COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 406
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 415
  • Пловдив
Pure, имаш ли информация дали този вирус е разпространен и в други страни? Звучи притеснително. Тъкмо се видя някаква светлинка в тунела с ковид, а сега пък друг вирус.

# 20 416
...Купуват 3 хил. флакона лекарство от две моноклонални антитела
То е предназначено за лекуване на коронавируса

Закупуване на комбиниран лекарствен продукт от две моноклонални антитела, предназначен за лечение на българските пациенти с потвърден COVID-19, одобри правителството.

С проекта се предвижда закупуването на 3 000 флакона от продукта, като посоченото количество ще се осигури лечението на 3 000 пациенти.

За целта Министерският съвет прие проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/10/20/kupuvat-3-hil-flakona … i-antitela.507633

Дано да става въпрос за препарата на Регенерон. Тръмп го лекуваха с него, а и по някой-друг обикновен американец...
https://www.regencov.com/

# 20 417
  • София
Тепърва много вируси ще минават през децата, за съжаление.

# 20 418
От снощи следя темата и разбирам много добре къде се набутвам доброволно, но не разбирам защо се опитват да принудят и хора, с достатъчно антитела, да се ваксинират. Да, преболедувала съм преди почти година, но преди месец антителата ми бяха колкото и през март, и повече от през декември, месец след като се разболях.
Има много хора, преболедували преди повече от 6 месеца, но с достатъчно антитела. Защо те да нямат право на сертификат? На ваксинираните никой не им дава сертификата след като са им проверили антителата, а след като са им поставили необходимите дози ваксини.
Не разбирам с какво преча на останалите и с какво ги застрашавам.
Ако някой ми даде логично обяснение защо да се ваксинирам сега, а не когато антителата ми започнат да падат, отивам още утре. Не съм против ваксините, но няма как да отида да се ваксинирам, ако не получа логичен отговор на въпросите ми.
Ако ми дадеш линк където пише какво количество антитела са "достатъчни" и по кой метод точно трябва да бъдат измерени (защото по лабораториите тестове бол), тогава ще се съглася със тебе.

Само че засега, по официални данни, никой не знае колко точно антитела ще са " достатъчни" за да те предпазят.
Та твоите антитела може и да не са достатъчни всъщност.

# 20 419
Аз се надявам тия, които са се сетили днес сутринта да се ваксинират, да са разбрали, че не са защитени в момента, в който им дадат картончето.
А защо мислиш, че ги интересува дали са защитени? В момента се ваксинират хора, които никога не биха го направили ако не бяха въведени тези мерки. Тоест, ще се ваксинират с Янсен, колкото да си вземат сертификата, не да се предпазят.

А и тези по опашките са предимно хора,за които сертификат означава ваксина. Нали слушах днес в тролея и магазина разговори. Мерките изобщо не влияят на хората,на които и досега се е налагало да правят тестове- например за пътувания. Още повече,че местата,за които се изисква зеления сертификат не са от жизнена важност!

# 20 420
  • Варна
Тази тема да не се стопанства от Министерство на здравеопазването или някоя Фармацевтична фирма, че различните мнения изчезват от нея със скоростта на светлината Joy

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 17:55 от ivka_smile

# 20 421
  • София
Съгласна съм, че самото наличие на антитела не показва колко от тях са читави, ама то е същото и при преболедувалите, и при ваксинираните - никой не може да каже колко точно от антителата им работят ефективно. Нали затова има тестове за вирус неутрализиращи антитела? Да изискват такъв тест за сертификат.
Показват тестовете VNT - вирус неутразлизиращи антитела, правят в рамус (и не само), мисля че ок.30 лв.

# 20 422
  • София
Според вас зъболекарите трябва ли да са със сертификат за да приемат пациенти. И аз имам ли право да видя на зъболекаря зеления сертификат.

# 20 423
Според вас зъболекарите трябва ли да са със сертификат за да приемат пациенти. И аз имам ли право да видя на зъболекаря зеления сертификат.
В заповедта пише само за лекарите в болниците,а зъболекарите са ЕТ. А проверка може да прави само администратор на лични данни.

