COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 839
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 320
Цитат
Както неколкократно писах, публикувах графики на смъртността и тя повтаря напълно втората вълна засега.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/ - Гледам тук, графиката на дневната смъртност не повтаря тази от пролетта.
Наскоро имаше данни от Англия и не бяха толкова обнадеждаващи, от гледна точна починали ваксинирани.
Дано да няма голям бум у нас след  началото на учебната година.

# 13 321
  • София
Да, хоспитализацията и смъртността са високи и това не мога да си обясня.
И не е защото не се тестват болните. Особено миналия ноември наистина се криеха. Сега не е точно така. ЛЛ дават вече и доста по-свободно направления.

# 13 322
Да ви кажа, 2019 година не съм се преброявала. Бях бременна и си бях вкъщи. Абсолютно съм сигурна.

# 13 323
Цитат
Да, хоспитализацията и смъртността са високи и това не мога да си обясня.

Обяснението е доста просто, българската нация е доста болна нация, с голяма смъртност и без ковид. Много хора са със сериозни хронични заболявания и като се заразят и с ковид, не успяват да се справят. От друга страна, здравеопазването ни беше тотално разбито в последните 30 години, докато другите държави постепенно си го подобряваха през това време. Икономиката ни е тотално скапана и няма пари дори да се правят превантивни тестове  с цел ранно откриване. А здравите млади емигрираха, тук останаха болните и старите предимно. Това е положението.

# 13 324
Не чакаме апокалипсис. Нарушено е ежедневието и то сериозно. И понеже искаме да е нарушено, ще си го държим нарушено колкото се може по-дълго.
За пореден път се убеждаваме, че на казана на българите дявол не му трябва.

Пари ИМА, за тестове, за лечения, за реформи.
Само че бай ганьото не иска безплатни тестове, а авансово катурнати пари за инфратруктурни проекти, за които нито планове, нито изпълнение няма.
Пак казвам, ПАРИ ИМА. Например няколко милиардченца за Белене, стотина милионченца за изср.... магистрала под балконите на хората във Варна. Но българите не протестират за безплатни тестове, за лечения.
Не ги интересува.

# 13 325
  • Пловдив
РЗИ-Бургас информира Министерството на здравеопазването за възникнал епидемичен взрив от COVID-19 в кабелен завод в Бургас. Към момента са установени шест души с COVID-19, като всички са поставени на домашно лечение.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/epidemichen-vzri … 6raAZDJyY1OquZWmY

# 13 326
Нещо такова ще се случи. Не зная с колко , но ще намалеем - тези, които реално живеят в България. Защото сега % ваксинирани се смята на база всички с бг гражданство - българи, емигрирали трайно, българи, родени и живеещи в чужбина,  с бг гражданство, родени от смесени бракове и живеещи трайно в чужбина, чужденци,  придобили бг гражданство - македонци и т.н.
Смятай само в Турция колко такива с бг гражданство има , заради гласуването.

Но това ще стане, ако решат да изчислят този % ваксинирани на база данни от преброяването, а не по ЕГН, т.е. всички с бг гражданство и ЕГН, както сега изчисляват.
Това изобщо не е вярно. Ако броим и постоянно живеещите в чужбина, дори и без тези в Турция, сме доста повече от 8 милиона. Повечето емигранти (не гастарбайтерите), се знае, че не са у нас. И много отдавна са извадени от избирателните списъци, за което редовно говори М. Константинов. Пример - сестра ми, зет ми и племенничката.

# 13 327
  • Пловдив
Общинската болница „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица е пълна с пациенти с коронавирус. Няма свободни легла в четирите Covid-отделения, в двете Covid реанимации, недостига и персонал, който да се грижи за болните. Управителят на втората по големина общинска болница у нас отправи апел за доброволци.

77 са специализираните легла, разкрити за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция там, заети са и 12-е интензивни легла в двете Covid реанимации. Проблемът обаче е с хората, които да лекуват и обслужват пациентите, каза управителят на болница „Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов.

„Ситуацията е изключително напрегната. Най-тежката вълна при нас се оказа тази. Това създава огромно натоварване на персонала, който и без това в нормални условия не е достатъчен. Затова отправих този призив към обществеността за доброволци. Имаме нужда от всякакви хора. Няма значение дали ще изпълняват санитарски функции, дали са медицински лица и ще изпълняват манипулации, дали са лекари. Просто имаме нужда от допълнително ръце“, обяви той пред БНР.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/09/14/tazi-kovid-vylna-e-na … oriahovica.503621

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 20:40 от marzeliva

# 13 328
У нас се залага на преболедуването вместо на ваксинацията ... така, че няма проблем с фалшив сертификат ако човекът е боледувал без тест какъвто е масовия случай.

# 13 329
Всеки фалшив сертификат е проблем.

Смешно е, че не се вярва на научни изследвания и медицински данни, но пък на конспиративните Фейсбук малоумности се вярва, че и отгоре.

