Проблеми с баба

• 7 510
  • 114
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Не мисля, че ви трябва адвокат и съд за каквото и да е. Нали бабата не собственик на част от къщата. Щом другата ѝ дъщера не желае дори да ѝ наеме квартира, значи все пак въпросът опира до финансовата част. Защо не ѝ предложите двете сестри да си поделят наема за майка си? В крайна сметка вашето спокойствие струва повече от 100 - 200 лв месечно.

# 91
Какъв адвокат, тя нали няма нищо? Къщата не е ли на майка ти и баща ти? Такива натрапници една полиция е напълно достатъчна. Извикайте при следващия скандал, поне да се постресне. Вие всички имате много голяма вина тя да се влоши толкова. Само докато четох последния ти пост ми стана мъчно, хич не искам да съм на твое място. И защо другата дъщеря може да е категорична, а вие не? Май преди да се оправят нещата трябва да кажеш и някои неща на майка ти и брат ти. Не може леля ти да си живее живота като буквално единствен наследник, а вие три поколения хора да й козирувате все едно тя е построила дома ви.

# 92
А защо майка Ви не каже на сестра си - ей, след като взе парите от апартамента на майка ни, а ние тук я търпим, ще й плащаш квартира, или каквото там сметнеш, но аз утре сменям бравата и да се оправя. Точка.
Сложете ултиматум и  вижте какво ще стане.

# 93
Бабата има ли някаква собственост върху къщата? Участвала ли е по някакъв начин в построяването на тази къща? Ей тези въпроси трябва да изясниш, за да получиш адекватно мнение. Ако отговора и на двата е не, сменяш бравата, багажчето отвън на тротоара и да се спасява. Можеш да говориш в общината или кметството да и осигурят някакво общинско жилище с минимален наем и до там, прекратяваш всякакви контакти, може и ограничителна заповед да си извадиш. Не е толкова сложно, вече ако има дял от къщата нещата стават много по-сложни. Ако има принос за построяването на къщата вече е въпрос на морал. Тогава може да и осигурите квартира, на която да и плащате част от наема, другата част от лелята.
Не забравяй едно- здравето и нервите са безценни. Не си ги хаби по хора, които не го заслужават най-малко.

# 94
  • София
Как ги давате тия акъли все едно и е комшийка бабата? Интересно вие така ли се държите с роднините си...

# 95
  • Пловдив
Вие сте невероятно търпеливи хора! Ама наистина не е за вярване колко много 😳 Ако някоя баба си позволи да ми говори по подобен начин последствията за нея щяха да са сериозни, особено ако спомене каква грешка ми били децата.... Явно имам проблем с нервите и възпитанието, като гледам някои хора в темата как я защитават и колко над нещата са. На мен ако ми се случи, ще си събира зъбите и една седмица няма да може да говори. Как се изнервих само като чета...

# 96
  • София
Аз пък нямам думи какви хора има във форума.. Да избият зъбите на собствената си баба??? Ясно е, че няма да се търпи такова поведение ама това е крайно вече!

# 97
Как ги давате тия акъли все едно и е комшийка бабата? Интересно вие така ли се държите с роднините си...
А как да се държим? Ако баба ми/леля/стринка или който и да е роднина живее на гърба ми и ме тормози всеки ден, че и ми обижда децата, аз какво да се постеля като мокет и да минава отгоре ми ли?

Айде стига с това мислене - олеле тя е роднина, ми то не може такаааааа.

# 98
  • София
Е, избий и зъбите то най-лесно е така май.

# 99
Народ с поговорорка “Наведена глава, сабя не я сече” не може да дава адекватни съвети при решаване на конфликти.

# 100
  • София
Ако моя роднина, която живее в мой имот и за моя сметка си позволи и на 1/5 да се държи така, да ми обижда децата и да ми обяснява, че били грешка, да разруши сериозна част от имота и то в част от която могат да влезнат крадци, за да си покаже ината и т.н. - отдавна нямаше да живее там, нито да й плащам съществуването. То всяко нещо си има граници.

# 101
  • София
Ама колко да е нейн? Тя станала голяма жена има деца още живее с техните...Нямам какво повече да кажа. Ако не и се търпи някой хваща си багажа като всеки възрастен човек купува си собствена къща или апартамент (като всеки човек) и се приключва драмата. 20 поколения под един покрив не виреят!

# 102
Ама колко да е нейн? Тя станала голяма жена има деца още живее с техните...Нямам какво повече да кажа. Ако не и се търпи някой хваща си багажа като всеки възрастен човек купува си собствена къща или апартамент (като всеки човек) и се приключва драмата. 20 поколения под един покрив не виреят!

Авторката живее в семейна къща, построена от родителите й, на отделен етаж. Давайте да бутаме всички семейни къщи, нали щото то не може така (!!!) ...

# 103
  • София
Семейна къща с колко поколения вътре? Да ви кажа,че и без къща българина си е научен така до гъза на мама докато може. Тя къщата ще си остане нейна по наследство няма да и я вземат.

# 104
Добре де, авторката, разбрала си, че бабата чака дърва. Прибрала си такъмите на кучето. Знаеш, че бабата няма ключ за портата. Не ти ли дойде на ума да я питаш, аджеба как ще влезе камиона в двора? И кой поръча дървата, кой ги плаща? Нали вие и плащате всички консумативи, а не знаеше за дървата докато не стана сутринта да прибираш прането? Има нещо гнило в Дания...

Общи условия

Активация на акаунт