25 процента са с Ковид.
Втората смяна отива. Няколко дни по късно едната от организаторките се прибира във Враца с Ковид. Децата остават в лагера. По цял ден навън, по цели нощи по дискотеките.
Ще се приберат децата след няколко дни и ще ги тестват. И толкоз.
Не, не са виновни децата. Родителите са виновни.
Защо не са сезирали РЗИ, защо не са си прибрали децата?

# 5 007
  • София
Т.е. лагерите са основните виновници за тази вълна?

# 5 008
  • София
Т.е. лагерите са основните виновници за тази вълна?
О, не, далеч не съм написала това. Моля, не ми вкарвайте думи, които не съм написала! Не е редно някак.
Дадох пример за безотговорно поведение.

# 5 009
Ами това какво значение има - ако е по-силна от преболедуване, може би лекарите ще кажат "Юруш народе, заразявай се и боледувай, че е по-добре"?
Огромно за преболедувалите, които никак не са малко. Ще се знае дали са предпазени, или наистина трябва да се ваксинират за допълнителна защита.  Защото сега е агитация наизуст, без данни.

Общи условия

Активация на акаунт