За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 765
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
Посъветвайте се с педиатъра на детето.Изобщо не е добре млякото да се сменя често.Стомахчето на детето не може да свикне с него.

# 301
  • Пловдив
Ясно ми е, че физ. р-р не действа като превенция, затова писах, че само почиствам носа с него.
Daiyana, от шестмесечна възраст ми казаха, че мога да водя детето.

# 302
Пробвай с аптамил comfort.

Здравейте.
Имам бебе на месец и няколко дни.  Нямам кърма и не кърмя за жалост. В началото пиеше Фризолак, не я наяждаше, постоянно беше гладна. Сменихме с Аптамил, страшни колики и рев, решихме отново да сменим малкото с Лактана био и тук ударихме на камък, не ѝ харесва. Мислим отново да ѝ даваме аптамил.
Много се притеснявам , че сменяме млякото. Може ли да създаде проблем ?

# 303
Ами не, до 6м бяхме като скачени съдове. Даже бих добавила до годинката. Я цица, я в слинга или раницата, я си играем. Но към 2м започват да се оглеждат и разсейват и храненето през деня е мъка. Тогава по-скоро аз съм предлагала кърма упорито и настойчиво, отколкото детето да си иска.
 Иначе за слинга може да има няколко причини да не иска - гладно бебе, топло му е, вече е разкривено, пълен памперс, неправилно връзване(неудобна, грешна поза). Трябва краката да са в М позиция и да има С-образна извивка на гърба. Ако не сте сигурна дали правилно е поставено бебето - винаги може да се свържете с консултант за насоки, дори да няма във вашият град. Има такива, които и онлайн помагат. Аз връзвах слинга с полюшващи или леко подскачащи движения. Излизахме на разходка след като съм нахранила, сменила памперс и не е заспала след кърменето. Така на разходката спеше. Но гледах да е на близо до вкъщи, защото спеше редовно около 30-40 Мин. А като се събудеше искаше да я свалям от слинга до макс 15на Мин, след като се е наспала, защото си търсеше цицата. Simple Smile Абе не е лесно в началото, но пък бързо минават месеците и по нататък става все по-приятно. Simple Smile
Здравейте, мами.
Имам момченце на 50 дни. Кърмя го от ден 1, по един час хапва и след още един пак. При вас съкрати ли се това време с порастването? Тъй като след този процес, да сменим памперс, да го облека, вече доста му се спи и приспиването става трудно, с много люшкане и пеене, поне по 30-40 мин... Освен това не иска да заспива нито в количка, нито в слинг... И в двете стои по 15-20 мин и почва да плаче много, съответно не можем и да излизаме.. Което тежи и на мен, и освен това ми се иска и детето да излиза на въздух, освен на терасата.. Почнаха колики, но не са крайно тежки. По половин час общо на ден плаче, като след масаж изпръцква и минава. Но почти по цял ден усещам  да къркори коремчето. Също така има доста силен рефлекс на Моро.. Може би затова не харесва количката, разперва постоянно ръце в нея и се стряска.

# 304
Здравейте.
Имам бебе на месец и няколко дни.  Нямам кърма и не кърмя за жалост. В началото пиеше Фризолак, не я наяждаше, постоянно беше гладна. Сменихме с Аптамил, страшни колики и рев, решихме отново да сменим малкото с Лактана био и тук ударихме на камък, не ѝ харесва. Мислим отново да ѝ даваме аптамил.
Всички млека са с едни и същи калории и всичките отговарят на едни и същи условия за производството им и състава им? Как разбра, че не я засища?

