МАЙ-ско бебче с глас се смее, първо зъбче се белее

• 12 059
  • 299
  •   1
Отговори
# 60
Да попиша набързо докато чакам Криси да се събуди.

Честито на всички, които празнуват днес и съм забравила да им честитя поименно.

Олче - не се тормози. Ти правиш най-доброто за твоето дете.
Кой е казал, че като израстнат зъбчета трябва бебето да те хапе? Може да опита, но след реакцията на майка си би трябвало да престане.
Поне при нас се получи - само един път захапа гърдата и тръгна да я дърпа и аз изпищях (в кърмаческия пише да си спокойна, но аз не успях). Ужасно ме заболя. Махнах я и му казах - НЕ.
И поне засега не е опитвал втори път. Добре си се храни и без да хапе. Кърменето си е все така приятно и лесно  Laughing
Олче - ти вече знаеш колко е по-трудно да даваш пюрета и сокове. А тези, които са на АМ при всяко хранене дават различни неща. Затова ако ги няма татковците ще се налага да ходят и те да дома си. Особенно за кашата.
Кърменето е много по-лесно.

Камбранска, Мимоза - дано по-бързо да се оправите от пораженията. В началото на кърменето предпочитах крема на Авент, защото не трябваше да се отмива.

Хайде да преставам, за да видя какво имам да върша.

# 61
Здравейте, майчета!  Hug
Поразходихме се, понаспахме се на въздух, но при нас във Варна е голяма мъгла и само от 1 до 4 става за разходка.
Kambanska представям си колко боли да те нагризкат Shocked. Аз за сега нямам този опит, но от вчера си имаме зъбче и съм в готовност. Бебка няколко пъти ме е стискала с венчета и е доста неприятно, а със зъбче... #Crazy

тя пъшка и се върти и мучи, ставам, завила си главата с обеялото и едно боди наблизо дръпнала от таблата ан леглото й и не може да ги махне и станах...
Joy
И нашата бонбона ги върши такива, затова й подпъхвам одеалцето отстрани под матрака.
paizy, изобщо не съм малка, всъщност гоня 30-те (догодина), но голямата ни красавица, не знам защо така е решила, като беше по - мъничка ми викаше "Мамо, ти си малка мама"
Хайде, целувки от нас, че беба се събуди и усилено си смуче юмрука. Пееше, но нещо песента "изфалшивява" Laughing

# 62
  • Варна
От така изброените професии много ми допадна тази на Анита - последната. С какво точно се занимава? Работи ми се нещо такова...

Ани, професията наистина е интересна. Правех дневни, седмични и месечни отчети за пред съдружниците на фирмата. По-различни са от счетоводните. Има си отделно счетоводителка, която се занимава с официалните неща. Аз отчитах реално какво се случва във фирмата. Занимавах се също така с банкови кредити, гаранции и договори с контрагенти. Много динамична работа,  но и нервите бяха в повече. А като сложиж в картинката и шеф-кретен... Иначе смятам пак нещо такова да работя в бъдеще. Виждам, че във Варна все повече фирми си търсят хора за такава позиция..
Толкова за работата, сега да поздравя Валерия на MalkaMaMa по случай първото зъбче. Да Ви е здравичко, беличко  и бързо и лесно да му извадите другарчета.
Честит рожден ден, Ади! Бъди много щастлива и обичана! newsm59 newsm67

Иги, поздравявам те за волята и куража с диетата! На мен ми се видя трудничка тази и сега съм на разделно хранене. Но за съжаление още няма резултати.
Кристиян също се обърна днес. Първия път не го видях, защото зяпах телевизора, но втория вече успях. Много се развълнувах.. то не че е кой знае какво ама.....веднага грабнах телефона да съобщя на татко, баба, дядо,леля....
Това беше от мен за днес, утре ще черпя, че остарявам с още една годинка... Sad

