Майчинството счетоводно - 90

• 36 718
  • 780
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, може ли някой да ми съдейства по 1 въпрос? От 2018г не бях на работа до тази година. Постъпих август но се наложи да изляза в болничен. Въпроса ми е дали ще ми изплатят болничния,защото ми казаха че връщали 6 месеца назад, дали е вярна тази информация? Преди това съм си работила 10 години без прекъсване.
Много благодаря предварително 🙂

# 376
  • sofia
18 месеца назад се смята болничният и да ще ти изплатят. Ако си била безработна се взима минималната заплата.

# 377
Здравейте, пиша ви относно 45 дни болничния преди термина. Той трябва да се изплати на 90 процента, заедно с другите два болнични по 45 дни и майченството. Но в моя случай го изплащат на 80 процента, защото средно дневно бруто надвишава средното нето по някакъв чл. 41.ал 3 и т. н. Само при мен ли е така или има и други потърпеши.Оправиха осигоровките 100 процента по карта с много удръжки и накрая когато трябва да плаща нои сме ощетени. То винаги бруто е повече от нетото. Благодаря..... надявам се да е разбираемо

# 378
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, пиша ви относно 45 дни болничния преди термина. Той трябва да се изплати на 90 процента, заедно с другите два болнични по 45 дни и майченството. Но в моя случай го изплащат на 80 процента, защото средно дневно бруто надвишава средното нето по някакъв чл. 41.ал 3 и т. н. Само при мен ли е така или има и други потърпеши.Оправиха осигоровките 100 процента по карта с много удръжки и накрая когато трябва да плаща нои сме ощетени. То винаги бруто е повече от нетото. Благодаря..... надявам се да е разбираемо

В първи пост си го има цитиран законът и ,да, от над 10 години се сравнява брутно и нетно.

# 379
Тепърва ще гласуват бюджета за 2022 и тогава ще стане ясно дали ще е 650лв за втората година. Към момента е така само до края на тази.

По другия въпрос не мога да коментирам, но мисля, че и да ходи на детска градина пак си се получават 50%
Гласувано е за постоянно. Казаха го по новините по бтв. А и гледах едно сутрешно предаване дето гостуваше един депотат и той потвърди, че е гласувано за постоянно. Ще е доста глупаво, ако в последния момент ( декември м.) да решат да го пипат отново и да го намалят, при вече гладувано. Но все пак съм си с едно наум. То в БГ всичко може да се очаква. 😑

# 380
  • София
Имам едно питане, ако жена е втора година майчинство, може ли да сключи граждански договор и да работи по него и да си взима пълното найчинство за втората година?

# 381
  • София-Младост
Може. Ако наистина е ГД.

# 382
Здравейте родих по рано от термина на който се очакваше да родя
От болницата ми издадоха 42 дни и той скоро свършва и въпроса ми е 45 дневния преди раждане ще ми бъде пуснат и от кой или се преминава към майчинството.Моля ако някой знае да ми отговори благодаря

# 383
От болницата ми издадоха 42 дни и той скоро свършва и въпроса ми е 45 дневния преди раждане ще ми бъде пуснат и от кой или се преминава към майчинството.Моля ако някой знае да ми отговори благодаря
Малко по-нагоре има коментар по въпроса, предполагам и на първа страница е писано. Колко преди термин е раждането?  Преди началото на 45-дневния ли? По принцип изравняването става с последния трети болничен, издаден от ЛЛ на бебето

# 384
Сега следва болничен от педиатъра на детето, който ще включва и дните от 45-дневният.

# 385

Сега ЛЛ на детето ще издаде болничен до 135-я ден.

# 386
Здравейте собственик съм на фирма и се осигурявам на минималната в 7 сед ..Имали смисъл да си вдигна осигуровките за по голямо майчинство?

# 387
Привет! Когато навляза в 45-дневния болничен преди термин, ще остана без трудов договор. Въпросът ми е: ще се водя ли здравноосигурена в такъв случай? В частната болница, където искам да раждам, цените са валидни за здравноосигурени пациенти. Благодаря предварително!

# 388
Здравейте собственик съм на фирма и се осигурявам на минималната в 7 сед ..Имали смисъл да си вдигна осигуровките за по голямо майчинство?

Не, няма смисъл.

Привет! Когато навляза в 45-дневния болничен преди термин, ще остана без трудов договор. Въпросът ми е: ще се водя ли здравноосигурена в такъв случай? В частната болница, където искам да раждам, цените са валидни за здравноосигурени пациенти. Благодаря предварително!
Ще бъдеш здравноосигурено лице до момента, в който имаш 3 месеца без здравно осигуряване.След прекратяване на договора трябва да подадеш декл.7 в НАП и да започнеш да си плащаш здравните осигуровки като безработна всеки месец, за да не ти прекъснат здравноосиг.права.

# 389
Здравейте,
Имам въпрос относно прекратяване на трудови правоотношения. Все още съм в отпуск по майчинство, уведомила съм устно работодателя си, че възнамерявам да подам предизвестие за напускане след изтичане на майчинството ми и да използвам натрупания ми отпуск до изтичането на предизвестието. Сега искат да го напиша в мейл. Въпросът ми е този имейл може ли да се счита за предизвестие? Защото аз имам още 3 седмици майчинство и не искам предизвестието да се счита от днешна дата. Изобщо какво може да последва от писменото уведомяване по имейл?

Общи условия

Активация на акаунт