COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 107
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 415
  • София
Дано си задържим на тези нива и започнем да подам надолу.

# 5 416
  • София
Дано си задържим на тези нива и започнем да подам надолу.
Въонще не ми се вярва това да, стане. Съдейки по случващото се около мен, тепърва ще се качват бройките.

# 5 417
Нови случаи - 782,
тестове - 18 166,
починали - 18,
хоспитализирани - 122,
в интензивни отделения - 108.
1222 хоспитализирани.

# 5 418
  • Пловдив
Нови случаи - 782,
тестове - 18 166,
починали - 18,
хоспитализирани - 122,
в интензивни отделения - 108.
1222 хоспитализирани.

Благодаря за поправката, Илианка. Извинявам се за грешката. Ще коригирам.

# 5 419
Очевидно се подготвяме да навлезем в студения период на годината с прилично разпространение.

# 5 420
  • София
Имунитета ни пази не по-лошо от този на ваксинираните, а нямаме сертификат. Защо?
Напротив - поредната подвеждаща неистина - всеки доказан преболедувал може да си извади сертификат.
Преболедували сме през ноември. Доказано с ПСР. Насочете ни къде ще ни издадат сертификат?
Преди да се издаде сертификат за преболедували, трябва да се направи тест за антитела. Според мен така е редно.
Ето, аз преболедувах вируса през ноември. Вчера си направих тест за антитела (9 месеца след преболедуването). Е, нямам антитела, под долната граница са на посочените от лабораторията референтни стойности.  Толкова за доживотния имунитет след преболедуване.
В този случай на какво основание да ми дадат сертификат за преболедувала?
Изобщо колко хора си правят тест за антитела 6-9 месеца след оздравяване? Почти никой. Повтаря се мантрата, че има постоянен имунитет и всичко е точно.

# 5 421
Медицинският университет в София е публикувал

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА ВАКСИНИТЕ И ВАКСИНАЦИЯТА СРЕЩУ COVID-19

https://mu-sofia.bg/mu-sofia-covid-19/faq-pri-vaksinitsiya/?fbcl … STpnEFRiSXTWbNZPY

Ако вече някой ги е публикувал, извинявам се за повторението. Защо тези въпроси и отговори не се въртят по медиите в България, а се въртят недоразумения вече 18 месеца?

По медиите няма да се завърти, защото много ще олекнат канените там редовни докладчици, призоваващи за естествен имунитет.

Но в тази тема не би било лошо модераторите да заковат линка в шапката на темата.

# 5 422
Имунитета ни пази не по-лошо от този на ваксинираните, а нямаме сертификат. Защо?
Напротив - поредната подвеждаща неистина - всеки доказан преболедувал може да си извади сертификат.
Преболедували сме през ноември. Доказано с ПСР. Насочете ни къде ще ни издадат сертификат?
Преди да се издаде сертификат за преболедували, трябва да се направи тест за антитела. Според мен така е редно.
Ето, аз преболедувах вируса през ноември. Вчера си направих тест за антитела (9 месеца след преболедуването). Е, нямам антитела, под долната граница са на посочените от лабораторията референтни стойности.  Толкова за доживотния имунитет след преболедуване.
Изобщо колко хора си правят тест за антитела 6-9 месеца след оздравяване? Почти никой. Повтаря се мантрата, че има постоянен имунитет и всичко е точно.
И двамата с мъжа ми имаме антитела 10 месеца по късно.Никой не твърди че е постоянен имунитета.

# 5 423
  • Варна
Вчера си направих тест за антитела (9 месеца след преболедуването). Е, нямам антитела, под долната граница са на посочените от лабораторията референтни стойности.  Толкова за доживотния имунитет след преболедуване.
Меце,
това, че са спаднали антителата не значи, че нямаш имунитет. Просто нямаш скорошна среща с вируса.

# 5 424
  • София
Скрит текст:

Не е постоянен, но при предизвикателство за имунната система ще скокнат нагоре. Просто няма да е вечно...

# 5 425
Скрит текст:
Следвам един рускоговорящ доктор, който работи в Индия. Тук обяснява по интересен начин как действа делтата и как се опитва да заобиколи имунитета.

