COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 168
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 735
Kalinka, явно обичаш да правиш съчинения без картинка, защото никъде не съм написала, че само за българите децата са ценност. Още по-малко, че само българите си обичат децата. Ти започна да обясняваш снизходително какви им били златнички децата българските родители, само да ти напомня. И да, щеше да си права, ако си беше поприкрила иронията, казано за нещо, което даже не си разбрала. Ми асоциирай се с холандските родители, не ми пречиш. За мен не е срамно да ми е златно детето.

# 12 736
  • Сан Франциско
Еее, ама народът съвсем прекрачи прага на лудоста вече. В онази другата тема се пенят и синявят, че в Австралия настанал геноцид и ваксинирали деца без съгласието на родителите им. Имат ли идея хората колко опасно е да се разпространяват такива лъжи? Щом Associated Press и други световни медии намират за нужно да излизат със статии, специфично опровергаващи тази налудничава конспирация, много зле е работата. Ето, и не, не са подкарали още австралийските деца като стадо да ги бочкат:

https://apnews.com/article/health-australia-coronavirus-pandemic … fb1ff7635a0050b7a

# 12 737
  • София
Скрит текст:
Самотестването в носа няма нищо общо с ПСР в лаборатория и определено не разбирам българските родители за носленцата на децата им. Явно, нашите са генетично златнички.
Не знам дали е генетично, но децата са най-ценното за повечето български семейства и подобно снизходително иронично отношение е нелепо към глупаво, особено когато не си наясно какво изобщо се е предлагало.
А, значи българските семейства са съгласни най-ценното им да лежи в болница с тръби в устата, да бере душа, ако има късмет или да умре, ако няма? Интересно...
Ох... Rolling Eyes Може ли статистика колко деца лежат в болница "с тръби в устата", колко са "късметлиите", които берат душа и колко са починалите в сравнение с въпросните "късметлии".
Торбалан ряпа да яде!

# 12 738
Дева, хората ходят, не са се затворили вкъщи. В Гърция, Турция, Сърбия. Казват, че мерки там се спазват колкото тук. По тв какво казват, няма значение. И си сдържай нервите, преди пак да хвърляш обвинения в лъжа и каквото още ти хрумне. Вярвам на хората, които ходят и виждат, не на каквото ми спуснат от тв. А и аз ходих по нашето море засега и сама видях как се държат прехвалените чужденци.
Понеже питаш и за ваксинирането, в Гърция пак имаше и ще има протести. И не само там.
Ходят те хората, ама въпросът е къде точно ходят. В Гърция за летния сезон бяха отменени всички мерки, освен маски на закрито. Отделно като скочиха случаите, се въведоха допълнителни мерки по региони. Изискваха се тестове за фериботите, маски на открито, че и музиката даже  им спряха на Миконос.
Но очевидно твоите познати не са ходили на Крит и Миконос.
Сезонът вече свърши и пак се почна с мерките. За сега маски на открито се изискват само за места със струпване на хора, освен във червените зони. Общо взето според цвета на зоната има и различия във мерките.
От днес влиза в сила и решението за трета доза ваксина. Първи ще са имунокомпрометираните. Следват записванията за тези над 60 години, които ще се ваксинират поне 6 месеца след 2ра доза. А останалите под 60 години - 8 месеца след 2ра доза.
Между тях може да вмъкнат и групи според професията, но още не е уточнено.
     От известно време следя че излекуваните са повече от заразените, та съм оптимистично настроена. Ако ни се размине тази зима само с тестове и маски ще е супер. Champagne

# 12 739
Скрит текст:
Самотестването в носа няма нищо общо с ПСР в лаборатория и определено не разбирам българските родители за носленцата на децата им. Явно, нашите са генетично златнички.
Не знам дали е генетично, но децата са най-ценното за повечето български семейства и подобно снизходително иронично отношение е нелепо към глупаво, особено когато не си наясно какво изобщо се е предлагало.
А, значи българските семейства са съгласни най-ценното им да лежи в болница с тръби в устата, да бере душа, ако има късмет или да умре, ако няма? Интересно...
Ох... Rolling Eyes Може ли статистика колко деца лежат в болница "с тръби в устата", колко са "късметлиите", които берат душа и колко са починалите в сравнение с въпросните "късметлии".
Торбалан ряпа да яде!
И едно да е, ако е твоето, какво значение има статистиката?
Да, да, на твоето няма да се случи. Докато не се случи и тогава виновни ще са ти лекарите, системата, държавата, а не ти, че не си направила нужното да предпазиш детето си.

# 12 740
Скрит текст:
Торбалан ряпа да яде!
Да, да, на твоето няма да се случи. Докато не се случи и тогава виновни ще са ти лекарите, системата, държавата, а не ти, че не си направила нужното да предпазиш детето си.
Ооооо, айде стига вече. Ами бебетата, за които ваксината все още не е нито тествана? Май забравяте, че ваксините са все още в изпитателен период!