# 63
  • Бургас
 newsm59, Ади! Желая ти много щастие, късмет и много сбъднати мечти!
Таня Арк и Жасмина така си чеше ухото и го дърпа, много е смешна. Мисля, че всички бебета го правят в определен момент - поне като гледам по-големите от нас минаха такъв период. Освен това си бърка в очите и носа като я засърби.
Пюрето наистина трябваше да го занеса и да се оплача, но просто в момента толкова гнусно и гадно ми беше, че първата ми реакция беше да го изхвърля и да измия всичко. Едва ли скоро ще се престраша пак на Хип пюре да купя.
Днес ми предложиха работа - кредитен инспектор в банка. И сега не знам кой път да хващам. Работи ми се, със сигурност ще ми е интересно. Проблема е, че трябва да започна от 02.11. Първо не съм напуснала старата работа, после едва ли ще успея да намеря гледачка дотогава. А и според мъжо за 100 лв. чисти повече не си заслужава - в смисъл, че ще трябва на гледачка да плащаме, а и нали вече няма да дават майчинство като започна работа и разликата става толкова. Но в крайна сметка каза аз да реша, той ще ме подкрепи.
Да питам мамите, на които децата имаха проблеми с очичките - на какъв доктор ги водихте, очен ли, че на комшийката момченцето / на 2.5 месеца/ му сълзи оченцето и не знае къде да го заведе.

# 64
Ох, момичета, успокоихте ме  Hug
И Никола няколко пъти си надраска ухото (и при него е лявото). Тя педиатърката всеки път му ги преглежда с някакъв уред му свети вътре и ги гледа, ама аз си се притесних!
И ние днес сме цял ден на разходка и сега се приготвяме за къпане, после папкане и марш по леглата Simple Smile))

Хайде, лека вечер от нас   bouquet

# 65
Таня, и ние имахме 2 пъти проблем с едното оченце, сълзеше и залепваше като спи, почиствах го с физиологичен разтвор(купих си цяла банка от аптеката, върши ми много хубава работа и за почистване на носито). Нашата докторка каза, че не било хубаво промивки с лайка, защото била алерген, а това с кърмата също - тъй като съдържа лактоза, е среда за развитие на бактерии. Изпрати ни при очен лекар, която ни изписа, според нея, единственото, което става за толкова малко бебче - Fucithalmic, доволна съм, подейства. При втория случай направо си го купих. Казаха ни, че бебчетата нещо се изчиствали, затова така на някои им става на оченцата, но мисля, че и тя трябва да се консултира с очен.
п.с. доколкото си спомням една от мамите написа , че съпругът й е офталмолог, ако могат да помогнат   bouquet

Hug

# 66
Мамчета, извинявайте, намерих къде е обяснено за картинките.
 Hug

# 67
Ади, честит рожден ден!   bouquet

Олче, твоите съкварталки ти завиждат и затова реагират по този начин. Няма нищо по лесно и чисто от кърменето. На мен приятелките ми много ми се радват затова че вече толкова време кърмя. Я се замисли, в разговор с твоя приятелка ( не просто позната) не си ли получавала похвала, възхищение за това че кърмиш. Там е истината.

Танчеее, страхотно предложение си получила. Как искам и аз. Като завърших кандидатствах в една банка за кредитен инспектор, но не ме одобриха естествено. Супер работа си е това. Предполагам че ще правиш анализи за одобряване физически и юридически лица за отпускане на кредити. На мен ако ми падне нещо такова , хич няма да се замисля. А и заплатата предполагам е стартова. На мен ми омръзна да се занимавам със тоя софтуер и затова сега ще си трайкам 2 години. Нищо че от време на време ме викат на работа. Тези дни пак трябва да ходя! А майчинството нямаш ли вариант да го прехвърлиш на някого. Ако ли не , мисля че половината ще си го получаваш.