Постът е от 24.07. Преводът е с гугъл. От тук:

https://www.facebook.com/profalexkukharchuk/posts/1443528322706829

Скрит текст:
Здравейте на всички, приятели!
Отново не много смешни научни новини. Гледате екшън филми? Е, къде групата за залавяне на SWAT обгради бандита в апартамента: на изхода от него, куп бойци в каски и бронежилетки дишаха по тиловете един на друг, излагайки цевите, насочени към вратата напред? По това време престъпникът взима брадва, и пробива през стената в съседния апартамент, после в друг, а след това в третия, убивайки нещастните наематели по пътя ... И спецназът все още тъпо стърчи отпред на вратата. Виждал ли си? Изглежда, че Delta версията на "короната" прави приблизително същото: виновникът е B.1.617.2-SARS-CoV-2 (Delta), SWAT-антитела срещу "короната", апартаменти-клетките на нашите белите дробове, брадвата - мутация P681R в Delta вариант.
Сега по -близо до научната терминология. Образуването на синцитий - гигантски многоядрени клетки, образувани от сливането на инфектирани и неинфектирани CD4 + Т -лимфоцити при HIV инфекция, е известно отдавна. Освен това беше установено, че HIV инфекцията прогресира до СПИН по -бързо, ако вирусни щамове бъдат открити в кръвта на пациента, причинявайки бързото образуване на лимфоцитен синцитий. При ХИВ такава многоядрена формация се нарича „гробището на лимфоцитите“. Въпреки това, в синцития, ХИВ не заразява ядрата на "здрави" Т-лимфоцити; цялата тази многоядрена структура умира по други механизми. Нека си припомним този факт.
Фактът, че SARS-COV-2 също е способен да предизвика образуването на синцитий, стана известен в началото на пандемията. След това бе наблюдаван синцитий в белите дробове със смъртта на пациенти с най-тежките форми на COVID-19.
И наскоро, в предпечат на резултатите от изследванията на учени от Япония, мутацията P681R беше наречена „отличителна черта на варианта Delta“, която не само „улеснява разцепването на протеина на тръна и засилва проникването на вируса в клетката ", но също така демонстрира" по -висока патогенност на варианта Delta от оригиналния вирус "Поради високата фузогенност (фузия - сливане на клетки). Изследователи от консорциума Genotype to Phenotype Japan (G2P-Japan) са показали, че мутацията P681R Delta причинява образуването на по-голям синцитий на заразените белодробни клетки от други варианти и е по-патогенен дори при по-ниски вирусни натоварвания. „Нашите данни показват, че по-голямата тежест на COVID-19 и необичайните симптоми, причинени от варианта B.1.617.2 / Delta, са свързани с по-висока фузогенност поради мутацията P681R. Превключването на режима на вирусна инфекция с мутацията P681R може да бъде свързано с тежестта и / или необичайния резултат от вирусната инфекция.
Същото откриваме в доклад на водещи индийски институции за коронационните мутации, които са се разпространили в щата Махаращра и са причинили втората опустошителна вълна от COVID-19. Това проучване е публикувано в рецензиран научен вестник „Микроорганизми“ с отворен достъп.
Сливането на белодробни клетки, заразени с SARS-COV-2, не е ново само по себе си. Анормални клетки при COVID-19 често са били наблюдавани в белите дробове преди това (дори са получили името: „Атипични клетки на COVID-19.“ Те са описани като клетки с необичайно голяма цитоплазма и много често наличието на две или повече ядра (виж фиг. Тези клетки показаха висока способност да образуват синциций, който се характеризира с наличието на няколко ядра в голямо цитоплазмено пространство, ограничено от една обща плазмена мембрана (виж фиг. 2). оцветяване за сулфактант В, специфично за пневмоцити (виж Фигура 3) Лошата новина е, че за разлика от лимфоцитната синцития при HIV инфекция, която обикновено има само едно първоначално инфектирано ядро, в COVID-19 повечето белодробни клетки от ядра в синцитий дават положителна реакция на вирусна РНК на SARS-CoV-2 (виж фиг. 4).
Сега, с по -прости думи, можем да направим предварително (!!!) заключение: "Delta" придоби мутация P681R ("брадва"), която му позволява да се движи в белите дробове от клетка в клетка и да заразява директно нови пневмоцити, без навлизане в извънклетъчното пространство (където вирусът "чака" за антитела), поради сливането на заразени и здрави съседни клетки ("празнина в стената с брадва"). В същото време фактът, че сливането на клетките се увеличава с повишаване на температурата, е добре известен. Известно е също, че антителата неутрализират вируса изключително в извънклетъчното пространство, тъй като те не могат да влязат в клетката („затворена врата към апартамента“). Това е един от механизмите за избягване на имунитета. Като такава, Delta е не само по-заразна, но може да причини и по-тежък COVID-19. Освен това, Delta-covid, според откровените думи на известен московски лекар, е много по-трудно да отговори на вече разработените схеми на лечение. Оттук и високата смъртност.
На фона на непрекъснато актуализирана научна информация, удивление предизвиква излъчването от кутиите на „специалисти“, че при първите признаци на коронавирусна инфекция трябва да седнете у дома, да напълните стомаха сиdoy, не приемайте антипиретици ("температурата е вашата защита"), добре, ако вече се чувствате зле от треска, тогава можете да погълнете нимесил. Ей, "специалисти", няма ли достатъчно болни с пневмония в болниците?
Та какво правиш? Пазете Делта от дробовете си! За това са необходими маски, дезинфектанти, дистанция, дезинфекция, самоизолация и превантивно лечение. Вече съм писал за всичко това много пъти.
Всичко здраве, късмет и успехи!
Връзки за желаещите:
https://health.economictimes.indiatimes.com/.../84645192
https://www.thelancet.com/.../PIIS2352-3964(20.../fulltext
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/his.14134
https://www.sciencedirect.com/.../pii/S1473309920304345
https://www.nature.com/articles/s41379-020-00661-1
https://www.sciencedirect.com/.../abs/pii/S1054880720300673
https://www.sciencedirect.com/.../pii/S221326002030076X

