COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 654
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 395
  • Където морето целува небето...
Масовото разпространение на другия респираторен вирус сред децата, показва колко са неефективни мерките в училищата и детските градини.

# 19 396
Гардът е свален изцяло. От известно време плъзнаха всякакви вируси, които поне тестовете (правили сме 3), не отчитат като ковид. Да кажем, че като човек, вярващ в науката, им се доверявам. По едно и също време го докараха двете ми деца в градинска и в училищна възраст. И на двете места отсъстваха около половината деца, като в рамките на две седмици се изредиха всички. Никой и не помисли да пресече това разпространение и да пусне децата онлайн. Трябваше пак да се правим на учители. Според личната на децата сега са тръгнали всички позабравени вируси, включително варицела.

# 19 397
Не се изразих правилно, затова ще поясня:
Търдо съм ЗА мерки. Двата вида мерки, които са предложени да се въведат едновременно. Пълен локдаун - да работят само магазини, аптеки и бензиностанции, и същевременно въвеждане на задължителна ваксинация за определени професии в обществения, медицинския и образователния сектор. Да имат време от един месец, в който всички да се ваксинират, докато е налице локдауна. И след месец, като се намалят бройките, който не се е ваксинирал - на борсата. И живота да започне да влиза в нормален ритъм, за да изкараме едни нормални Коледни празници. Обаче нали знаете какво трябва да има министъра, за да въведе тези мерки? А, както видяхме, при него липсват!

# 19 398
Масовото разпространение на другия респираторен вирус сред децата, показва колко са неефективни мерките в училищата и детските градини.
Биха били ефективни, ако се спазваха.

# 19 399
Като заговорихме за Мангъров - гледам пак пуска бисери.

Кога ли ще се разбере, че този човек е опасен невежа? Цял свят разбра, че с делтата стадният имунитет е непостижим. Първо учените казваха, че с делта трябват 85-90% хора с имунитет, от ваксини или естествен, но още преди няколко месеца вече алармираха, че при делта стадния имунитет е мит. Той обаче продължава да сипе лъжи...

https://www.cnbc.com/2021/08/12/herd-immunity-is-mythical-with-t … -experts-say.html
Мангъров живее в друга реалност. Като едното нищо пак някои хора ще започнат да цитират тези му думи, както правеха и досега с други негови изказвания. За някои думите на Мангъров са винаги истина.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 09:26 от daisy12

# 19 400
  • София
Не знам дали е само да ефикасността на мерките в училищата. В училището на сина ми мин. година бяха същите, изпълнението и то, но имаше по-малко други вируси. По-скоро си мисля, че заради държането им "под похлупак" имунната им система става много по-податлива на всякакви вируси. Затова и лятото се получи бум на какви ли не вируси.
Вредим на децата като ги затваряме, за да пазят нас.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 09:22 от milenaka

# 19 401
Какви мерки?
Имаше достатъчно време, който иска да се ваксинира.
Почитателите на естествен имунитет, не могат да бъдат спрени да го придобият.
С мерки или без, желаещите за ваксина не нарастват. Ако само се затваряме, ще се влачим 10 години. Коя икономика ще издържи това?
Цените и без това гонят висини.

# 19 402
  • София
Не знам дали е само да ефикасността на мерките в училищата. В училището на сина ми мин. година бяха същите, изпълнението и то, но имаше по-малко други вируси. По-скоро си мисля, че заради държането им "под похлупак" имунната им система става много по-податлива на всякакви вируси. Затова и лятото се получи бум на какви ли не вируси.

Да ти кажа и аз това съм си го мислел, с уговорката, че съм лаик, а не медицинско лице.
От друга страна обаче, западът беше значително по-затворен от нас, и за по-дълго време от нас. Някой знае ли дали там има такъв неспирен бум на вируси от май досега - то не са стомашни, то не са ларингити, то не са комбинации от риновируси и пр. Не знам, наблюдава ли се такова нещо в западните държави...., защото и техните имунни системи бяха под похлупак и то доста силен и продължителен, но сега са му отпуснали края повече и от нас.

