За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 758
  • 767
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, кога е най-подходящия период да се откаже бебето от биба? Малката е на 11 месеца, само спи с нея, нощем се буди много често и само с вода и биба заспива, чудя се ако опитам да я махна дали ще спи по-добре? Като цяло се чудя кога ще е най-добре да действам.

# 331
Колко време се вари ръж за каша?
Аз ползвам ръжена юфка и я сварявам за около пет минути. После блендирам в Нутри Булет.

# 332
За ваше успокоение, може да говорите с ЛЛ на детето и да искате да пуснете урина или други необходими изследвания. Иначе може да оставяте дупето повече време на въздух без памперс, малко да подържите дупето в прясно сварена вода със смрадлика и да обтривате мястото с памук, натопен в чай от лайка. Кремът за подсичане не знам дали е добра идея, защото ще образува един филм върху кожата и няма да може да диша. Но ако намажете с такъв, да е когато слагате памперса. И гледайте да няма цинк, че изсушава кожата. Но ако има някакъв проблем, то по-добре да се пуснат изследвания, защото това ще помогне само за зачервеното и обрива.
Здравейте, мами. Имам дъщеря на годинка и три месеца. Вчера по време на разходка се е изакала и изобщо не съм усетила, бях я сменила непосредствено преди разходка. Седяла е така 3 часа и нещо, като се прибрахме много плачеше и цялата интимна област беше зачервена. Досега не ми се е случвало да седи дори 10 минути наакана, защото много се притеснявам от инфекции и цистит, самата аз имам хроничен цистит. Може ли да дадете съвет или препоръчате някакъв чай  да предотвратим инфекция и може ли тези бактерии от акото да направят и други инфекции  в интимната област, освен цистит.

# 333
За ваше успокоение, може да говорите с ЛЛ на детето и да искате да пуснете урина или други необходими изследвания. Иначе може да оставяте дупето повече време на въздух без памперс, малко да подържите дупето в прясно сварена вода със смрадлика и да обтривате мястото с памук, натопен в чай от лайка. Кремът за подсичане не знам дали е добра идея, защото ще образува един филм върху кожата и няма да може да диша. Но ако намажете с такъв, да е когато слагате памперса. И гледайте да няма цинк, че изсушава кожата. Но ако има някакъв проблем, то по-добре да се пуснат изследвания, защото това ще помогне само за зачервеното и обрива.
Здравейте, мами. Имам дъщеря на годинка и три месеца. Вчера по време на разходка се е изакала и изобщо не съм усетила, бях я сменила непосредствено преди разходка. Седяла е така 3 часа и нещо, като се прибрахме много плачеше и цялата интимна област беше зачервена. Досега не ми се е случвало да седи дори 10 минути наакана, защото много се притеснявам от инфекции и цистит, самата аз имам хроничен цистит. Може ли да дадете съвет или препоръчате някакъв чай  да предотвратим инфекция и може ли тези бактерии от акото да направят и други инфекции  в интимната област, освен цистит.

Много благодаря за съветите. Ще пробвам да поседи във вода със смрадлика и да я обтривам с лайка. Ще се свържа с личния лекар да пуснем и урина или други изследвания  за всеки случай.

# 334
И аз се боря с едно подсичане ...днес купих бепантен дано помогне ....

# 335
Судокрем или Babe Pediatric крем за под пелени, минава с едно намазване. 🙂

# 336

Ние сме с крема на wooden spoon. Откакто сме сменили на него, подсичане няма. Бърка малко дълбоко в джоба, но щом бебка не се зачервява, всичко си струва. 😊

# 337
  • София
Бибата малкият я беше махнал за 2-3 дни, обаче после почна да избива поредния зъб и пак я върнах, че настана ужас.
Аз също мисля да пробвам пак около годинката да я махна, но при условие, че не никнат зъби.

Судокрем нас ни спаси тези дни от ужасен обрив и подсичане на морето от памперсите на Лупилу. Мина с 2-3 мазания. Бепантен също е помагал много един път (друго подсичане освен тези не е имал).

# 338
  • Седмото небе
Судокрем или Babe Pediatric крем за под пелени, минава с едно намазване. 🙂
И двете сме пробвали, много до ре действат. Бабе педиатрикс харесвам повече обаче, формулата му е по-лека и лесна за почистване. Плюс че няма минерални продукти в него.

# 339
За подсичане на дупето на нас ни помогна един сапун, който предават в аптеките, но му забравих името, пак със С започва 😀 В аптеките трябва да знаят. Положението беше страшно и само това помогна, никакви други кремове.

Да ви се е случвало да ви болят колената от разнасянето на дете? Чувала съм често майки да се оплакват, че ги боли кръста, но за колената не бях чувала, та се питам само аз ли съм така...

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 08:16 от Little heart

# 340
  • Германия
Оо имах страшни болки в колената. Мина чак след като детето проходи. Нито можех да клякам, нито да ставам. Беше ужасно, пускала съм и тема дори.

# 341
С ММ мислехме да ходим на почивка за 2 вечери на морето,но сега с короната мислим да отменим пътуванвто,заради бебчо.
Вие какво мислите?

# 342
  • Бургас
С ММ мислехме да ходим на почивка за 2 вечери на морето,но сега с короната мислим да отменим пътуванвто,заради бебчо.
Вие какво мислите?

С Ковид навсякъде може да се заразите. Аз не бих отложила. Той втора година върлува и скоро няма да изчезне. Да спрем да живеем ли?

# 343
Притеснявам се ,нашето бебче е малко на 2м. Попринцип съм на същото мнение,просто да не стане някоя беля,заради едната почивка.
Вие какво мислите?

С Ковид навсякъде може да се заразите. Аз не бих отложила. Той втора година върлува и скоро няма да изчезне. Да спрем да живеем ли?

# 344
Зависи къде ще ходите.
Ако е в пълен хотел ие се блъскате по закуски и други хранения не бих отишла,но ако ще сте отделени защо не

Общи условия

Активация на акаунт