Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Режим на разделност и наследяване

 • 3 253
 • 61
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 9 687
Аз на младини бях много еманципирана и много проста /иначе мъжът ми е с много имоти - не го казвам защото гроздето е кисело/, от позицията на средната възраст ви казвам, че от мъжа трябва много да се иска. Сега за мен вече е късничко, но за младите - да си знаят от малки - пари, имоти, отношение - ако не - следващият.

# 46
 • Мнения: 21 641
Аз на младини бях много еманципирана и много проста /иначе мъжът ми е с много имоти - не го казвам защото гроздето е кисело/, от позицията на средната възраст ви казвам, че от мъжа трябва много да се иска. Сега за мен вече е късничко, но за младите - да си знаят от малки - пари, имоти, отношение - ако не - следващият.

И те нахитряха обаче, а и да са оглупели от любов, свекървата бди и го информира, ако жена му иска прекалено много. И прихващат същата политика - ако много иска и досажда - следващата. И, за съжаление, жената е по-уязвима при развод в общия случай - гледа децата с някаква минимална издръжка, а той се чувства свободен.

# 47
 • Мнения: 3 299
Те да си искат, ама дали има тъпаци да дават. Сори, ама и на последните по някое време им идва акъл и се усещат, че са влезли в ролята на касичка. В днешно време здравата жена има нужда от издръжка само през втората година от майчинството, ако е осигурявана и има здраво дете. Всичко друго се брои за мъжко великодушие.

# 48
 • Мнения: 4 645
Ние със съпруга ми сме в режим на разделност от ден 1 на брака ни и то по взаймно съгласие. Simple Smile  Имаме си съображения и това е точно необходимия ни режим на отношения.

За 4 страници толкова глупости изчетох, че ме заболя главата.
1. При такъв режим нищо не ви пречи да купувате имущество заедно. (Става един вид СИО)
2. Няма нищо лошо в личната собственост дори и при женените, ако единия е допринесъл сам финансово за покупката.
3. Жив е човека, вие му нищите наследството, а режима грам общо няма с наследяването.

# 49
 • Мнения: 9 687
Me, разкажи ни всичко. На мен ми е супер интересно.

# 50
 • Мнения: 4 645
Me, разкажи ни всичко. На мен ми е супер интересно.
Ми аз го написах. Няма какво да разказвам.
Ако искате да си купите имот заедно, купувате заедно и си е общ. Ако искаш да си купиш сам, купуваш си сам. Семейното жилище е ясно. За принос дело, тегава работа. Толкоз. Кой какво ще наследи, ако е зор, то си има начин да се опише.
Аз мераци нямам да ми купуват апартаменти, купувам си сама и си имам. Сигурно затова не се чудя колко скрити деца има мъжа ми. Много ясно, че ако има дете от друга жена, то това дете ще получи всичко, което му се полага. Какъв изрод трябва да си, че да вземеш полагаемото от баща му, щот си женена за него.

Прилича на общо дете, без брак, но с малко повече имуществени права по отношение на сем.жилище.
Аз държа на брака, но не и на СИО. Намирам този режим на разделност за удачен в случая.

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 21:53 от MeMyselfI

# 51
 • Мнения: 1 770
Все повече мъже ще ползват този режим, според мен. От богатия си негативен опит от материални жени.
Защо ли една обичаща встъпваща в брак жена ще я занимава темата за отрязването й от облагодетелстване при развод?! Просто се чудя, майтапя се, въобще не се чудя.
Може дори след едни хубави години, мъжът да й подари имот на нейно име, но чак след време, когато се убеди, че той не е просто една материална цел. В реалността /не тук във форума/ е доста често, жените да се целят в богати мъже. А и те искат да са обичани, а не използвани.
Не че нещо, но ти лично колко мъже познаваш, които след примерно 10 или 15 години брак, и отгледани деца, са подарили имот на съпругата си? 
Аз лично, нито един такъв. Не е като всички жени без изключение да са лоши, меркантилни, мързеливи, и т. н. Отказали са се от израстване в работата за дълъг период, докато гледат бебета, понесли са здравословни проблеми покрай бременности и раждания, притеснения и отсъствия от работа покрай детските боледувания, и още...