# 68
newsm59 Adi, много здраве и щастие!
 Не са само вашите уши на почит Laughing, Йонката също много го чеше, та често и кръвчица пуска. Лявото ухо предимно, но сега гледам, че и другото е подкарала Crazy
 Станала съм сомнамбул Shocked Нещо май сънувах, че трябва да  изкарам дрешките на беба от шкафа и съм го направила. Извадила съм и дрехите и съм ги наслагала в леглото и #Crazy И тази сутрин като се сетих, поглеждам, леглото и пълно с панталонки и горнища Crazy До какво ме доведе среднощното ставане hahaha Joy
  Иги, радвам се че диетата вече дава ефект, но и спортуването помага. Аз в Бг съм свалила 2 кг, а така се тъпках с любимите ми бг-вкусотийки. Не мога да повярвам как е станало. Но знам, че при някои хора свалянето е доста трудно.
   Таня Арк, ако знаеш колко се чудих от де излезе това дете Йовчо на 8 години и как така съм пропуснала, че имаш още едно ooooh! А то било котарака ти smile3532 Ама че съм заблудена, ама хубаво, че се разприказвахте за котки, та разгадах мистерията Blush
  Танче, много е примамливо предложението за работа, аз доста бих мислила. Ти поне дохранваш(такъв спомен имам) и няма да е проблем и друг да я храни когато отсъстваш. Искам само да ви кажа, че по-вечето майки тук, веднага се връщат на работа, най-много 3 месеца седят с бебето. От 2 седмични ги вземат по яслите Crazy Явно е повлияно от факта, че няма майчинство, но и кариеризма играе също роля. Скоро се запознах с една бременна американка, мениджър в SUBARO (от там си взехме колата), та тя каза, че веднага ще се върне на работа Shocked Е, не знам какво е правилно, всеки си решава, но на мен вече ми се работи Party Дала съм си срок до Нова Година и после да се разтърсвам за работа. Успех, каквото и да решиш.

# 69
ЧРД на АДИ ....много ЗДРАВЕ и ЛЮБОВ....
Честито на новоозъбилите се...да са им много бели и здрави зъбките и безболезнено поникване на следващите Simple Smile

Олче.....не им се връзвай......те не знаят какво губят......на мен още ми се доревава като се замисля Мони как се отби и какви усилия положих да не го направи....но каквото ...такова.....не мога да върна времето за да променя нещата.....колкото до ТЯХ.....можеш само да ги съжаляваш за това че мислят така....като ти докривее се замисли колко зор виждат с преваряване.....чакане водата да изстине .... обикновено докато бебето реве....тогава е особено приятно.... миене... стерилизиране...термус за навън..шишета...АМ...не е истина каква е хамалогия и няма да ти казвам как се набирам като се окаже че съм забравила я водата я млакото

Камбанска.....а и останалите....вирусът е следния....така както нищо ти няма ....изведнъж ти става зле...за отрицателно време стигаш до около 40Т .....на мен рекорда ми е 40.2.....държиш я 2 дни...тресеш се...тракат ти зъбите и те болят кокалите...на третия 38......днес съм ОК.....като изключим херпеса който ми е излезнал на устата и съм станала трудна за рисуване....няма сополи....няма гърло....няма кашлица....само Т....Пазете се много.....много е гадно.....дано МОни се размине....засега е ОК

Габи преди и Мони сега започват да си чешат ушите като им се доспи....като се замисля....Габи и сега го прави понякога....

Танче имаш право на 50% от майчинството...просто трябва да предупредиш счетоводителката още при постъпването ти за да знае....другия вариант е ако майка ти или свекърва ти работят някъде залудо на минимална заплата....да си прехвърлиш майчинството....трябва да е пряк роднина който работи на трудов договор.....дано намериш кой да ти гледа Жасмина ...успех.. а за пюретата ....аз купувам такива на които на етикета няма надпис на български....а стикер с превод...препоръчвам ти семпер и сънвал

Ние вече сме заместили изцяло едно хранене.....останалите са ни АМ ....засега сме на зеленчуци предимно.....без да искам го отказах от соковете...не пробвах една ябълка преди да я изцедя....а чак като ревна....ужасно кисела беше...сега като види шишето със сока и се потриса....пие...ама колкото да ми угоди...иначе тежима ни е в 6 АМ.....в 10 АМ ....в 1 пюре....в 4АМ и в 8АМ.....до 6 сутринта .....Каша давам веднъж в седмицата.....каша от Елда с пресован банан и АМ....не смея по-често че доста бързо наваксахме с килограмите, че чак и задминахме останалите

МАй прекалих.....ще ме извинявате.....