# 305
Ами не, до 6м бяхме като скачени съдове. Даже бих добавила до годинката. Я цица, я в слинга или раницата, я си играем. Но към 2м започват да се оглеждат и разсейват и храненето през деня е мъка. Тогава по-скоро аз съм предлагала кърма упорито и настойчиво, отколкото детето да си иска.
 Иначе за слинга може да има няколко причини да не иска - гладно бебе, топло му е, вече е разкривено, пълен памперс, неправилно връзване(неудобна, грешна поза). Трябва краката да са в М позиция и да има С-образна извивка на гърба. Ако не сте сигурна дали правилно е поставено бебето - винаги може да се свържете с консултант за насоки, дори да няма във вашият град. Има такива, които и онлайн помагат. Аз връзвах слинга с полюшващи или леко подскачащи движения. Излизахме на разходка след като съм нахранила, сменила памперс и не е заспала след кърменето. Така на разходката спеше. Но гледах да е на близо до вкъщи, защото спеше редовно около 30-40 Мин. А като се събудеше искаше да я свалям от слинга до макс 15на Мин, след като се е наспала, защото си търсеше цицата. Simple Smile Абе не е лесно в началото, но пък бързо минават месеците и по нататък става все по-приятно. Simple Smile
Здравейте, мами.
Имам момченце на 50 дни. Кърмя го от ден 1, по един час хапва и след още един пак. При вас съкрати ли се това време с порастването? Тъй като след този процес, да сменим памперс, да го облека, вече доста му се спи и приспиването става трудно, с много люшкане и пеене, поне по 30-40 мин... Освен това не иска да заспива нито в количка, нито в слинг... И в двете стои по 15-20 мин и почва да плаче много, съответно не можем и да излизаме.. Което тежи и на мен, и освен това ми се иска и детето да излиза на въздух, освен на терасата.. Почнаха колики, но не са крайно тежки. По половин час общо на ден плаче, като след масаж изпръцква и минава. Но почти по цял ден усещам  да къркори коремчето. Също така има доста силен рефлекс на Моро.. Може би затова не харесва количката, разперва постоянно ръце в нея и се стряска.
Благодаря за отговора Simple Smile отказването на слинга всъщност е ново нещо, до скоро обожаваше... Сега само върти главата, не може да се намести и пъшка... 🤷‍♀️

# 306
Как да облека прохождащо дете през есента? Има ли нещо непромокаемо, подходящо за този сезон, че да не подгизва докато се въргаля в локвите и калта?

# 307
Здравейте.
Имам бебе на месец и няколко дни.  Нямам кърма и не кърмя за жалост. В началото пиеше Фризолак, не я наяждаше, постоянно беше гладна. Сменихме с Аптамил, страшни колики и рев, решихме отново да сменим малкото с Лактана био и тук ударихме на камък, не ѝ харесва. Мислим отново да ѝ даваме аптамил.
Всички млека са с едни и същи калории и всичките отговарят на едни и същи условия за производството им и състава им? Как разбра, че не я засища?

Това не е така. В различните млека има разлики в хранителните стойности.

# 308
  • Пловдив
Как да облека прохождащо дете през есента? Има ли нещо непромокаемо, подходящо за този сезон, че да не подгизва докато се въргаля в локвите и калта?
Има гащеризони, но не знам дали не спарват.

# 309
  • София
Защо пък ще се въргаля в локви и кал?

# 310
Първо си го представих и после и аз се запитах това.

# 311
Предполагам, не че ще се въргаля нарочно, но може и да се случи да отиде да скочи в някоя локва и да падне в нея 😀 не знам де, на практика ще видя как ще е. Мисля да взема гумени ботуши и имам един гащеризон, който е за игра в пясъка, мисля че ще свърши работа... това на теория

# 312
Май се изразих с твърде силна хипербола Joy Имах предвид, че иска да види и пипне всичко, а покрай това пада, лази и т.н.

Little heart Hug

# 313
Привет, може да задавам глупав въпрос, но бебетата ви кога се изхождат? Дъщеря ми може би от втория месец започна да се изхожда по време на хранене. Наистина не знам дали е стандартно и нормално това. Към днешна дата е на почти 3 месеца, имаме средно по 3 изхождания на денонощие, изцяло на ам сме и едно от тези изхождания задължително е през нощта. Не знам какво да правя, неприятно е. Разбужда се, после докато заспи, а няма как да не я почистя добре.
Другото, което забелязах е, че започва да се храни и идва време да си свърши работата спира да яде, помрънква понякога и чака да я преобув за да продължи храненето. Ако не я сменя на момента отказва шише и почва рев.
Става много дълго, но като записах за рева от два дни точно между 18 и 19 часа започва един жален рев от нея по време на сън, чак се буди. С гушкане минава, но не знам на какво се дължи. Няма температура, някакви наранявания, нахранена и преобута.

# 314
Колики са това. Щом минава само с гушкане, значи всичко е наред. Още малко и ще минат.
Относно преобуването, няма как, трябва си. По принцип би трябвало скоро да спре да ги върши тези работи през нощта, но всяко бебе е различно, та знам ли... Но по принцип, би трябвало да спре скоро. Дори и да пишка. Има такъв период.

Общи условия

Активация на акаунт