От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 23

• 64 884
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • пустинята Гоби
На каква стойност е пратката? Аз съм поръчвала по пощата и досега нямам изгубена пратка, но си е малко тото. Може би с превозвач е една идея по-сигурно.

# 481
Да похваля ГГГБ. Имах няколко пратки и отидох да ги взема от офиса им в Младост. Оказаха се много обемни, макар да не бяха тежки, и съм изключително благодарна на служителя, който ми ги предаде - когато видя, че съм бременна, без да съм го помолила за помощ сам предложи да ми помогне и ги донесе до колата. Човещината винаги е от значение, препоръчвам ги.

# 482
  • София
Уейв А от кой сайт е поръчката? Ако не пристигне и без проследяване кой поема отговорност? Какво ти дава проследяването на поръчката?

# 483
Казаха, че ако отново не дойде по пощата, то ще ми върнат парите. Проследяването не знам какво ми дава. Но се чудя дали да рискувам с превозвач, защото ако доставят на адрес в Англия за тях поръчката ще е изпълнена и май няма да ми върнат парите при проблем. Може и да ми е грешна логиката, не знам. Сайтът е store.3dtotal.com
Ако доставят по пощата как мога да си я получа и какъв е процесът там? Извинявам се за глупавите въпроси, нямам опит изобщо.

# 484
  • пустинята Гоби
След Брекзит не съм поръчвала нищо по пощата и нямам идея, каква е процедурата. Мои близки бяха изпратили на баща ми картичка за рожденния ден юли месец тази година и вътре сложили чифт чорапи с любимата му група. Е два месеца бяха в неизвестност въпросните чорапи (изпратени с проследяващ номер), задържани на митницата в София (баща ми живее в провинцията) и след многократно звънене в бг пощи от Англия, баща ми си ги получи. Нямам идея, какво може да се случи с пратка, която реално е покупка от зона извън ЕС, но може да звъннеш в бг пощи и да ги питаш. Преди юли месец тази година, процедурата беше лесна - получаваш бележка или СМС и отиваш в пощата да си вземеш пратката.

# 485
  • София
Уейв не ми е познат сайта, но виждам, че не е рисков. На твое място бих поръчала с превозвач, но с ГГБГ. Скоро имаше лош отзив за shopper.  От друга страна сега по празниците всички превозвачи излизат в почивка , затова погледни кога са им последните курсове.
Ако искаш дай проследяващия номер, може и на лични, да я видим къде е тази пратка. Не съм много добра с проследяването, във форума има експерти, но горе-долу се справям. Пратките пристигащи с ДПД се разнасят от Спиди. Често се променя номера, като влезе в страната.
Относно плащането на ДДС, вече почти всички начисляват ДДС още при поръчката и пратките не се спират на митница.

# 486
  • софия
Последният курс на ГГБГ от Англия тръгва на 17.12. Не е много сигурно, ако получиш пратката при тях на 16.12., дали ще я натоварят в него и може да остане за след НГ.
Не бих ползвала пощата за пратки от Англия. С нашата бюрократщина и пълна липса на организация, не съм сигурна кога и как ще получа нещо.

# 487
Не бих ползвала пощата за пратки от Англия. С нашата бюрократщина и пълна липса на организация, не съм сигурна кога и как ще получа нещо.
Няма бюрокрация. Ще си я получи без да прави нещо допълнително.

EU taxes
For EU customers: your import taxes will be paid at checkout, and your parcel is sent on a service with our registered IOSS number, so you should not get additional customs tax.

# 488
  • софия
Дори и всичко да е платено, имат право да задържат всяка пратка за преглед и пак трябва разкарване да си я вземеш.
Миналата седмица се занимавахме с вадене на еори за освобождаване при платени всички такси. Ако не беше важно и имаше друг начин, нямаше да си го причиня. Не е сложно, но е досадно и изискващо време за ходене до майната си е.

# 489
Дори и всичко да е платено, имат право да задържат всяка пратка за преглед и пак трябва разкарване да си я вземеш.
Това е така, но шансът е минимален.

# 490
А с превозвач сигурно ли е че ще ми се достави? Да не стане като с ДПД. Че иначе няма да ми върнат парите. Не ми пречи и да закъснее просто искам да дойде…. Ето го проследяващия линк, пощенския код е 1164 https://track.dpd.co.uk/parcels/15503322176445*19693
А това ми написаха от онлайн магазина
Hi there – thanks for highlighting this. We’re currently experiencing technical issues with DPD and missing parcels – they are investigating but there’s no timeframe to resolve the issue. Are you okay if we resend this with untracked postal mail (we will refund the shipping cost) – or would you like to refund the order? Apologies for the issues with the courier at the moment.

# 491
  • София
Статуса на тази пратка изглежда като изобщо не приета от куриера. Не съм сигурна дали ДПД или търговеца се правят на разсеяни.  Но все пак трябва да използват куриер, за да стигне до адрес на превозвача..
Много рядко пазарувам с директна доставка. Всичко с превозвач и до сега сама една пратка не ми е стигала при превозвача и търговеца я изпрати отново. Пазарувам от чужди сайтове вече 10+години. Лошото е, че започнеш ли да пазаруваш с превозвач, поръчките ще стават все повече.

# 492
За първи път очаквам пратка с Ггбг.
Курсът е тръгнал в неделя, не знам защо останах с убеждението,  че пристига в сряда. Не виждам обаче в сайта график, както при Габиели , например.

# 493
В четвъртък идват. Няма график, пращат мейл.

# 494
В сайта на GGBG пише, че тръгват в неделя и пристигат сряда или четвъртък. Вие от офис на GGBG ли трябва да я вземете или с Еконт?

Общи условия

Активация на акаунт