Последна редакция: вт, 24 окт 2006, 22:03 от BgViki

# 70
Добро утро и от мен....че докато сколасам...явно нещо и на мен почна да не ми стига времето...ама тия дни нали си имам и болна баба,/то не че имам ангажименти с нея-тя е мъжко момиче и се справя някак с болката,ама неможем да се наприказваме.../...иначе и аз нещо се опитвах да се разболявам-но категорично си забраних и с малко бабешки илачи май ще го прескоча грипа....Бг Вики-дано скоро се оправиш,но още при първите симптоми аз взимам Осцилококцинум/че и на всички вкъщи давам и почвам парни бани,разтривки,чайове,лимони,мед...и каквото още се сетя/ Иначе има и много ефикасни хомеопатични припорати,но нека да не се набърквам в професията на Вечерница/щото аз съм само любител все още/
Хубаво подсещате да пазим бебоците,но да ви се похваля ние днес каква я свършихме...щото аз Ивчо отдавна го гледам,че нещо сериозно се е "задупил" и много се рти и мести...та не го оставям невързан на повивалника и в стола,пък скоро и в количката ще взема да го  обезопасявам....че ,днес докато мама си правеше мо`абет/както винаги/ ,Сами като дръпна количката и а обърна/подпря се на дръжката,назад/ и Ивчо се оказа с главата надолу Sick...при което аз едвам отреагирах и го измъкнах за краката....Слава богу на него му нямаше нищо,но баткото цял ден е в стрес от това което направи-много ми е чуствителен и много ги изживява нещата...дано да няма последици от падането ипри Ивче,че само това ни остава...
Иначе днес ходихме на изложението в Панаира-за детски дрешки и стоки/там се случи тая случка/...и се снимахме за конкурса  за най-красиво бебе...и определено няма да сме сред призьорите,`щото много бяхме нервни и ядосани ....пък и ни се спеше/но ако някое от нашите бебета спечели-обещавам да го издам/
Пасле направихме една ужасно дълга разходка...и шопинг тур...и като се прибрахме и ги заспах,най-накрая успях да отида на фризьор...Е ,разделих се с по-голама часто от косата си/че въпреки капенето,пак много беше останала/,но не стана толкова къса колкото ми се искаше..а се оказа и ,че тредно ще мога да сменя чвета с по-светъл/не ,че неможе,ама не си струва усилията и риска да си я изгоря.../ та накрая и се боядисах пак черна/снимки обаче ще пусна утре,че татито е отмъкнал апарата по  Македонскйо край/
За хапането,дето вчера ви се оплаках-днес положението е по-поносимо,но почнах да се мажа с вазилин от прополис/има в него и ланолин,мумио,клей и още сума работи/ и определено има ефект...а и гледам да сменяме позите при кърмене,та да не стане раничка...
Олчето,хич не им се вързвай на махленските мами-ти нали си знаеш урока...Аз също до едно време се впрягах от токива изявления...но вече говоря само с разумни и здравомислещи хора/просто не си хабя времето и думите/...,`щото и на мен преди седмица-две една булка в нашия парк ми обясни,че тя даже и не е мислила да кърми,`щото и тя била човек и искала да си излиза и да може да оставая бебето да и го гледат/тук искам да изкажа съжеление,че не я попитах,що тогава го е родила кат иска да си живее живота...??? newsm78 newsm78 newsm78/но знам,че и такива хора има....дано децата им да са здрави и Господ да ги пази Praynig
Сиска,браво на мъж ти...явно скоро ще черпиш за новата му работа...
Честито на месечковците!!!
Честит рожден ден на Анита-да е жива и здрава и много щастлива!!!
Цунки на всички бебоци и лека нощ от мен!

Последна редакция: ср, 25 окт 2006, 01:34 от Анонимен

# 71
  • Велико Търново
bdbaloni baloniЧестит Рожден Ден,Анита!Желая ти много здраве,щастие,късмет,любов и всичко най-най хубаво! newsm51 bdbaloni

Честито и на месечинките! baloni

Божидара пак не е спала цяла нощ,много е неспокойна,като намажа с гела се успокоява за малко и пак.Аз,нощем не съм и давала да яде от края на първия месец,но сега само и само да се унесе вадя гърдите,абе приключението е голямо.За цвят и мирис ми дойде и цикъл,ама поне той ми е лек.Отивам да си налея още едно кафе,защото може да падна от стола Mr. Green.

