МОН - промените продължават (5)

• 90 042
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
  • София
С профила на ученика в edu.mon.bg - Дигитална раница има достъп до разни безплатни ресурси по учебните предмети за съответния клас.
С този акаунт имало достъп и до други продукти на Microsoft /през 2000 г./, сега има ли някой актуална информация, до какви продукти на Microsoft  има достъп?

# 466
  • European Union
Аз знам за Office 365, Майнкрафт Education Edition и  Python, но мога да потвърдя само за офиса, другите две не съм ги пробвала.

# 467
  • София
Мерси, сега разгледах, https://edu.mon.bg/administration/applications, има приложенията, ще опитаме, но искам да ограничавам и екранното време на ученичката, много клипове гледа,  ще мисля ...
Аз знам за Office 365, Майнкрафт Education Edition и  Python, но мога да потвърдя само за офиса, другите две не съм ги пробвала.

# 468
  • European Union
Аз не съм сигурна какво точно показва тази снимка. Някои приложения са платени и не стават безплатни, ако се ползват с мон-ските акаунти (школо например), а други са безплатни и с регистрация с други адреси (в домино съм регистрирана с абв адрес).

# 469
Бихте ли могли да ми кажете при колко отсъствия през срока,  не може да се оформи срочна оценка. В случая при 4 часа седмично. Това което открих в наредба 11 от 01 септември 2016 г. е при отсъствия в 25 процента от часовете през срока. Струва ми се, че съм чела за брой оценки, които трябва да има. Моля за последни конкретни текстове. Благодаря!

# 470
  • Ямбол
Все още си е валидно 25%. При 4 часа седмично по 18 седмици стават 72 часа или на 18 часа отсъствие по даден учебен предмет и недостигнат необходимия брой оценки през срока, не може да се оформи срочна оценка.

# 471
Благодаря, Лиляна. А при достатъчен брой оценки, но повече от 25 процента отсъствия, кое има по-голяма тежест? Т.е има ли право учителя да оформи срочна оценка, независимо от отсъствията?

# 472
Намерила си правилния текст.
(5) Срочна оценка не се формира без наличието на минималния брой текущи изпитвания по чл. 12, ал. 1 поради отсъствие на ученика в повече от 25 % от часовете по учебния предмет в съответния вид училищна подготовка. В този случай ученикът полага изпит за определяне на срочна оценка по чл. 7, ал. 3, т. 2.
Водещ е броят на изпитванията.

# 473
Благодаря, Дидева!

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 23:12 от MollyBy

# 474
Колеги споделиха, че при 25% отсъствия по дадения предмет школо не позволява оформяне, независимо достатъчния брой изпитвания.
Не зная дали е така.

# 475
  • ВАРНА
Здравейте,

Не знам дали тук е правилното място за следния въпрос -
Има ли право ръководството на училище да пуска анкета сред учениците с цел получаване на обратна връзка / проучване как протичат часовете по даден предмет? Анкетата е пусната във всички класове на училището и не е била анонимна. Анкетата е за часовете по изобразително изкуство. Съдържала въпроси от рода - лесно ли се получава оценка, каква е дисциплината, учителят дава ли ясни указания за работа, какво да се подобри по време на часовете.

Извинявам се ако въпросът ми не е за тази тема и ще съм благодарна ако ме насочите в коя тема да го задам.
Благодаря предварително Simple Smile

# 476
  • Ямбол
Темата е тази https://www.bg-mamma.com/?topic=1486418

А иначе - не е забранено, но и учениците не са задължени да отговарят.

# 477
  • ВАРНА
Темата е тази https://www.bg-mamma.com/?topic=1486418

А иначе - не е забранено, но и учениците не са задължени да отговарят.

Благодаря ти, Лиляна!

# 478
  • София
На станица на МОН е публикуван Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 10 от 2016 г. за организация на дейностите в училищното образование.
Две важни неща според мен:
1. Предлагат централизиране на 4то класиране (т.нар. директорско) по начина, по който се правят 1, 2 и 3 класиране за прием в VIII клас
2. Предлагат за децата, които по здравословни причини са били възпрепятствани да се явят на НВО, да учсстват в класирането с приравнени точки от Областен или Национален кръг на Олимпиадите по БЕЛ и математика ако са се явили на такива.

Приветствам първата промяна, но втората при настоящия формат на ОЛИ, който е коренно различен от НВО, за мен не е решение и смятам да подам мотивираното си мнение против тази промяна в този й вид в срока предвиден обществено обсъждане, 20.02.2023. Предложение се изпращат до mivanova@mon.bg.

# 479
  • в страната на чудесата
А защо да не е решение?
Все пак олимпиадата по мат изобщо не е майтап. За Бел не зная.
Вероятно ще става дума за 5-6 деца

Общи условия

Активация на акаунт