Мартенското бебенце расте, а много скоро ще се разбере, синьо или розово ще е 💗💙

• 37 171
  • 709
  •   1
Отговори
# 195
А за формата на корема, какво ще кажете. Със сина ми беше напред и остър, като че ли, сега пак така стърчи.

# 196
  • sofia
Аз нямам спомени

# 197
На мен, докато бях бременна с дъщеря ми, не ми се гадеше, но нямах и някакъв страшен апетит. Имах и линия нигра по цялата дължина от под гърдите до срамната кост.
Сега ми се гади на моменти, доста силно, а вълчи глад ме гони.
Иначе аз съм последна и утре правя 7+0 г.с., което се води началото на 8-ма.

# 198
Аз и с първата бременност и с тази нямам абсолютно никакви, ама никакви симптоми.Като ви чета и се чувствам голяма късметлийка. Бързо да минава периода и да се радвате на хубави дни.
Първото ми дете е момче,а сега...пак се надяваме да е.Но и на момиче ще се зарадваме, разбира се.
Вече съм 12г.с и корема много ме издава, а като кг съм -1.5кг от началното тегло.Не съм повръщала,не ми се гади,но и глад не изпитвам. Странното е,че сладко, газирано,сладолед и всякакви др. пакетирани ги спрях от раз няколко дни след като разбрах за бебето.Това не по мое желание, а просто организма ми не ги иска и търси.А преди това прекалявах с вредната храна...Сега търся плодове и по пазарите съм като обезумяла за дини,пъпеши,праскови, сини сливи ,царевица,грозде и т.н.

# 199
И на мен ще ми е интересно, мой приятелки и двете с момчета нито гадене нито повръщане имаха, пушиха си даже им се пушеше... снаха ми с момиче не и се гадеше също бо цигарите я дразнеха и още на плюс теста ги спря Simple Smile та аз хем повръщах малко хем ми се гадеше от почти всичко и цигарите спрях, да видим ако имам късмет на 25ти какъв е пола Simple Smile

# 200
За мен е малко несериозно това с гаденето и пола, единствено за формата на корема съм склонна да повярвам, но не мога да определя още моя каква форма има. Така или иначе по-другата седмица ще разбера пола, нямаме специални желания, не че някой пита де Grinning

# 201
  • sofia
Сигурно ли е, че на БХС излиза пола?

# 202
  • sofia
Не излиза, на Пренатест би излезнал

# 203
  • Варна
По формата на корема ми казваха, че ще имам момче (бил остър), но излезе момиче. Не съм повръщала,  нямах гадене. Нямах и киселини, а съм чувала, че такива има, ако бебето е с повечко коса. Моята се роди с буйна Grin черна коса и тъмни маслинени очи (честно , ако не присъствах на раждането, щях кажа, че това не е моето бебе Laughing  )

# 204
Тру, може да се види пола на ехографското изследване на скрийнинга, бхс е Биохимичен скрийнинг, което е взимане на кръв за изледвания, но на ехографа може да се видят външните полови белези, ако бебчо не е срамежлив да се крие Simple Smile Люба е права на пренатеста което също е кръвно изследване за синдроми, но доста по детайлно и скъпо казват и пола на бебето.

# 205
Здравейте момичета! От вчера сина ми е с висока температура, зачервено гърло и повръщане... От следобед днес и аз вдигнах температура и повръщах... Тъкмо гаденето беше намаляло, а сега даже и повръщам, нищо не мога да сложа в устата си... Писах си с лекарката по вайбър, каза ми няколко неща за повръщането и само парацетамол за температурата... Някоя от вас карала ли е този вирус? Направо не знам от къде ни дойде на главата... 😐

# 206
  • sofia
Таня, за повръщането кола по една глътка на 15мин, за теб и детето, ще помогне. Вода с оцет за Т, хладък душ, ако може не приемай лекарства, Парацетамол в краен случай.

# 207
Таня, за повръщането кола по една глътка на 15мин, за теб и детето, ще помогне. Вода с оцет за Т, хладък душ, ако може не приемай лекарства, Парацетамол в краен случай.

Още снощи когато ми беше изключително зле и имах 38 градуса температура, изпих 1 парацетамол и след някое си повръщане в рамките на 2 часа, изпих 1 деган. През нощта нямах проблеми, дано вече да е отминал този вирус...

# 208
Tanq6 доколкото знам е еднодневен вируса, дано следобяд вече да сте копче. Внимавайте с обезводняването в тези жеги.

Момичета как сте с носенето на дънки? Само на мен ли всичко ми стяга на корема?

За симптомите и пола, с дъщеря ми наистина корема ми не беше остър, но не съм повръщала. Имах яко киселини накрая и наистина се роди с коса и нокти, но според мен е съвпадение.
Сега не мога да погледна месо, една приятелка казва, че корема ми е остър и това били показания за момче. Честно казано ми се иска пак да е момиченце. Имаме две дъщери. Каквото и да е обаче, най-важното е да е здравичко.
Мен ме бяха налегнали едни гадни мисли последните дни, бях под стрес и то огромен, но започнах да се успокоявам и радвам на бременноста. Лошия кръвоток на предишния преглед и тромбофилиите ми предизвикаха голямо притеснение, моля се в събота на прегледа всичко да е наред.

# 209
Хера, пожелавам ти всичко да е наред и наистина да си по спокойна и въпреки несгодите от инжекции и хапчета да се наслаждаваш на този период Simple Smile. Аз лично от малко след 2рия месец дънки не мога да сложа (мога ама ми е адски некомфортно) за сега карам на летните панталони... ам есента какво ще правя се тревожа хахах.

Общи условия

Активация на акаунт