# 12 741
Включвам се от града Ню Йорк.

1) По отношение на US Open. Не ходя на мачовете и не гледам онлайн или на записи мачовете, но специално за темата проверих какви са разпоредбите за публиката. Прилагам статия от Ню Йорк Таймс по въпроса:

https://www.nytimes.com/2021/08/27/sports/tennis/us-open-vaccina … n-proof-fans.html

Накратко: първоначалното решение да се гледат мачовете навън без маски (което по принцип се прави така, а именно без маски навън) и без изискване на ваксини е било сменено под натиска на кмета на града Деблазио. В резултат - всички зрители трябва да представят документ за ваксинация с минимум 1 доза.

2) Младата жена, за която преди около 40 дни търсихме машина "сърце-бял дроб" и която се беше стабилизирала се влоши много и миналият петък се очакваше най-лошото. Нямам повече информация в момента.

3) Адам Селипски - CEO на AWS съобщи вчера за кончината на племенника му от ковид, оставяйки съпруга и 2 малки деца. Адам призовава в туитър всеки да се ваксинира.

https://twitter.com/aselipsky?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5E … p%7Ctwgr%5Eauthor

Пиша за AWS, тъй като съм свързана донякъде с фирмата, а и счетох че това име ще произведе впечатление. Млад, и предполагам добре обезпечен човек, загива неваксиниран.

# 12 742
  • София
Скрит текст:
Торбалан ряпа да яде!
Много повече деца, за съжаление, се оказват в такова положение не от ковид, а от усложнения от сезонен грип, от ПТП и др. Наистина прекалявате с апокалиптичните прокоби.

# 12 743
  • София
А от къде знаем, че sanaka не се ваксинира, тества, изолира? 🤔

# 12 744
  • София
Изтриха поста /и с право/ преди да успея да отговоря, но все пак. Ваксинирана съм, тествам се дори и да кихна, а ако се разболея /засега не съм/, ще се изолирам. Но важното е, заради което всъщност започнах да отговарям на безумните апокалиптични писания, че ковид е по-малко опасен за децата от вероятността за ПТП, усложения от сезонен грип и редица други заболявания, поради което подобни "плашила" за деца с тръби и берящи душа, са меко казано - крайно неуместни.

# 12 745
  • София
Аз знам, че sanaka е ваксинирана. Освен това има от къде да черпи достоверна информация. Не й го говорят звездите. brumm не знам за какво мислиш. 😁

# 12 746
Днес разбрах,че мин.месец,шестмесечното бебе на едни познати е преболедувала,заедно с цялата рода.За протокола,не са роми.Просто всички,които са общували в рамките на 10-14 дни са се заразили и са го изкарали.Антиваксъри са,в момента самочувствието и убедеността в правотата им е до небесата.Малко в повече ми идва тази демонстрация.
А на мен ми идва в повече озлоблението към преболедувалите. Извинете, че оцеляхме.
От моя страна няма злоба.Освен това единственият неваксиниран в семейството,баща ми ,също го изкара.Не е ваксиниран по мед.причини.Нито един д-р не можа да поеме отговорност и да препоръча ваксината и аз абсолютно ги разбирам.Нямам злоба и защото ние ваксинираните нямаме гаранция.Имаме надеждата да ни се размине,или да изкараме по-леко.Да,ще повторя,че в техният случай на конкретните антиваксъри,а и на други,ми идва в повече демонстрациите,колко е гот.Сега ще допълня,че вече им е широко около врата,защото дядото на 58г. след 3седмици в Св.Ана,където е бил и интубиран,днес е изписан.Не знам дали им е било спокойно,докато са боледували,но сега вече гледат от високо и им е забавно.

# 12 747
  • Там,където се събуждам щастлива.
https://www.jpost.com/breaking-news/leader-of-anti-vaxxer-commun … f-covid-19-679339

В края на статията има и за 17-годишно момче.

# 12 748
  • София
Но важното е, заради което всъщност започнах да отговарям на безумните апокалиптични писания, че ковид е по-малко опасен за децата от вероятността за ПТП, усложения от сезонен грип и редица други заболявания, поради което подобни "плашила" за деца с тръби и берящи душа, са меко казано - крайно неуместни.
Абсолютно! И най-дразнещото е, че тази информация се пуска от тук и от там, със съвсем манипулативна цел!
Това, което аз съм чула и прочела е, че дотук няма доказателства за това, че децата го карат по-тежко (делта варианта).

# 12 749
Аз знам, че sanaka е ваксинирана. Освен това има от къде да черпи достоверна информация. Не й го говорят звездите. brumm не знам за какво мислиш. 😁
За същото 🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт