За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 354
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
Моят син започна също да се разболява, има обилна хрема, за сега няма температура. Дали да му дам нурофен за да спра процеса, или да изчакам до утре какво ще каже лекаря?

Yan, няма значение, че е 250 мл. Ако трябва ще го даваш един час със спринцовка...
Превантивно Нурофен? В никакъв случай.

# 496
Пробвай с Оксилокцинум и витамин Ц. При нас действа безотказно.

# 497
Преди да е вдигнало температура детето нурофен не.
При първи симптоми лично аз започвам с вит Ц, инхалации с физ разтвор, калциев глюконат и осцилококцинум. Така последния път стопиеах нещата за има няма 24 часа, че ни предстоеше почивка. Моето дете е на година и девет мвсеца.

# 498
  • София
Little heart, при малкия така започна вируса. Един ден само нос,но Панадол дадох чак през нощта като видях, че е вдигнал температура. Преди това само промивах носа, грешка беше, че не дадох веднага и вит.С.

# 499
Little heart, при малкия така започна вируса. Един ден само нос,но Панадол дадох чак през нощта като видях, че е вдигнал температура. Преди това само промивах носа, грешка беше, че не дадох веднага и вит.С.

Мен ме е страх да давам витамин С. А защо да не давам нурофен в началото? Детето ми е на почти две години вече. Доколкото знам, парацетамола освен за сваляне на температура се ползва и за другите симптоми. Бори се с възпалението.... Няма да дам де, ама само питам....

# 500
Защо те е страх да даваш Вит Ц, а не те е страх от Нурофена? Вит Ц е безобиден.
Нурофен не е Парацетамол!
Нурофен е Ибупрофен
Панадол е Парацетамол

# 501
Нурофен не е противовирусен препарат. Освен това "товари" много бъбреците на детето. Имам близка лекар, която ми е казвала Ибопруфен (активната съставка на Нурофен) само в много краен случай. Така че дайте при висока температура, ако въобще се наложи. За една хрема, няма полза. Еднократно даване на Нурофен нищо няма да спре. Пробвайте с чайчета, витамини, осцилокцинум.

# 502
Какво му има на витамин ц-то?

# 503
Какво му има на витамин ц-то?
Нищо му няма.

# 504
Как съхранявате сиренето за детето преди да го изкиснете?
Въпросът ми може да е странен, но в нас сирене почити не се яде.
Аз не вкусвам ама грам, а мъжът ми си купува някакво малко количество когато му се прияде.
Сега за малкият искам винаги да имам под ръка, а ми е трудно да го съхранявам след като го извадя от вакумната опаковка. Sad

# 505
  • София
А ако взимаш в саламура? Сиренето издържа повече като е така. Има и по-малки кутийки.

# 506
Сиренето - и аз купувам малки опаковки - 200 гр. Вадя ги от вакуума и ги слагам в съд с вода, това е. Нищо повече не правя, съхранявам в хладилник. Изяжда се за няколко дена.

# 507
  • Германия
И аз държа в чиста вода. Не издаржа дълго, но купувам в малки количества.

# 508
А колко дена може да издържи във водата?
Ще погледна и за малки опаковки в саламура. Simple Smile

# 509
  • Пловдив
Всяко сирене издържа различно време. Купувай около 200 г, няма да се застоява и няма да се развали.

Общи условия

Активация на акаунт