# 19 403
  • София
Какви мерки?
С мерки или без, желаещите за ваксина не нарастват. Ако само се затваряме, ще се влачим 10 години. Коя икономика ще издържи това?
Това също, ще ме прощаваш, но са някакви мантри неверни. Хората и вафла Мура не искат, но я купуват, защото им я рекламират. Т.е. първо добър маркетинг може да направи чудеса. А второ, ние локдаун не сме имали никога, за да може такова нещо да ни стимулира, както и никога не сме имали някакъв план за ваксинация или каквото и да е, който да следваме. Хората обичат да има ред. Ако някой въведе ред ще има мрънкащи и протестиращи, но накрая ще има и ред. Като навсякъде. Нямаме нито една национална стачка за над 20 години, някой ще оправдава, че се страхува от протести. Никакви големи протести не може да има тук, защото хората не са такива и няма и кой да ги организира да протестират. Затова може някой поне да ги организира да оцелеят.

# 19 404
  • София
Роналд, не знам как е в другите д-ви, но в други теми чета съфорумки, които се оплакват от вируси при децата. Допускам, че и там е същата картинка.

# 19 405
Какви мерки?

Като цяло съм съгласна с това, обаче трябва да имаме малко милост към лекарите - цялата тази антиваксърска глупост сега е на техните глави. А това дава отражение пак на самите нас, защото, ако човек се разболее от нещо друго, няма къде да бъде приет, тъй като в един момент всичко ще е Ковид. Накрая ще страдат и ваксинирани, защото няма да има кой да ги лекува, няма да има линейки, които да отидат на адреса и т.н.
Затова казвам, че най-добрия вариант е и двата вида мерки да се пуснат едновременно за 1 месец. Да имат време да се ваксинират повече хора

Между другото много му се чудя на Кацаров - не участва в избори, никой не може да му държи отчет, може да си налага каквито си иска мерки, без да има последствия за политическата му кариера. Ако на негово място бяха сложили някой поддръжник на ваксинирането, до сега сто пъти да сме преминали през тази вълна - щеше да си спуска заповеди и окото нямаше да му мигне.

# 19 406
Децата ходеха на училище и градина, но всички бяха нащрек. При най-малкия признак болните си оставаха вкъщи. А сега, щом всички вируси тръгнаха, какво остава за толкова вирулентен вирус като ковид.

Бащата на съученичка на детето ми почина от ковид, не беше ваксиниран. По принцип съм в лагера на ваксърите, но нека проявим малко човечност. Заплатил е грешката с живота си. Нека внимаваме все пак какво им желаем на антиваксърите, те са съседа, колегата и бащата на съученичката. Проблемът трябва да се реши генерално, а не да се настройваме един срещу друг.

За мен виновниците за антиваксърското разпространение (освен некадърното управление) са руската пропагандата и нашите медии. Нямам друго обяснение.

# 19 407
  • София
Мин. година имаше класове, които имат 1 месец присъствен. Какво ходене на училище?

# 19 408

Да ти кажа и аз това съм си го мислел, с уговорката, че съм лаик, а не медицинско лице.
От друга страна обаче, западът беше значително по-затворен от нас, и за по-дълго време от нас. Някой знае ли дали там има такъв неспирен бум на вируси от май досега - то не са стомашни, то не са ларингити, то не са комбинации от риновируси и пр. Не знам, наблюдава ли се такова нещо в западните държави...., защото и техните имунни системи бяха под похлупак и то доста силен и продължителен, но сега са му отпуснали края повече и от нас.
Има, има. Всички минаха през сопол преди месец с кашлица. Сега предстои слагане на противогрипна ваксина при децата.

# 19 409
Мисля, че в момента без затваряне няма да мине, ще се влачим с месеци. Ако все пак някой реши да наложи такива крайни мерки, то след тях, да се даде месец срок и се въвежда прословутия зелен сертефикат за всичко - работа, кръчми, пътуване, помощи и т.н. Който няма такъв, си стои в къщи.
 Сигурно е диктаторско, но е повече от видно, че с пожелателни призиви и "демократични" методи не става.

Общи условия

Активация на акаунт