# 20 424
Pure, имаш ли информация дали този вирус е разпространен и в други страни? Звучи притеснително. Тъкмо се видя някаква светлинка в тунела с ковид, а сега пък друг вирус.

Това са данни за Швеция:

По време на пандемията от covid-19, разпространението на RSV е много ограничено. През сезона 2020/2021 са докладвани едва общо 195 случая, което е най -ниският брой, откакто инфекцията RSV започна да се регистрира в Швеция преди 20 години. През зимния сезон 2018/2019 (преди пандемията) са регистрирани 7 312 случая.

- Вярваме, че ниският брой на случаите миналата зима се дължи на ограниченията, на дистанцията и дезинфекцията и че хората са се опитвали да се изолират, заради което инфекцията от RSV не се е разпространила през 2020г., казва Ерик Норман, началник на отделението за новородени в Университетската болница, пред SVT.

- Сега, когато се върнахме към нормалното си ежедневие, RSV се завърна и удря тежко бебетата, родени по време на пандемията, заради липсващ имунитет.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rE8xE3/ovanligt-tidigt-utbrott-av-rs-virus

# 20 425
Ако ми дадеш линк където пише какво количество антитела са "достатъчни" и по кой метод точно трябва да бъдат измерени (защото по лабораториите тестове бол), тогава ще се съглася със тебе.

Само че засега, по официални данни, никой не знае колко точно антитела ще са " достатъчни" за да те предпазят.
Та твоите антитела може и да не са достатъчни всъщност.
Точно по този повод звънях в Рамус и ми казаха 1050.

# 20 426
  • София
В заповедта пише само за лекарите в болниците,а зъболекарите са ЕТ. А проверка може да прави само администратор на лични данни.
Значи още едно безумие. За лекарите задължително , за зъболекарите дето ти бъркат в устата не.

# 20 427
Огромен ръст на смъртността в България в 40-ата седмица
"За седмицата до 10 октомври броят на починалите в България е 2 974
През последните три седмици в България се наблюдава увеличение на смъртността, като за тринадесета поредна седмица броят на починалите е по-висок, отколкото през същия период на миналата година. Това показват последните данни на НСИ.
За седмицата до 10 октомври броят на починалите в България е 2 974. Той е с 50% по-висок от този за същия период на миналата година в навечерието на втората вълна на пандемията от COVID-19. Тогава, през декември седмичният брой на починалите достигна рекорд от над 4 750.
Сега данните за седмицата до 10 октомври продължават тенденцията от третото тримесечие. Броят на починалите за трите месеца от юли до септември е 30 071, а коефициентът на обща смъртност - 17,5 промила, показват предварителни данни Националния статистически институт.
Вълната на COVID в България и смъртността тръгна нагоре
Спрямо същия период на миналата година смъртните случаи се увеличават с 4463, или със 17,4 на сто, докато спрямо второто тримесечие на 2021 г. намаляват с 4276, или с 12,4 на сто. Смъртността при мъжете е по-висока (18,7 промила) в сравнение с тази при жените (16,5 промила).
Най-висока смъртност през третото тримесечие на 2021 г. е регистрирана през седмицата от 13 до 19 септември - 2833, или 21,5 на 1000 души от средногодишното население.
Това е и най-високата стойност отчитана въобще през третото тримесечие на последните 5 години."

https://www.vesti.bg/bulgaria/ogromen-ryst-na-smyrtnostta-v-bylg … a-sedmica-6132759

# 20 428
Всъщност на "главанаците" до вчера вероятно не им е трябвал сертификат за нищо, но от утре ще им трябва. И след като го имат не виждам защо да е тяхна вината, че някой е проектирал информационната система по такъв начин, че да не понася по - големи натоварвания.

# 20 429
Интересува ме някой от преболедувалите и диагностицирани с БАТ успя ли да си извади сертификат? Не познат на познатия, а някой лично? Прочетох, че и тези с бързите тестове ще можем, но не прочетох кога.
Звънях днес в РЗИ, в понеделник ми изтече карантината, казаха ми, че не ми се полага след като нямам пср, а ми се полагаше 14 дни карантина и да ми звънят да ме проверяват.

Общи условия

Активация на акаунт