Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 52 444
  • 799
  •   1
Отговори
# 255
Purple Heart
Обясни ми, че организмът ми има недостиг на прогестерон, и че другият вариант са хапчета прогестерон,.....
А биодентричен прогестерон?

Какъв е този биодентричен прогестерон?
Не е химия , а извлек от растения.Аз също съм се мазала и пила.
https://detoxcenter.eu/vazvrasthane-na-hormonalniya-balans-chrez … titelna-terapiya/

Нова съм във форума, но не и за проблема. Интересуват ме точно ХЗТ с биоидентичен прогестерон и естроген, за който говорите. Имате ли опит с тази клиника и по-точно при някой от специалистите. До сега не съм намерила никой в България да разбира от биоидентична ХЗТ, всички бягат, сякаш това е отрова. А не е ... ако човек прочете какво се случва в Англия или САЩ. Ще се радвам, ако кажете нешо повече за този център. Purple Heart
Яз съм приемала такива препарати, ходя в Детокс клиника.Там лекувам всичко, което не касае специална медицинска намеса.

# 256
Здравейте , с хипофункция и Хашимото съм-39 г.От няколко месеца имам оскъден цикъл с продължителност 2дни ,като след 7-8 дни имам зацапване -кафеникаво .Реших да пусна следните хормони.Може ли ако някой е в час да ги изкоментира ,след месец съм на ендокриноложката
Хормони
LH   S        6.62       IU/L     2.40 - 12.60     ECLIA *
FSH   S       13.65       IU/L     3.5 - 12.5     ECLIA *
Estradiol   S        89.15       ng/L     12.5 - 166

# 257
  • Бургас/Пз
След като предния месец ми дойде на 14тия ден, този месец ми дойде точно на деня, но пък силно още с идването. Пих вечерната иглика 6 месеца и като че ли нямах напрежение в гърдите преди цикъл изобщо. Спрях я един месец да направя почивка и отново съм с ужасно напрегнати и болезнени гърди. Чак се почудих какво се случва и изобщо не се бях замисила за игликата. Чак днес като ми дойде и ми светна, че може и от нея да е

# 258
Нима може да се пие вечерна иглика толкова месеци? По две капсули на ден ли я пиете?
Аз съм в някакъв блажен период😀 Около седмица след като ми спря цикълът и преди да дойде следващия гаден ПМС, без изобщо да знам кога ще е това😀

# 259
Нима може да се пие вечерна иглика толкова месеци? По две капсули на ден ли я пиете?
Аз съм в някакъв блажен период😀 Около седмица след като ми спря цикълът и преди да дойде следващия гаден ПМС, без изобщо да знам кога ще е това😀
То и аз така.... Понякога се чувствам толкова добре, че все едно съм си въобразявала... И като ме хване някоя сутрин, табпоне 10 дни умиране🤣

# 260
Момичета , моля Ви не подминавайте публикацията ми.Преди време бях писала ,но не получих отговор.Вие как решихте ,че сте в Пременупауза?Изследвания правите ли или само заради възрастта и симптоми?
Аз без симптоми си открих ,че съм с Хаши и хипофункция.Сега нещо половите не са както трябва.

# 261
  • София
nnnn82, подминавам, не защото не искам да ти отговоря, но не знам какво да ти кажа. Изчерпва се яйчниковия резерв, над 25 е към менопауза, доколкото знам.
Хипофункцията засилва нещата към менопауза, какви симптоми имаш?

# 262
  • Пловдив
И аз съм с хипофункция и хашимото от почти година.
Но пременото ми е от поне 4 - 5г преди да я открият. Тогава щитовидните ми бяха в норма. Затова и не мисля, че симптомите са ми от хипото.
Възраст+симптоми.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 22:53 от *Бенджи*

# 263
Лутам се много ,чета от тук от там ,ама ми е пълна Индия.Кой ви следи -ендо или генеколог.Генвколога преди 2 м.минказа ,че нищо ми няма.
Симптоми -цикъл 2 дни после след 7-8 дни кафяво ръждиво зацапване.Гърди на овулация -уголемяване и втвърдяване ,поне е хубав симптом.
На 39 съм ,нямам вълни и т.н.,само това .Илседванията не са ок .Абе пълна каша ми е от къде да почна ,какво да изследвам и какво да пия на тоя етап.По горе съм публикувала половите ,май не са ок .

# 264
  • София
Показват, че е тръгнал да се изчерпва яйчниковия резерв, но то това може да продължи и 10 години, спокойно.
Мисля, че от по-нисък естроген се получава това продължително зацапване след оскъден цикъл.
Изчакай си консултацията, не виждам нищо спешно.

# 265
  • Пловдив
Никой не ме следи, лутам се и аз между различни гинеколози и ендокринолози цяла година и все не попадам на читави. Гинеколожката, при която ходех дълги години се пенсионира за съжаление.
При мен прогестерона е нисък, а естрогена висок. Според гинеколога, всичко е нормално за възрастта. Според ендото, всичко е от хипото. Имам прескачане на менструацията за 2-3 месеца, или идване по два пъти в месеца, понякога много силно кървене, друг път доста слабо, зацапване или пък продължително кървене друг месец, Всеки месец е различно. И качване на кг, които не се влияят от нищо, ни диети, нито спорт. Нямам топли вълни. Така съм последните 4г. На 46 съм. Други симптоми нямам.

# 266
  • София
Бенджи, пиеш ли хормон за щитовидната?

# 267
  • Пловдив
Не пия. На своя глава. Simple Smile

Но се чувствам супер - пълна съм с енергия, уикендите катеря планини, като правя преходи по 25-30км на ден или карам колело 40-50км.Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 10:57 от *Бенджи*

# 268
  • София
Имате ли впечатления от прием на червена детелина или витекс по отношение на симптоми в пременопауза- горещи вълни, нервност, депресия ....?

# 269
Аз бях с ТСх- 5 , ендото ми каза ,че не е проблем и да пия само селен за Хашимото.Реших да се консултирам с нутриционист ,много се влоших .Тсх стана 8.Попнах хормона .Супер се чувствам.

Общи условия

Активация на акаунт