COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 556
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 045
Много ясно, че много по-голям. Тук има ред.

# 21 046
Скрит текст:
Insane, какво друго очакваш?
Аз ли?
Ако въпроса е към мен :  медицински проблем да се решава с медицински мерки. Политическите не са такива. Изнудването с цел принуда още по малко.

Пример: За 2год.пандемия още няма яснота имаш симптом къде отиваш - ОЛЛ, ковид център,спешен кабинет? Лаборатория? Ренген?
Хората се лутат, чудят,чакат и умират.
Добре решиха ковид центрове - само, че повечето на хартия. Или в центъра могат да ти направят бърз тест, ма не могат да те регистрират... И още, и още...нищо в интерес и полза на българите - не ме интересува как е в Европа, факт че у нас не сработва.
А ,,сертификатите" за мен не са мярка, както искате го разбирайте. Няма да ни се реши кризата.
Вярно е, но тези, които определят какви мерки да се предприемат са решили, че е мярка. Тук се вижда, че болшинството го одобрява.

# 21 047
Наложи се да отида на една среща в ресторант на пъпа на столицата, тръгнах доста набързо, защото извънредно беше и по пътя си вадя сертификата из файловете в телефона, запъхтяна пристигам и... там цари щастие и спокойствие, никой не понечва да иска сертификат. Или каквото и да е.
Не знам как ще бъде в понеделник, когато им мине гратисния период, но се съмнявам, че ще е по-различно. Заведенията из центъра се пръскат по шевовете и като гледам как се влиза и в останалите не мисля, че някои е и чувал за сертификати.
Аналогичен случай и с нас. Отиваме днес в кварталната пицария, нда си поръчаме за вкъши. Сядаме на маса до изхода, докато ни стане поръчката. Никой не ми иска сертификат, предполагам, че е защото сме за малко. Обаче след малко идват нови хора, после още едни, пристига и цяла компания 20+ годишни - на никой нищо не поискаха. Точно така очаквах да бъде. Даже въобще не става дума за Тополовград или за Куртово Конаре, а за пъпа на София.

# 21 048
  • Пловдив
Tigar_123, мисля, че идеята от поста ми става ясна.
Да се молим короната да се изражда в по-безвредни мутации.

Видях, че премиерът признал грешката в късно оповестяване на мерките. Сега трябва да ги извиним, че средата на октомври се сетиха, че хората умират. И че не взеха адекватни мерки, за да овладеят заболяемостта.
Ами не ги извинявам.
Даже подозирам, че предприеха някаква стъпка, за да могат да получат великите пари по Плана за възстановяване. Вероятно има условия за ваксинация. Това са си мои предположения, но започнах да съм мнителна. Това ударно ваксиниране, което се опитват да направят със сертификат веднага след 1 доза - много ми е съмнително.

# 21 049
  • При семейството си
В момента в България такъв хаос ли е какъвто е в темата или по-голям?

Аз наистина не разбирам от какво точно се породи този хаос. Като обявиха извънредното положение от днес, петък на обяд за утре, нямаше такова нещо.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 22:26 от Elpis

# 21 050
Естествено, нали дадоха "аванс" до понеделник.
Тук в Техномаркет, магазин на два етажа за да влезнат в квадратурата, пускаха само на първи етаж..Онова, което те вълнува на втори етаж, гледаш на компютър:)

# 21 051
В момента в България такъв хаос ли е какъвто е в темата или по-голям?

Аз наистина не разбирам от какво точно се породи този хаос. Като обявиха извънредното положение от днес, петък НС обяд за утре, нямаше такова нещо.
Борбата за сертификати.

# 21 052
  • БГ
Скрит текст:
Insane, какво друго очакваш?
Аз ли?
Ако въпроса е към мен :  медицински проблем да се решава с медицински мерки. Политическите не са такива. Изнудването с цел принуда още по малко.

Пример: За 2год.пандемия още няма яснота имаш симптом къде отиваш - ОЛЛ, ковид център,спешен кабинет? Лаборатория? Ренген?
Хората се лутат, чудят,чакат и умират.
Добре решиха ковид центрове - само, че повечето на хартия. Или в центъра могат да ти направят бърз тест, ма не могат да те регистрират... И още, и още...нищо в интерес и полза на българите - не ме интересува как е в Европа, факт че у нас не сработва.
А ,,сертификатите" за мен не са мярка, както искате го разбирайте. Няма да ни се реши кризата.
Вярно е, но тези, които определят какви мерки да се предприемат са решили, че е мярка. Тук се вижда, че болшинството го одобрява.

Тук болшинството се държат/изразяват мнение все едно имат поставен таргет. Някои ги разбирам😂.

Да питам с какво и как ви проверяват сертификатите (тези които казвате,че са ви проверили)? Или лист хартия показвате?

# 21 053
И задължително в неделя в мола?! Хайде стига.

# 21 054
И събота в мола, че времето го дават да вали Joy

# 21 055
  • Стара Загора
Аз сертификат имам от април, не ми пречи това изискване. Просто трябваше още лятото или пролетта да започнат да ги изискват. Първо за по-масови събития, после за дискотеки и т.н. Това от днес за вдругиден не е редно.
Нашата област Стара Загора -вчера имаше заповед, че всички минават онлайн. Днес има нова за ротация в общините с по-ниска заболеваемост. Аз живея в град Стара Загора и децата ми са в гимназия и не ме касае. На някои родители предполагам се е наложило да си пуснат отпуски, за да са с децата и утре се оказват, че са на училище. Хаос е да. Днес в Пепко едно момиче стоеше до вратата. Каза ми само със сертификат може. Показах й го от приложение в телефона само го погледна, ама много  й бях съмнителна. За Юск казаха,  че отвън носят стока на хората, не са пускали вътре

# 21 056
  • При семейството си

Е как. Защото до събота работи “сертифицирана”, за неделя е проблемът.

# 21 057
  • София
А ти пък, лист хартия. Издълбан е на дървена плочка. И един дядо дърводелец на портала чете ли, чете.
С това, с което ми го проверяват от април месец, когато пътувам из Европа.

# 21 058

Представи си, че хората работят през седмицата и няма как да отидат до банката и може само в клонове, които работят събота или неделя. И доста от тях са по моловете.

# 21 059
  • София

Представи си, че хората работят през седмицата и няма как да отидат до банката и може само в клонове, които работят събота или неделя. И доста от тях са по моловете.

Офффф, Елора. Правиш си тест и си ходиш в банката 24/7.
Или пък, където си поискаш. След 48-72 часа пак, и пак, и пак...
И така...

Общи условия

Активация на акаунт