Майчинството счетоводно - 90

• 36 634
  • 780
  •   1
Отговори
# 165
  • sofia
Аз също не успявам с ПИК да проверя подадените болнични.

Звънях на националния телефон, казаха да изписвам главни буквите от паролата и се получи.

# 166
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Паролата се изписва точно, както е дадена от НОИ.
Главните и малки букви имат значение, не е като мейл.

# 167
Във връзка със звънене към НОИ, имайте предвид че се таксува на по висока цена. От миналия месец имам 20 лв само от звънене към тях, защото много чаках.

# 168
  • sofia
Пишеше на цената на един градски разговор, но може и да си права, за мен бе полезно обаждането.

# 169
  • София
Здравейте, мен НОИ ме хвърля в джаза вече. Вярно, че и моя случай е частен, но все пак. Ситуацията е следната, работех година и половина за секеретна институция със скрити осигуровки, когато напуснах ми дадоха документ одустоверяващ реалните ми осигуровки за тази година и половина, подадох молба в НОИ прилагайки документа да ги вземат предвид, Юни болничния платиха една сума, доплатиха втора сума, не съм изчислявала, но ми се видя ок, болничните за юли и август са някакво мазало обаче и не мога да разбера. Прилагам снимка, пише начислено едиси колко за доплащане, но реално ми доплащат 24лв😩 Според вас какъв е проблемът? Дали някой има идея каквос е случва? Звънях в НОИ казаха да говоря с НОИ Хасково, където съм осигурена, там не успях да се свържа по телефон и писах с входящ. номер орвз сайта, но още нямам отговор.

# 170
  • София-Младост
Не се вижда кой ред за кой месец се отнася. Коментирам най-горните два реда. изчислили са ви дневно обезщетение 37.1536 и са ви го изплатили. Представили сте допълнителна информация за скритите осигуровки и е направено преизчисление...но то не  е плюс тези 37лв. ,  а вместо тях. Т.е. ако са знаели за скритите осиг. щяха да ви изчислят 38.3815 лв., затова и ви доплащат само разликата от тези 20 дни умножени по 1.2279 (38.3815-37.1536)

# 171
  • София
Не се вижда кой ред за кой месец се отнася. Коментирам най-горните два реда. изчислили са ви дневно обезщетение 37.1536 и са ви го изплатили. Представили сте допълнителна информация за скритите осигуровки и е направено преизчисление...но то не  е плюс тези 37лв. ,  а вместо тях. Т.е. ако са знаели за скритите осиг. щяха да ви изчислят 38.3815 лв., затова и ви доплащат само разликата от тези 20 дни умножени по 1.2279 (38.3815-37.1536)
Но това е абсолютно грешно. Смисъл, че за тази година и половина я НОИ все едно нямам осигуровки, т. е. взели са минималната работна заплата, а реалната ми е била повече от двойна, т. е. няма как да е само един лев разликата.
Според теб какво да направя, ктм кого да се обърна, определено трябва да е грешка. Още повече предвид плащането за юни, което за мен си беше ок, както го очаквах.
Иначе първите два реда са за август, вторите два за половината юли и третите два за другата половина от юли.
Иначе се виждат и 19 дни юни двата превода веднъж 655 и веднъж 554, нещо такова трябва да е, иначе е абсолютно нелогично предвид осигуровките ми последните десет години, които са били без првкъсване и винаги повече от двойно на минималната☹️

# 172
  • София-Младост
Написала си мейл, нали? Изчакай да ти отговорят.
Пробвой и на някой от телефоните им:
https://www.nssi.bg/aboutbg/contacts/229-has/135-has

Какво ти ебило дневното обезщетение за юни месец? Защото като гледам за юли е същото обезщетение.

# 173
  • София
Написала си мейл, нали? Изчакай да ти отговорят.
Пробвой и на някой от телефоните им:
https://www.nssi.bg/aboutbg/contacts/229-has/135-has

Какво ти ебило дневното обезщетение за юни месец? Защото като гледам за юли е същото обезщетение.
Ала Бала благодаря ти много, че ми помагаш да разгадая ситуацията.
За юни е изчислено дневно 29лв. и са ми преведени 554 лв., слеф което имамдоплащане 655лв. двете суми са ми изплатени, не едната и разликата между тях, т. е. юли имам изплатен болничен за 19р. дни общо 554+655=1209лв.
Прилагам друга снимка дано се вижда по добре.

# 174
  • София-Младост

hetera
Тези болнични са без прекъсване като гледам...в такъв случай обикновено дневното обезщетение не се променя...изкачай отговор все пак. Знам, че на имейл със сигурност отговарят, не знам какви са им сроковете обаче.  Така или иначе, ако има грешка, ще има ново преизчисление и ще си получиш парите, макар и със закъснение.

# 175
Здравейте, последният (трети) болничен ми изтича на 15 септември. Кога трябва да отида до фирмата за да подам декларация за майчинство? И какви документи всъщност трябва да им предоставя?

Трябва да го занесете преди 15 септември.Подава се Приложение 7, в първи пост има линк към формулярите от НОИ.

Приложение 7 не се ли подава, когато изтече първата година? Защото пише - декларация за изплащане на обещетение за отглеждане на дете до 2-годишна възраст? Понеже видях приложение 2 за изплащане на обещетение за остатъка до 410 дни? Кое от двете трябва да подам…

# 176
  • София-Младост
Ти подаваш сега това за обезщетение до 410 дни. Май е 2.
За втората година е 7.
Оплетоха се два коментара и затова стана малко недоразумение май.

# 177
Ти подаваш сега това за обезщетение до 410 дни. Май е 2.
За втората година е 7.
Оплетоха се два коментара и затова стана малко недоразумение май.
Правилно съм разбрала значи. За пореден път - много благодаря! 🙏🏻

# 178
На кого и при какви условия се изплаща тази помощ: "Размери на семейните помощи за деца
Еднократната помощ при бременност е в размер на 150 лв. за периода от 45 дни преди определения термин за раждане."

# 179
  • София-Младост
На кого и при какви условия се изплаща тази помощ: "Размери на семейните помощи за деца
Еднократната помощ при бременност е в размер на 150 лв. за периода от 45 дни преди определения термин за раждане."
https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … ii/uslugi-814/422

Общи условия

Активация на акаунт