Желая ви много хубав и слънчев ден! Hug

# 72
  • Перник
Добро утро и от мен!

Хайде на кафе

Малката стана в 7ч и аз взех че си изпих кафето, а тя взе че заспа току що и сега вече няма как да си легна отново.
И ние сме в групата на папкащите през 2 чеса нощем. Какво е това чудо не знам. newsm78. Тя от новородена си ядеше на4 часа (сама си определи този режим), но от 2-3 седмици и ние сме така. Добре че и при вас е така, че по едно време се чудех дали да не й стига кърма, въпреки че аз толкова кърма никога не съм имала. Даже вчера се наложи да се изцеждам, защото като хапна 100мл пюре не пожела да суче след това.

Та да ви питам, дали да й намаля пюренцето на 60 мл или да я оставя да си замести едното хранене!? От друга страна аз не съм сигурна, че утре като направя друго пюренце ще папка така  хубаво, защото за една седмицаи половина опитване на пюренца, чак кокато сложих при морковите  и теквичките червена чушка ( и махнах картофа) започна да яде и за 4 дни стигнахме до тези 100мл. Преди това просто си ме "плюваше"

А, и друго да ви питам. Как сте с акането, че при нас се получи такъв запек, че на два пъти така е плакала докато ака, че и аз се разплаквах с нея. От 3 дни давам преди обяд пюре от круша, преди това слива и още не може да се оправи добре.
И да внимавате с банана, че то при нас май от това се получи, че дадох малко бананче с кърма (което много й хареса), но вече няма.

Хайде лек ден за сега, че да има какво да пиша после.

# 73
Добро утро Simple Smile

ura ЧРД, Анита!   Party Time Пожелавам ти много здраве, да си много обичана и щастлива мама!

Таня Арк, ако знаеш колко се чудих от де излезе това дете Йовчо на 8 години и как така съм пропуснала, че имаш още едно ooooh! А то било котарака ти smile3532 Ама че съм заблудена, ама хубаво, че се разприказвахте за котки, та разгадах мистерията Blush
Смайли, ами че той Йовчо си ни е дете.... пълноправен член на семейството ни е. Отгледали сме го от една мръвка месо - целия ми се събираше на дланта  Heart Eyes Честно да си призная (макар и да прозвучи идиотски или тъпо) разлика между Никола и него няма... обичам ги и двамата страшно много!
Не е мястото тук да си обсъждаме котките иначе колко истории щях да ви разказвам Simple Smile Сутрин заедно с него си пием кафето - той обожава да яде бисквитките  Mr. Green
  Танче, много е примамливо предложението за работа, аз доста бих мислила. Ти поне дохранваш(такъв спомен имам) и няма да е проблем и друг да я храни когато отсъстваш.
Смайли, аз съм дохранващата, пък вече почти изцяло на АМ. Жасминката си е кърмено бебе  Hug

Кабранска, дано Сами не се е притеснил много от случката и да не се чувства виновен... На всеки може да се случи такова нещо. Добре че имаш бързи реакции!

Никола тази нощ стана само веднъщ да яде, но пък аз не можах да спя добре.... Иначе като го гледам вече се гъзи и се опитва да пълзи.

Целувки на бебковците и приятни разходки  Hug

# 74
  • Перник
Пак съм аз,

Олче не се притеснявай за хапането, то и при нас беше така около седмица след като поникнаха зъбките, но после сякаш замичка свикна как да държи гърдата без да ме хапе. Е, ако стисне много силно прсто му стисни лекичко нослето.

Иги радвам се да "те прочета", че напоследък все те мислех като ти видях диетата да не си се "стопила".  Поздравления от мен за двета килца. Браво на теб. (и тайничко ти завиждам) Ей до не забравиш да цункаш Момчо, малкото ми сладко мъжле Heart Eyes

Ние нещо не сме от най-гъвкавите, за та си папкаме крачетата, но пък от 1 седмица се повдига на колнца и си лази-  но назад. Има ли други такива "рачета" или ние нещо сме се объркали?  newsm78

За пюретата на ХИП и аз си милех че са страхотни, но като купих от кайсия видях че има вътре оризово нишесте, някакъв грис и захар разбира се. Много се разочаровах, защото мислех, че по-добро от тях няма на пазара. (Благодарности на мамйчето, което ни обърна внимание)

Приятни разходки на всички.

Общи условия

Активация на акаунт