Майчинството счетоводно - 90

• 36 489
  • 780
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, колко дни болнични мога да взема ?
При даването на първия ми 30дневен болничен, лекарката ми обясни, че имам право на 180 дни, след това вече се взимат с ТЕЛК. Сега прочетох, че имам право на 135 дни. Задължителните 45 дни включени ли са в тях и колко по-точно са ?
Благодаря ви предварително
Имаш право на 180 дни непрекъснати болнични. Те са за общо заболяване. Тези 135 са за бременност и раждане и не са включени към тези 180.
Благодаря много !

# 631
В 45 дневен болничен съм от 09.10 до 22.11.21 г. Частта за м. октомври ми я изплатиха днес, а остатъка за м. ноември през м. декември ли ще е?
Правя уточнението, че след получаване на болничния лист, същият веднага го предавам на работодателя, а той до ден-два към НОИ, т. е. не се получава забавяне.

# 632
  • София-Младост
Да, в началото на м.12 за м.11.

# 633
Да, в началото на м.12 за м.11.

Благодаря

# 634
Здравейте. Бременна съм в 26 г. с и ни се нашага да пътуваме до Турция. В момента съм болничен. Възможно ли е да мина граница?

# 635
Преди време имахме проверки на майки, напуснали страната, но не знам дали не беше акция или още ги следят.

# 636
А възможно ли е да бъде прелъснат за в дена болничния или се анулирва целия 30 дневен. [/b]
Преди време имахме проверки на майки, напуснали страната, но не знам дали не беше акция или още ги следят.

# 637
Здравейте. Бременна съм в 26 г. с и ни се нашага да пътуваме до Турция. В момента съм болничен. Възможно ли е да мина граница?

По време на болничен не се пътува извън страната, дори и в страната.

# 638
На самия болничен е отбелязан режим на лечение - дали е домашен или свободен. За пътуване из страната също има основание дали можеш да пътуваш въобще в границите на населеното място или ти е разрешено из цялата страна. Съмнявам се някой да следи конкретно за това изискване, но по правило е така.

# 639
Здравейте искам да попитам, къде точно мога да проверя в сайта на НОИ дали са ми подали документите за майчинство...

# 640
# 641
Мами, вярно ли е, че НОИ връщали болнични, когато надвишават 40 дни? Лкк ми отказват да ми продължат болничен, щото от НОИ щяли да го обжалват. На мен ми звучи като гавра това. Вие да се чули или видели такова нещо? Нали уж ЛКК могат да дават до 180 дни? Ако се заяждат с мен, мога ли да се явя на лкк в друг град?

# 642
amy_nka, да, ЛКК могат да издадт шест  30-дневни болнични, което е 180 дни.

# 643
Мами, вярно ли е, че НОИ връщали болнични, когато надвишават 40 дни? Лкк ми отказват да ми продължат болничен, щото от НОИ щяли да го обжалват. На мен ми звучи като гавра това. Вие да се чули или видели такова нещо? Нали уж ЛКК могат да дават до 180 дни? Ако се заяждат с мен, мога ли да се явя на лкк в друг град?
Имаш право на 180 дни непрекъснат болничен. Можеш да отидеш на ЛКК и в друг град.

# 644
А, вярно ли е, че НОИ оспорва болничните над 40 дни? Това ми го каза управителя на мед. центъра, където е въпросната лкк, като оправдание защо не искали да ми продължат болничния. Щяли "да ги санкционират". Какво може да значи?

Общи условия

Активация на акаунт