Много сериозна част на отчетените като сложени ваксини в Бг са на чужденци и на живеещи в чужбина. Докато масовата ваксинация по белия свят вървеше по план и с ред, тук се къпехме в изобилие от ваксини, имахме всякакъв избор, но пък се кумихме,  изчаквахме, конспираторствахме. Много хора се прибраха в Бг специално за да се ваксинират, за да не чакат още месеци да им дойде реда в страната по пребиваване.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 20:49 от Mößbauer-Effekt

# 13 330
Може и да не е за тук, но ще го споделя, защото ...защото трябва за мен.
Ако някой може да помогне е добре, а ако някой иска да се види от повече хора е също добре и полезно.
Това от ФБ, може и някои да са го видяли, но...искам и тук да се види.

Фонд #задецатанаГерои
1 ч  ·
Днес две дечица на 5 години стават стипендианти на Фонда за децата на герои. За огромно съжаление те са пълни сираци. Загубиха и двамата си родители. И двамата медици. Думите са излишни.... По-лесно решение не сме имали. Но това е единственото лесно нещо в цялата история.
Децата на Фонда вече са 25. 25 детски съдби, които се промениха коренно, но техният живот не спира. Те продължават да растат, да учат, да мечтаят. 12 500 лв са техните месечни стипендии. Всички те, всички НИЕ имаме нужда от вас! Разкажете за Фонда на работодателите си, на приятелите си, споделете за нас! Ако някой си търси кауза, предложете му нашата! Не спирайте да ни подкрепяте! 
Можете да го направите:
чрез Платформата.бг: https://---shoretner923-3qiCsbd,
или с sms на номер 17777 с текст DMS GEROI,
или чрез https://dmsbg.com/18412/dms-geroi-2/,
или директно по сметка на:
Фондация "За Доброто"
Основание: Фонд за децата на Герои
Райфайзенбанк (България) ЕАД
BIC код: RZBBBGSF
IBAN номер: BG91RZBB91551012773591
В Обществения съвет днес участваха :
1. Свилена Георгиева – Изпълнителен директор на Фондация „За доброто“
2. Веселина Йорданова – представител на Фондация Бикоуз
3. Петър Велков – педагог, математик, експерт по управление на кризи
4.  Д-р Ралица Недялкова – детски анестезиолог
5.  Никола Рахнев – създател на “Гората.бг”
6.  Ваня Караджова - член на УС на Фондация “За Доброто”

# 13 331
Е, предишното преброяване беше 2019, надали един милион са емигрирали точно в ковидските години. Ще видим де, любопитно ми е и на мен.
2011 г. беше, не 2019.

# 13 332
  • София
Да, объркала съм се, поправи ме Роналд.

Но и Мьос е права, част от сложените у нас ваксини са на хора, които живеят извън Бг.

Та като цяло, не е голяма разликата сигурно.

# 13 333
Общинската болница „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица е пълна с пациенти с коронавирус. Няма свободни легла в четирите Covid-отделения, в двете Covid реанимации, недостига и персонал, който да се грижи за болните. Управителят на втората по големина общинска болница у нас отправи апел за доброволци.

77 са специализираните легла, разкрити за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция там, заети са и 12-е интензивни легла в двете Covid реанимации. Проблемът обаче е с хората, които да лекуват и обслужват пациентите, каза управителят на болница „Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов.

„Ситуацията е изключително напрегната. Най-тежката вълна при нас се оказа тази. Това създава огромно натоварване на персонала, който и без това в нормални условия не е достатъчен. Затова отправих този призив към обществеността за доброволци. Имаме нужда от всякакви хора. Няма значение дали ще изпълняват санитарски функции, дали са медицински лица и ще изпълняват манипулации, дали са лекари. Просто имаме нужда от допълнително ръце“, обяви той пред БНР.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/09/14/tazi-kovid-vylna-e-na … oriahovica.503621

И на фона на това - ниски нива на ваксинация, училище без тестове, без мерки…..

Какво ли ни чака ?

# 13 334
  • Там,където се събуждам щастлива.
Нещо такова ще се случи. Не зная с колко , но ще намалеем - тези, които реално живеят в България. Защото сега % ваксинирани се смята на база всички с бг гражданство - българи, емигрирали трайно, българи, родени и живеещи в чужбина,  с бг гражданство, родени от смесени бракове и живеещи трайно в чужбина, чужденци,  придобили бг гражданство - македонци и т.н.
Смятай само в Турция колко такива с бг гражданство има , заради гласуването.

Но това ще стане, ако решат да изчислят този % ваксинирани на база данни от преброяването, а не по ЕГН, т.е. всички с бг гражданство и ЕГН, както сега изчисляват.
Това изобщо не е вярно. Ако броим и постоянно живеещите в чужбина, дори и без тези в Турция, сме доста повече от 8 милиона. Повечето емигранти (не гастарбайтерите), се знае, че не са у нас. И много отдавна са извадени от избирателните списъци, за което редовно говори М. Константинов. Пример - сестра ми, зет ми и племенничката.

Това не е така. Месец юли гласувах и си бях в списъка, въпреки че живея в чужбина от 2002. Причината е, че за личната карта трябва да посочиш адрес. Винаги съм се очудвала на това, защото тукашния документ за самоличност не е свързан с адрес. Адрес, нужен за работа, примерно, получаш, когато се регистрираш в кметството.

Ние сме ...леко уникални. Даже не можем да се преброим, като хората, 470 отишли си за седмица не са “апокалипсис”, а “голвма част са го изкарали” ни успокоява да спим спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт