COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 304
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 360
  • При семейството си
Разбира се, но се надявам. Ще е интересно не само за мен.

Предвид фактът, че съм ти досадна, подозирам други мотиви зад този “интерес” и няма да го задоволя.

# 12 361
Проф. Плочев: Много скоро ще има нов пик на COVID-19
"Съдейки по предишния ни опит, ще има нов пик на COVID вълната след началото на новата учебна година. Миналата година пак беше така - имахме една средна заболеваемост и към края на септември и началото на октомври започна голямото препълване на болниците.

Подобни притеснения изрази ръководителят на Първа клиника по инфекциозни болести на ВМА проф. Камен Плочев.

Той заяви, че и в момента болниците вече се запълват, като най-голям наплив има към инфекциозните клиники.

Според проф. Плочев тази есен няма да има грип, защото пазейки се от COVID-19, се пазим и от грипа с маските и спазването на дистанция.

Професорът разясни и повече за новия "мю" вариант на коронавируса.

"Това е нов вариант на вируса, не е щам - това би означавало ново поведение, нужда от нова ваксина. Засега при нас няма открит болен от новия вариант, който протича сравнително тежко и сегашните ваксини не му действат", каза той.

Проф. Камен Плочев заяви, че за момента не трябва да се бърза и с поставянето на трета доза ваксина срещу COVID-19."

"Да не бързаме с третата ваксина, защото не знаем какво се случва с клетъчния имунитет. Има обаче имунодефицитни лица, при които се правят специализирани изследвания и ако се види, че няма антитела, може да се направи трета доза", обясни професорът.

# 12 362
  • в страната на чудесата
Смесвате темите, Елпис Simple Smile - тук аудиторията не е запозната с диалога в другата...
Ако някога решите да споделите открита и ясна позиция, ще ми е приятно да я прочета. Предполагам не само на мен.
Уиш, съжалявам наистина, но с теоето айкю следва да можеш да оцениш правилно дали и какво някой се опитва.
Впрочем не зная защо така емоционално подходихте. Това е толкова просто. Нали каза, че не си изразявала позиция против. Беше ясно. Та кой какво ти вменява?

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 22:59 от Leika_moja

# 12 363
  • на пистата
Не мога, карате ме хем да се смея, хем да плача... То било като да хванеш Ковид от ваксина?! Ми че те половината народ така го хвана?! Абе хора, раздвижете малко тия вещества 👀 Отчайвате ме вече... И да, напълно вероятно е да е от маската, колкото "предпазват", толкова и са бъкани с бактерии.
А при тези като мен дето не са успели да се заразят от ваксината дефектна ли е била или какво?
Бая дефектни ваксини явно има.Аз,свекървата,моите 2приятелки с мъжете си,сестрата на мъжа ми,брат й,детето им...ами никой не се разболя.Явно дефектна партида сме хванали 😁

# 12 364
Е как учителите без ваксини и маски? За децата също трябва, ако искат да са присъствено. Няма друг начин просто, колкото и да протестират. За тестове не смея да пиша, това..
А още не е почнала уч. година.

"За последната седмица са установени епидемиологично свързани случаи на заразени с Covid-19 в морската столица. Петима преподаватели и един служител по поддръжка от ПГ по химични и хранително-вкусови технологии „Д. И. Менделеев“ са дали положителни проби. Това съобщи директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова."

https://novavarna.net/2021/09/09/5-%d1%83%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b … O2SYRitVTyeGApZDI

# 12 365
Докато много мрънкат против ваксините в България, не искат да се ваксинират или изчакват, в Сао Пауло в Бразилия почти 100% от възрастните са се ваксинирали срещу ковид с поне 1 доза ! Flushed
Сао Пауло е 12,3 милионен град!

https://www.tagesschau.de/ausland/amerika/brasilien-corona-impfb … itschaft-101.html

На бразилците им вярвам колкото на евреите и на малтийците. Никак не им вярвам и трябва да си 5 годишен за да го направиш.
Преди няколко дни в немски вестник имаше статия, в която пишеше, че според властите в Сан Паулу, там са ваксинирани 103%. 😂 Ако трябва ще я намеря.

Първо на първо, как някой въобще може да се върже, че евреите са платили по-висока цена от останалите за нещо? Кога се е случвало, че сега да се случи? И после спаднал им имунитетът. Ми защо в Германия не им спадна?