# 52
 • Мнения: 567
[Отказали са се от израстване в работата за дълъг период, докато гледат бебета, понесли са здравословни проблеми покрай бременности и раждания, притеснения и отсъствия от работа покрай детските боледувания, и още...
Това се цени, разбира се, но аз пиша за мъже, на които им е писнало от златотърсачки. Естествено, че не всички жени са такива, но около богатите мъже се навъртат все такива.
Аз познавам мъже, които в годините са правили големи подаръци, вкл. и имот на съпругите си. Но, не в началото. Явно, заради лош опит, както написах.

# 53
 • Мнения: 9 687
Аз не познавам мъж, дарил нещо на жена си. Но пък и ние сме млади, не сме пред умирачка все още.

# 54
 • Мнения: 567
Аз не познавам мъж, дарил нещо на жена си. Но пък и ние сме млади, не сме пред умирачка все още.
Кристина, мен ли визираш, че съм пред умирачка??? Познаваме ли се?

# 55
 • Мнения: 12 013
А, аз познавам мъже, дарили точно недвижими имоти и преди, и след децата, но това не е показателно - докато хората се разбират е лесно.

# 56
 • Мнения: 9 687
Дарсия, исках да кажа, че сме млади, като си писнем, търсим следващият и не сме склонни да се разделяме с нищо материално, защото се надяваме да имаме още много години напред, в които да си харчим собствените пари за собствен кеф, без да ни пука другият как е. Такова ни е поколението. Живее се днес и никой на никого не е длъжен,нито нужен. В тази връзка казах, че не познавам никой, който да е дарил нещо на жена си, но имам приятелки, чийто баби (след пенсионирането) заминаха по Гърция и Италия да се грижат за възрастни хора. И тия мъже ( няколко случая имам вече такива), така се влюбиха в тия жени, че им подариха, завещаха къщите. Сега явно говорим за богати хора, чийто деца имат достатъчно, не вярвам чак да са си ощетили децата, още повече, че ако децата се чувстваха ощетени, щяха да изхвърлят чужденките ( българките), като мръсни котета. Но факт, имам няколко познати, които се сдобиха с ваканционни имоти по Гърция, Италия и Испания и сега си ги ползват. Никой не ги гони от наследниците.
На мен това ми звучи ужасно романтично и прекрасен завършек на живота, да изживееш една такава любов.
Даже имам план след пенсионирането ( че имам прекрасна работа и достатъчно пари сега) и аз да замина в чужбина и да си намеря някой за когото да се грижа. Тоест аз още не съм обмислила нищо, по мои изчисления, ще се пенсионирам след 24 години, но и такъв план имам.

# 57
 • Пловдив
 • Мнения: 8 839
Ама твоя мъж ще си го пазиш, или ще го зарежеш дотогава?
Или това е план Б, ако той те зареже?

# 58
 • Мнения: 3 299
Познавам мъж, който дари имот на жена си при сключването на брака, после (при развода) си го поиска и жената му го върна.
Христина, говори за себе си и хората от обкръжението си,    а не за цяло едно поколение.

# 59
 • Мнения: 9 687
Магдена, по принцип съм егоист и гледам само себе си. Възможно е той да ме зареже, възможно е да умре, възможно е да не можем взаимно да се траем. Не знам, мислила съм го, но както казах, ако не се промени пенсионната система имам още 24 години, ако я увеличат и повече. Аз си харесвам живота в момента и не искам нищо да променям. В смисъл не искам да емигрирам. Но може и да умра преди пенсия и това да остане само нереализиран бизнес план. Казвам, какво съм видяла при хората около мен. Аз все още не съм живяла безкрайно дълго,та да имам кой знае колко натрупан опит
123, говоря за себе си и за хората от моето обкръжение. Не считам, че казвам някакви общовалидни истини. Това съм видяла и чула, това споделям с вас. Все пак обожавам този форум, точно поради възможността да обменям опит с непознати хора.

Общи условия

Активация на акаунт