Доста наедряват нашите телца,защото в тях изгряват Януарски слънчица!!!

• 17 241
  • 281
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Утре ще дойда на лекцията, ще ми пазите ли 1 място?  Praynig

# 166
Добро утро! Тази тема с отношенията между родители и деца е много сложна.
titti, снимките са страхотни. Да ти кажа е много трудно да свикнеш да се обръщаш към новите си роднини, но ще свикнеш. Аз им казвам "майка и татко", но не мога да кажа, че ги считам за толкова близки, но просто от уважение към тях и съпруга ми, ги наричам така. Иначе в началото ми беше много трудно, но вече съм свикнала.Пък и се виждаме рядко...Съпругът ми нарича моите родители по имена, много е странно да ги нарича баба и дядо. Значи аз трябва да казвам майка и татко на непознати до вчера хора, а той да нарича баба и дядо моите родители, при положение, че баба и дядо можеш да кажеш на всеки на улицата.

# 167
По въпросът кой кога ще става майка съм на същото мнение като Ivonska. Ролята на майките ни е да се радват за нас и да ни помагат!!! Ним, аз все си мисля, че с майка ти говорите на различни езици. Няма майка, която да не се радва на внуци!!! Може би не е искала да те засегне. И моята майка ми е казвала много пъти да не правя нейната грешка да раждам рано, но ми го е казвала с добро чуство, т.е за мое добро. Друг е въпросът дали майките могат да определят кое е най-добро за нас. Трябва да сме толерантни една към друга, а и те са различно поколение.
А за обръщенията, аз нямам обръщение към моите свекър и свекърва. Не ги чуствам близки и никога не мога да им кажа "майко" и "татко". Малко е кофти така де, защото, например, като се обаждам по телефона се чудя какво да кажа, как да се обърна newsm78. Май и аз ще трябва да ги попитам как искат да им казам....

# 168
За първи път станах майка на 20 и се чувствах такава. Не мога да кажа че ми е било много трудно да свикна с мисълта за това, още повече че щом съм решила да направя тази крачка значи съм обмислила добре решението си.
Всеки сам за себе си преценява .
А по въпроса за обръщенията към "другите" родители, ами нямам никакво. За толкова години нищо не съм им казала. И моля ви не ме съдете, просто хората с които живея (според мен) не заслужават обръщения от рода на "майко" и 'татко".

# 169
Ним, майка ти ти говори така все едно бременността ти е случайна и си изоставена от мъжа ти.
   Даже и така да е,какво значение има след като работата е станала вече!Познавам такава майка,но не мисля,че тя има нужда от упреци!
  Щом е станало нещо,на каквато и да е възраст,в каквато и да е семейна ситуация,няма смисъл бременната да се упреква,защото НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД!Разумно е да се потърси най-добрия начин да се справиш със ситуацията,да излезеш като ПОБЕДИТЕЛ и от най-гадните обстоятелства!Какво ли не се случва в този живот!

# 170
  • София
Хм, всеки си следва пътя (да не кажа - съдбата, че може да навлезем във философски спорове). Аз лично смятам по-късния си избор да родя за най-правилния ЗА МЕН, защото си отживях и когато реших - забременях. Но познавам жени, които горко съжаляват, че са прехвърлили 30 без да се реализират в този смисъл. Така че: правила няма. Което е добре за мен, може би ще е пагубно за някой друг и обратно. Трябва да сме щастливи с всеки свой избор и/или грешка, защото това си е нашия живот и нашата отговорност. Трудностите не са толкова драматични, когато НИЕ сме решили да се впуснем в тях.

Щом съм искала, значи е трябвало...  smile3502 и не ми пука кой какво си мисли, та дори и родната ми майка! (това, обаче е валидно САМО в случаите, когато носим сами отговорността за постъпките си!!! А не да правим експерименти, чиито последствия да натрисаме на близките си!!! Naughty)

# 171
Хм, всеки си следва пътя (да не кажа - съдбата, че може да навлезем във философски спорове). Трябва да сме щастливи с всеки свой избор и/или грешка, защото това си е нашия живот и нашата отговорност. Трудностите не са толкова драматични, когато НИЕ сме решили да се впуснем в тях.

(това, обаче е валидно САМО в случаите, когато носим сами отговорността за постъпките си!!! А не да правим експерименти, чиито последствия да натрисаме на близките си!!!
Naughty)
    Права си 100 %!

# 172
Предпочитам след време да питат детето ми"Това сестра ти ли е?",а не "Това баб ти ли е?"... Скоро бяха объркали майка ми с мен и са я питали кога е родила,та и си е върнала фигурата толкоз бързо.Беше на седмото небе,че са я подмладили с 20 год. Искам да се чувствам и аз така след време.Всеки сам диктува живота си и всяка жена знае кога се чувства готова да бъде МАЙКА...Дори и непредвидено,детето е най-хубавото нещо на света и никой няма правода кара една майка да се чувства виновна,че носи живот в себе си,независимо от възрастта.

Айде ся да пием по една ракия за Димитровден...Ние май само сокче ша пийнем,та да не упоим бебешоците.......

