COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 455
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 635
  • Варна
Е как ще е разумен подход зеленият сертификат!!! Нуждаем се от нещо радикално сега веднага! Зелените сертификати пак да си ги въведат после.

# 19 636
  • Другата България
Който пазарувал от Кауфлант, Метро, Лидл и т.н. пазарувал. Ако не си ваксиниран и нямаш зелен сертификат не може вече да влезеш в тези магазини.
Както всеки път, така и този път написаното от теб НЕ е вярно.
Нищо ново под слънцето.
Ето Роналд го е обяснил грамотно и разбрано.
Зелен сертификат при нулева организация на ваксинация и при 20% ваксинирани е пълна глупост и бягство от отговорност. От 21-ви ще бъде пълен хаос.
На същото мнение съм.
Но важното е да сме без маски и да няма други мерки, защото сертификатът е достатъчен все пак.....

# 19 637
За Джъмбо не се тревожете - както стана ясно през предишните локдауни те били регистрирани като хранителен магазин. Вярно, продават разни близалки и прочее боклуци..

# 19 638
Бай дъ уей … къде е заядливото репортерче на Слави да се репчи !!!
Всички изведнъж загубиха ума и дума …. журналя.
Притихват и когато премине вълната ще продължат на нов глас, че този път вече сме достигнали стадния имунитет. Този филм вече го гледахме.

# 19 639
Имам 2 въпроса:
1.Мерките ще важат до определена дата, докато сме в червена зона или как? Тук нищо не можах да разбера.
2. Мерките ще важат ли за големите хранителни магазини тип Кауфланд, Лидл и т.н.?

Важи, ако магазинът е над 300 кв.м.
Лидл в квартала е малък, Кауфланд ми се струва, че е доста повече от 300 кв.м.
Мерките, т.е. - Зеленият сертификат, не важи за хранителни вериги, без оглед площта им. Банкови офиси, бензиностанции и пр. - без сертификати. Всичко, което остана отворено през предходните локдауни, работи без сертификат. НАП и администрацията - БЕЗ сертификати.

Сега, джъмбо-мъмбо и пр. да му мислят, за там не знам.

В моловете, над 12 г. ще влизат със сертификати, сори.

Е, как … нали те не можеха да посещават молове без придружител ??? Сега да - ама със сертификат !!
А ако банковия офис е в мол Joy

# 19 640
Който пазарувал от Кауфлант, Метро, Лидл и т.н. пазарувал. Ако не си ваксиниран и нямаш зелен сертификат не може вече да влезеш в тези магазини.
Глупости, министърът категорично поясни, че това НЕ се отнася за хранителните магазини!

# 19 641
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Значи колко по- добре звучи
За да работите имате нужда от Зелен сертификат
вместо
ваксинирането е задължително

# 19 642
  • София
Сега, ако София излезе от четвъртък онлайн, не става явно детски градини, малките класове...аз поне не разбрах.

# 19 643
  • Немция
Наистина е странно при почти еднакъв процент ваксинирани как във Великобритания случаите са по 30 000 -40 000 на ден при 67 милиона население, а в Германия са по 6 000-10 000 при 84 милиона население.
Някой има ли представа защо е така? Аз се сещам само за неверни данни за броя на ваксинираните или за сравнително високия дал на Астра Зенека.

UK най-вероятно тества повече и има по-добро проследяване от Германия, оттам и повече нови случаи. Може би АЗ издава багажа, но нямам съмнения, че в UK има неверни данни за ваксинация.

Данните за вчера са:

UK:
нови случаи - 49 156
починали - 45
интензивни - 791

Германия:
нови случаи - 6 568
починали - 57
интензивни - 1336
Великобритания са почти 68 милиона.

Германия са почти 84 милиона.

Общо взето са на сходно ниво откъм интензивни с Великобритания, няма драстични разлики по този показател.

Индексът на новозаразени в Германия обаче върви леко нагоре.

# 19 644
Зеленият сертификат е чудесна идея, но не в този момент. С 20% ваксинирани ням а да се получи. Очаквам хаос и тотално неспазване. Кой ще проверява сертификатите? Кой ще гарантира, че се спазва този режим?

И по стародавна традиция, пак безброй неясноти и въпроси. Пак нищо не е ясно уточнено.

# 19 645
  • Където морето целува небето...
А кой ще работи от четвъртък в МОЛовете, като персонала НЕ Е ваксиниран? Аз работя в банков клон в МОЛ. От 5 колеги, съм ваксинирана само аз. Една с антитела без ПСР, другите идея си нямат за нищо.

# 19 646
Включвам се за първи път, въпреки, че нямам думи! В тази тежка ситуация излизат едни хора по телевизора и... оставам с усещането, че ми съобщават предстоящи мерки срещу поскъпването на киселото мляко.

# 19 647
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Имат време до два дни да се ваксинират

# 19 648
  • София
за кина и театри - ще искат ли серт. и от кога? За администрациите няма ограничения, нали?

# 19 649
https://nova.bg/news/view/2021/10/19/343423/
"Въвеждат задължителен "зелен" сертификат за всички дейности на закрито. Това обяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров на брифинг във вторник. Мярката влиза в сила от полунощ в сряда срещу четвъртък и ще продължи да действа "дотогава, докато даде резултат", обясни министърът. "Зелен" сертификат се издава при завършен имунизационен цикъл, преболедуване на COVID-19, отрицателен PCR тест (за срок до 72 часа) или антигенен тест (до 48 часа).

Той подчерта, че броят на заразените, хоспитализираните и починалите е нараснал и това е причината за въвеждането на допълнителни мерки. В процеса на обсъждане на ограниченията са се включили както здравни експерти, така и специалисти от Образователното министерство и това на туризма."

Най-важното, което се очаква - спад на новозаразените, хоспитализираните и починалите, няма да стане, просто не се получава по този начин, отново много погрешно решение.

Общи условия

Активация на акаунт