Nat8
Използвам поста ти, който е много полезен.

Не мога да си обясня как продължава да има хора - и обикновени, и политици, и лекари, които при всички данни за мутациите на вируса и по-специално Делтата, продължават да говорят лъжи, че не е опасно, че всички трябва да го изкарат, че Делтата била по-лека, че нямало нужда от мерки и т.н.

Извинявайте, но някой да продъжава да отрича научни и лабораторни данни - ами гласът на тези хора изобщо не трябва да се взема предвид за каквото и да било решение.
И наистина трябва да се ограничи достъпът на такива хора, особено публично, да разпространяват неверни твърдения!

И при тези данни, които се постват за пореден път в темата - като се започне от прословутата публикация на Георги Маринов, който също говори за тези синтиции;  между другото на български аз не съм срещала по-подробно обяснение за вируса и мутациите му, затова го споменавм за пореден път) и се стигне до проучването, че при Делта се отделя 1000 пъти повече вирусни частици в сравнение с първоначалния вариант.

И при тези данни, хора неспециалисти и специалисти да ми твърдят, че ваксините били вредни и по-добре било да не се ваксинираме - това е наистина за мен е вид призив към геноцид!

# 5 426
“. Имунният отговор на организма към COVID-19 вероятно трае много по-дълго, според изследователите, но проучванията са продължили съответно за момента до 11 и 12 месеца. Данни от друго проучване, показват, че хора, които са били инфектирани и след това са получили ваксина, развиват много силни имунни реакции и имат много по-висок капацитет да неутрализират вируса, включително и различните варианти на вируса. “

Колко продължително действат ваксините или естествения имунитет няма как да се отговори все още. Има данни за около 12 месеца и до там. Това което обещават всички, но не на 100%, е че при евентуална среща с вирусът ще се размине по-леко .
Важното е да имаме защита, оставете сертификати и т.н. политически неща те нямат връзка с имунитета

# 5 427
  • Шотландия
Хубавите маски си го филтрират и още как. И сравнението ти не е правилно. Ако приемем, че вируса е с размерите на комар структурата на филтриращия материал на маската ще изглежда като 1000 ката брюкселска дантела и комара ще мине, ама друг път. Е ако си подадеш носа вече е друг въпрос.

Понеже съм минавала проверка на маска по медицински протокол, заради предстоящ контакт с пациент с антибиотично резистентна туберкулоза,  се съмнявам мнозинството да употребява и най-сигурните маски правилно... Проверява се със специален шлем около главата, не само самата маска, а и дали е сложена така, че да не изпуска въздух отникъде - нито около носа, нито отнякъде другаде, където прави контакт с кожата. Когато е сложена правилно, хич не е лесно да се носи продължително време... Дай боже да я носите правилно,  разбира се.

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 10:59 от *Мила*

# 5 428
Ето, аз преболедувах вируса през ноември. Вчера си направих тест за антитела (9 месеца след преболедуването). Е, нямам антитела, под долната граница са на посочените от лабораторията референтни стойности.  Толкова за доживотния имунитет след преболедуване.
А колко пъти ще се повтаря, че антитела и имунитет не е едно и също?!?

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 10:26 от polly_g_bg

# 5 429
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн заяви, че границите на страната ще останат затворени поне до края на годината.

Тя каза, че елиминационната стратегия е най-добрият начин да се предпазим от Covid-19 и икономиката да е отворена.

Тя подчерта, че приоритетът е ваксинирането на населението до края на 2021 г.

Страната е регистрирала едва 26 смъртни случая при население от малко под пет милиона души.

Когато страната се отвори отново следващата година, ваксинираните пътници от страни с нисък риск ще могат да влизат без карантина, докато тези от страните с по-висок риск ще трябва да се самоизолират или да се поставят под карантина за 14 дни.
https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-58182418

Общи условия

Активация на акаунт