# 173
  • София/Варна
Айде ся да пием по една ракия за Димитровден...Ние май само сокче ша пийнем,та да не упоим бебешоците.......
Оооо.. не си права - довечера мисля да му ударя едно маврудче, бебока ще е много щастлив Wink

# 174
Здравейте на всички и от мен, бъдещи януарски мами, към чиято група се присъединявам и аз сега! Което само може да ме направи много щастлива, като гледам колко сте мили! Терминът ми е на 30.01 и засега сме госпожици! (Не знам как обаче трябва да се включа в онзи календар на бебетата.)
Днес за пръв път влизам в тази тема и от 9.00 сутринта съм тук докато изчета всичко.
Та ще се опитам и аз да кажа няколко неща по някои от засегнатите въпроси:
1. Килограми +12 (дотук), обиколка на шкембето - 93 см (само на бюст и дупе си качвам)
2. Проблеми с бъбреците - и аз се присъединявам към групата (някакво пропаднало легенче на десния бъбрек, кръв в урината, бъбречни колики и прочее). Засега пия само но-шпа при болки и нищо друго. Иначе засега устисквам и все още ходя на работа, макар че не знам докога ще изкарам, като гледам колко съм изморена, разсеяна, забравяща и прочее...
3. Проблеми с майчето - при мен са със свекито (майка ми е далече и само по Скайпа се чуваме). Ама от свекито е по-гадно, от опит да знаете......
    Иначе, по въпроса на Тити, и аз ги наричам майко и татко (не по заслуги), а по тяхно настояване
4. Много ви завиждам за училището на 9 месеца в София, което, както разбирам, е доста занимателно и познавателно, и интересно. За съжаление в Пловдив няма такова.
5. И да благодаря на Ним за много изчерпателната и полезна лекция за грижи по новороденото - мисля, че ще ми бъде от голяма полза (особено за такива като мен, дето от сега ги тресе шубе за гледането на бебето)
 И последно - надявам се и занапред да имам време да посещавам този форум (поне като се прибера от работа) , защото е супер!

# 175
Винце и аз си пийвам чат-пат,ама за ракията думата ми беше,че е по....високо алкохолна.KayRenn това е идея и аз бих обърнала едно вино за здраве.

# 176
  • София
Предпочитам след време да питат детето ми"Това сестра ти ли е?",а не "Това баб ти ли е?"... Скоро бяха объркали майка ми с мен и са я питали кога е родила,та и си е върнала фигурата толкоз бързо.Беше на седмото небе,че са я подмладили с 20 год. Искам да се чувствам и аз така след време.

Хубаво, нека е така, щом това е твоят мотив. Но той не звучи никак универсално, ако ме разбираш какво имам предвид...

Има доста повече фактори за взето решение ''бебе'', далеч по-съществени от суетата.... Rolling Eyes

# 177
Предпочитам след време да питат детето ми"Това сестра ти ли е?",а не "Това баб ти ли е?"... Скоро бяха объркали майка ми с мен и са я питали кога е родила,та и си е върнала фигурата толкоз бързо.Беше на седмото небе,че са я подмладили с 20 год. Искам да се чувствам и аз така след време.

Хубаво, нека е така, щом това е твоят мотив. Но той не звучи никак универсално, ако ме разбираш какво имам предвид...

Има доста повече фактори за взето решение ''бебе'', далеч по-съществени от суетата.... Rolling Eyes

Определено има много по-важни решаващи фактори,аз само давах пример за възрастта.
Суетата е последното нещо,което може да окаже значение на една жена да бъде майка.
Ако беше суета сега щях да съм семейна от 3 год. и сигурно щях да имам две-тригодишно дете.Но нито човека до мен беше подходящ за съпруг и още по-малко за баща,а и аз не се чувствах готова да бъда майка.Сега мисля,че съпругът ми и аз сме напълно готови да бъдем родители.

Последна редакция: чт, 26 окт 2006, 13:43 от mimi_81

# 178
  • София
Те ме те, на! Временно съм с един стар лаптоп, защото моя комп е разфасован и пратен на профилактичен ъпгрейд на един раздрънкал се вентилатор и сега едвам се оправям с кирилицата на тоя!  ooooh!

Днес темата беше за децата и техните страхове. За съжаление не мога да я преразкажа  Tired Не съм съвсем сигурна, че правилно разбрах и записах нещата. Беше ми полезно и интересно, но това не се наемам да го обобщавам - аз съм човек на точните науки и в сферата на психологията се чувствам босичка  Whistling

За майка ми - за съжаление не мисля, че съм я разбрала погрешно!  Tired Но всички вие сте прави с окуражителните думи. Ще гледам просто да не се засягам толкова.

За свекъра/вата - ами аз не им викам никак  Embarassed Знам, че е малко гадно, ама не можах да си обърна езика и да им кажа "мамо и тате". Мъчих се, ама не мога!  Naughty Та сега съм решила живот и здраве като се роди беба директно да ги подкарам на "бабо и дядо". Мъжът ми моите нарича по име - аз съм му забранила да им вика иначе, имайки предвид на мен колко ми е трудно.

# 179
  • София/Варна
Мимоза2, добре дошла при нас - dobito ще се постарае да те добави в списъка Simple Smile
Иначе училището на "9 месеца" го има и в Пловдив - http://9m-bg.com/display.php?page=scool

Общи условия

Активация на акаунт