МОН - промените продължават (5)

• 90 052
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
Да, в удостоверението за завършен първи гимназиален етап. Ако постигнатият резултат е минимум 60% от максималния брой точки – се записва постигнато ниво в съответствие с Общата Европейска езикова рамка.

# 451
  • софия
Ама и задължително НВО по език ли има в 10. клас?
Шъпучинъ! А мрънкалото вкъщи не знам какво ще го правя, въпреки че точно езикът е най-малко предизвикателство за нея, но всеки изпит е безумен стрес.

# 452
По желание е, не е задължително.
Благодаря, Дидева!

# 453
Справката за оценки и хорариум за 9, 10, 11 и 12 клас, която изискват главно в Нидерландия НЕ включва НВО от 10клас и няма и как да го включва, защото то няма еквивалент в оценки. Виждала съм такава справка.
Може ли да споделите какъв е хорариума по мат, който се изисква (пример беше даден със Швеция, но предполагам по-масовият случай би бил Нидерландия.
stockholm school of economics, например. Мисля и в Дания беше така.
Нидерландия искат само език и завършено образование.
Имаше някъде искаха прогнозни / предварителни оценки от 12 клас.
Но ще проверя дали става с резултати 9, 10, 11 клас но не мисля. Многп наивно ми звучи Simple Smile макар че някой го предположи по-горе.

# 454
Едно време, когато човек не събираше  хорариум за уни навън, можеше да допълни с удостоверение от курсове. Това се отнасяше само за езика обаче. За другите предмети не мисля, че тогава имахме проблеми. Сега няма ли начин да се допълни хорариум по мат. с някакви курсове? Това все пак би било шанс за децата.

# 455
Не , не става с курсове.
Именно тук някой беше писал преди време.

# 456
  • Къде ли не
Здравейте, идвам да питам нещо относно НЕИСПУО. Вярно ли е, че всеки ученик имал създаден служебен имейл в тази система, но не сега, а преди година -две,и този имейл и паролата му трябвало да си го получат всички деца от училището, в което учат? Моят син твърди, че трябва да го търси в старото му училище и аз съм крайно учудена! ☹️

# 457
От 2020 всички деца имат профил от @edu.mon.bg. За НЕИСПУО дневника се използва именно този акаунт. Преди имаше нещо за предишното училище, но сега с новото НЕИСПУО съм убеден, че може да го изисква от новото си училище без проблем. Те също го получават след като отбележат в НЕИСПУО, че детето е записано при тях, защото данните на детето вървят с този акаунт.

# 458
  • Къде ли не
Да, разбирам. В новото училище днес  са му казали как е акаунта му, но нямали достъп до паролата се оказа. Не, че знам за какво му е и на него акаунт, след като ние родителите имаме.

# 459
  • София
В класа на малкия ми син няколко деца не успяха да намерят паролите от 2020, издадоха им нови от министерството, получиха ги чрез училището.

# 460
Да, разбирам. В новото училище днес  са му казали как е акаунта му, но нямали достъп до паролата се оказа. Не, че знам за какво му е и на него акаунт, след като ние родителите имаме.
Хубаво е да си го знае, защото ако училището използва Microsoft Teams и се наложи онлайн обучение, дано не се стига до там, ще трябва да го използва. Освен това, използвайки акаунта, има лицензиран Office365

# 461
  • софия
(За) какво е това НЕИСПУО?
Детето ми не е в държавна гимназия. Трябва ли ми достъп?

# 462
  • Къде ли не
Благодаря на грейпфрут и на epicagotenmoten, съветите ви са ми много полезни! Ще говоря утре с ръководството да ми съдейства за нова парола от МОН. Сигурно не сме единствените в това училище с този проблем .

# 463
(За) какво е това НЕИСПУО?
Детето ми не е в държавна гимназия. Трябва ли ми достъп?
НЕИСПУО е система на МОН, която досега се използваше само за подаване на данни от училища и детски градини.
Сега публичният достъп до НЕИСПУО за родители и ученици се ограничава до използването на електронен дневник, ако училището не използва външен такъв (Школо, АдминПлюс и други). Това се наложи след като МОН реши всички да преминат на електронен дневник. Остана възможността на училищата да решат дали да използват услугата предоставена от МОН, а именно дневника на НЕИСПУО или да заплатят за външен доставчик.

# 464
  • софия
Благодаря. Нещо като единен електронен дневник.

Общи условия

Активация на акаунт