# 12 366
  • София
Както съм казвал неведнъж, братовчед ми - медицинска "сестра" е ваксиниран на 15 януари, във Виена, 2020 г. Не виждам проблем човекът да е бил ваксиниран там с първа доза в САЩ, може други правила да са, през декември.
Или вие какво, верно си мислите, че след 8-9 месеца няма масови пробиви....оптимисти! В Англия тия по 30 хиляди всеки ден от 2 месеца насам все неваксинирани ще да са, мда....
Нещо си се объркал,какви Ковид ваксини януари 2020 !?
2021, януари, извинявам се, моя грешка.
За Уиш повече няма да коментирам, кристално ясно се изразих. Разбира се, че едва ли има нормален потребител, който да може, търси и цитира мнения от преди месеци на потребители.
Освен, ако Уиш не е станала проваксър и човек, повярвал, че ковид не е прост вирус, около който...как беше - целият свят се върти да "спасява задниците на дъртите"

# 12 367
Да не би да е грешка в превода. В много сайтове го дават като поставени ваксини на 100 души, но повечето ваксини са двудозови.

# 12 368
И точка 3 е напълно възможна.
Къде е лъжата?
За мен лъжата е за ваксината..от което следва че и всичко останало е !

# 12 369
Виждам, че голям спор се е разгорял по повод видеото на Dr Hansen - лъже ли, не лъже ли лекарят - психиатър.

Ето още материал за анализиране и разследване:
https://doctormikehansen.com/about-doctor-mike-hansen/
https://directory.monument.health/provider/sd/rapid-city/michael-hansen-md

А също и кога започва ваксинирането с Модерна в САЩ:
https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-usa-vaccines-idUSKBN28T0IQ
Още на 19.12.2020, събота тръгват доставките на Модерна, защото бързат да започнат ваксинирането на лекари и мед. персонал от понеделник, 21.12.2020 г.

Пфайзер е одобрена на 11 декември 2020 г.

Между другото, винаги съм призовавала да се четат/гледат оригиналите на постваната информация, както и да се проверяват някои неща. Който иска, разбира се.

# 12 370

Първо на първо, как някой въобще може да се върже, че евреите са платили по-висока цена от останалите за нещо? Кога се е случвало, че сега да се случи? И после спаднал им имунитетът. Ми защо в Германия не им спадна?
Ми аз се вързах да си призная. Те не почнаха ли преди всички да поставят ваксини , при това ударно.
За цената също повярвах, но двойно да са платили се замислих. Все пак евреин да дава пари ей-така малко..но пък там си ценят хората и живота и по други причини, пари си имат, здравеопазването им е супер..що пък да не дадат и се уредят. Помня дори, че имаше теории да се крадат ваксините, когато се транспортират, та...бяха и това предвидили.
Това, което не ми е ясно в текста , защо им спадал имунитета , а на германците не. Какво искаш да кажеш? Че лъжат за процента ваксинирани, че тяхната е някаква друга или много дози  наполовина сложени да покрият повече население с по-малко ваксини . Те се боцкаха май само с Пфайзер, а тя е толкова мъничка ампулата , че.. колко да я делят още. Не разбирам какво намекваш.

# 12 371
Естествено, че има значение, ако някой лъже.

Не помнел...хм...да си погледне датите на ваксинацията, отразени в сертификата му.

Жалко, манипулативно видео, базирано на лъжа. И тук се пуска като инфо от първа ръка. Пак да попитам, следващата достоверна информация от фейбук ли ще е?
Просто прочети съседната тема. Там има хора, които караха вируса даже доста по-зле от това което описва. И да, наистина няма нищо общо с инфекциите от които сме боледували до момента.
А за боледуването след пълна ваксинация, какво невярно има. Статистиките на сума държави вече доказаха, че някой не само боледуват, но и умират.
Даже и в тази тема писаха за преболедували, ваксинирани и повторно заразени.
Ама най-важно се оказва, че датите за ваксинацията не съвпадали. Rolling Eyes

# 12 372
Не разбирам какво намекваш.

Че е вярно колкото за 100% ваксинираните бразилци, даже 103. И малтийците споменах.

# 12 373
Щот на гърците да им вярваме, или пък на унгарците.
Сега, ако ми кажеш, че в Германия няма фалшиви ваксинации …..

# 12 374
  • Там,където се събуждам щастлива.
Щот на гърците да им вярваме, или пък на унгарците.
Сега, ако ми кажеш, че в Германия няма фалшиви ваксинации …..

За Германия не знам, но за Нидерландия не знам как би могло да има. Личните лекари имаха право да слагат само на възрастни и рискови. Тази група тук вярва на науката, Та няма да вкарва доктора в грях.

Другите ваксини се слагат в центрове. Влизаш и на входа ти проверяват личен документ. Сядаш, слагат ти и в това време друг с личния документ вкарва данните в системата, които след запитване стават достъпни за личен лекар и нашето РЗИ. Няма и мивка, където да изхвърлят. Та не знам.

Общи условия

Активация на акаунт