COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 140
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 180
  • София
Мда, очаквано няколкото ми антивакс контакти във фейса с апломб са споделили интервюто от Пирогов. Отлична работа, докторе, не разбрах само какъв е тоя мерак сам да си отреже главата до кръста с увеличаване на болните.

# 21 181
  • София
След шестия месец е добре да се постави трета доза ваксина. Това заяви пулмологът проф. Коста Костов. Той обясни, че след шестия месец ефективността на ваксините намалява, като спадът при векторните ваксини е драстичен. Третата доза трябва да бъде с РНК ваксина, посочи той и апелира ваксинираните да не гледат антителата си преди да решат дали да си я сложат. Според него антителата не са добър източник на информация за това дали човек е защитен.
Проф. Костов обясни, че за хората под 40-годишна възраст трябва да се взима индивидуално решение, на база къде работят, дали живеят с възрастни родители. По думите му, ако е лекар, медицинска сестра, учител, не бива да се колебае.
Най-потърпевшите в тази пандемия са хората със свръх тегло, отбеляза още той. "Има две абсолютни противопоказания за ваксинация - алергична реакция към съставките, т.е. да сте имали тежка алергична реакция при поставяне в миналото на ваксина, и анамнеза за анафилаксия. Такива хора могат да се ваксинирате под наблюдение на реанимационен екип", посочи проф. Костов. Според него няма противопоказания за ваксиниране при лимфоми, хашимото, астма и имуносупресивни заболявания.
Проф. Костов посочи, че за заразяване със сегашния Делта вариант са необходими 15 секунди без защита. Инкубационният период е 4-5 дни, а 48 ч. преди появата на симптомите в контакт със заразен, човек е изложен на инфекция. При Делта варианта РНК ваксините имат над 50 процента ефективност, посочи той.
На въпрос кога ще приключи пандемията от коронавирус, проф. Костов очерта няколко сценария - единият е да ни напусне заради висока ваксинационна защита, но в този сценарий България щяла да е като "един Галапагос"; най-вероятният е постепенно да се маргинализира и да идва като малки сезонни епидемии; третият е да има антивирусен медикамент, който да действа на репликацията на вируса; и четвъртият сценарий е панкоронавирусна ваксина. Предстои изработването през 2022 г. на т.нар. панкоронавирусни ваксини - първо се очаква бустерна доза, която съдържа парчета от всички антигени на вируса, на всички варианти. Но има разработка и на панкоронавирусни ваксини, обясни проф. Костов.

от ТУК
Това последното звучи много добре, силно се надявам да е истина и да го дочакаме с възможно най-малко жертви.

# 21 182
Гледайки числото на починалите, медицината ни не е това, което би ни се искало, но защо политиката ни е някъде в Средновековието.
В момента смъртността е следствие от предходните две седмици. След още две, пропорционално на заболеваемостта ще се удвои.
Толкова ли е трудно, първо да ограничат /лично искам да забранят/ ТВ изяви на "различните мнения" лансирани от светила като Мангъров.
Да наложат практични мерки, ограничаващи разпрастранението и да си продължат с ваксинацията, ЗС и т.н.
Никак не съм привъженик на локдаун, но поне за 10-14 дни, ще даде резултат, иначе ще се затворим сами с много болни и починали хора.
Вече съм и против тези измислени ЗС на преболедували преди година, с антитела и други родни критерии. Като ще правят нещо, да бъде както трябва, аман от имитации и побългаряване на неща, които ясно са казани какво и защо са такива.

# 21 183
  • София
Нали затвориха учениците, това е вечното решение.

# 21 184
  • Русе
На повечето места учениците си учат, доколкото могат да учат с болни преподаватели и 1/3 отсъстващи. Мерките не целят ограничение и запазване на живот, а отмятане на формални разписания. Пишат че тестове и лекарства са безплатни. Няма такова нещо. Накараха болни и здрави да се наредят пред лабораториите, които дори не отварят навреме . Тази сутрин сина ми - ученик трябваше да си направи антигенен тест - първа лаборатория - работно време 7.30, отвори някъде към 8. Втора лаборатория -
Манипулация вземане назофаренгиален секрет   5.00 лв.
SARS- Cov-2 Antigen Rapid test/All TestBiotech Co.   23.00 лв.
Въпреки - https://tvn.bg/8-laboratorii-v-rusensko-razpolagat-s-bezplatni-a … lGlOnBMhDGFFWazEk

# 21 185
  • София
За училище ли му го искат теста?

# 21 186
Коя е по-добрата ваксина?
Рнк или векторна?
Питам само. Все още не мисля да се ваксинирам. В краен случай.

# 21 187
Русия затвори за 4 седмици всички неваксинирани над 60г, а ние крием  младите три години да не заразяват възрастните, за да могат въпросните да обикалят кауфланд(например). Крайно време и тук да се предприеме подобна мярка, за да спре натиска към болниците.

# 21 188
  • Пловдив
Радев отдавна трябваше да свика консултативен съвет по национална сигурност и там да се вземе решение, което е подкрепено от по-голям кръг представящи ни. Здравна криза, енергийна криза, икономическа криза... Неговите еднолични решения, скрити зад някакви експерти ще доуморят народа.
Тази мярка от днес за вчера изнерви и без това толкова напрегнатите и притеснени хора.

Това, с което много съм съгласна с тук наплютия от вас лекар - леглата в болниците не лекуват. Колкото и легла да "отворят" (защото клиенти ще има) - хората ще започнат да умират повече. Защото няма да има кой да ги лекува адекватно и своевременно.

# 21 189
  • София
Е, този път има и нещо ново:
Нова мода: На училище в ресторант

# 21 190
  • София
Е, този път има и нещо ново:
Нова мода: На училище в ресторант

Ха Smile
Важното е, че училището ще е затворено.

# 21 191
Това не е решение, въпреки, че трафика видимо намалява.
Безумно е това, което се прави - ЗС и на дискотека/кръчма до зори.
Ваксината не е достатъчно условие, което да гарантира, че сме приключили с вируса, а само едно от условията.

# 21 192
  • София
А, аз съм напълно съгласна, че не е.

# 21 193
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Коя е по-добрата ваксина?
Рнк или векторна?
Питам само. Все още не мисля да се ваксинирам. В краен случай.

РНК на Файзер

# 21 194
А защо Роузи?

Общи условия

Активация на акаунт