Истанбул [тема 55]

• 64 055
  • 826
  •   1
Отговори
# 630
...Северната страна на моста Галата е от към Египетския пазар така ли? ...

Както вече уточниха , а и аз се поправих , точно отсреща на Египетският пазар . Пресичате моста Галата и веднага в ляво . Вървите плътно покрай водата и виждате след стотина метра синя рибна борса а ресторантчето си е на нея . В сепаретата миризмата на риба от борсата не е толкова силна .
За хубав балък екмек препоръчвам след като сте близо до Египетският , веднага щом се притъмни голяма част от рибарите на самият мост Галата изваждат походни печки я на газ , я на дърва и правят такъв пресен по избор от днешният им улов , основно чернокоп , сафрид , лефер и рядко някоя друга риба .
Ако сте решили да се разхождате от самото ресторантче тръгвате право нагоре и излизате на кулата Галата . От там може да продължите по Истиклял където има повече от доволно различни магазини и на Таксим вече да си вземете метрото до мол по желание .
Реално метрото спира един мост след Египетският пазар та е леко безсмислено да се ползва друг транспорт от тази дестинация .
В моловете в никакъв случай в чантичките не носете джобни ножчета и подобни . След преминаване през скенера ще ви се наложи или да ги оставите на съхранение , или няма да ви пуснат с тях .

... за HES кодовете дали има някаква апликация за телефон ...

Като си го свалите тук преди тръгване има вариант да си изтеглите такава директно на телефона от сайта .
Общо взето варианта да си го свалите от компютъра а не от телефон по пътя е доста по-удачен защото може да си се ползва транслатора на спокойствие и да се видят всички опции които ни се предлагат за последващо ползване .

# 631
  • Варна и...духом на Босфора
Павел Иванов,ех,очерк,ех,кеф!
Ади бакалъм,да си жив и здрав,пак да идеш,да заприходиш лирички и да пишеш по- дълги очерци,онагледявайки географски Кузей-Гюней Галата кюпрюсю:hugs:Grinning
Така,трамбовайки,твойта си булка и балдъзка,какво аджеба купиха,похвали се де,
И кои музеи,дворци посетихте,
Един очерк Не стига!

# 632
...Един очерк Не стига!

Не може да ти се отрече , че си подстрекателка отвсякъде Grinning

...Така,трамбовайки,твойта си булка и балдъзка,какво аджеба купиха,похвали се де,...

Това дори самите те все още са в процес на разучаване чрез откривателство Joy

...И кои музеи,дворци посетихте,...

В картите които си закупихме благодарение на водачеството от добрият Нурс упоменат в началото на очерка май бяха включени тринайсет музея , към тях добавихме два двореца и разни фрии от типа на света София , две разходки с корабче  и пр.  , но за имената трябва да питам детко а той наваксва загубеното онлайн обучение защото все пак е последна година в немската и има амбиции за след това , та консултация с него евентуално чак в неделя .

пп - мерси за пожеланията .

# 633
  • Пазарджик
Аз съм почти готова с нашия план. Май няма да можемда посетим много места но като за първи път.
Ще пристигнем в петък вечерта. Хотела ни е до моста Галата та мисли да се разходим по крайбрежите и да се мотаме безцелно.
В събота плана с корабче до Долмабахче, след като разгледаме отново на корабче до Сърайер. Там малко разходка и обяд. Отам обратно с корабче пак до Кабаташ и разходка до Таксим, кулата Галата и обратно към хотела. Почивка и след това ще мислим вариант за вечеря.
Неделя: Топ капъ, Света София, Водохранилището, и джамията. И тук вече плана свършва. Мислехме да посетим Аквариума но ми се видя много далеч и не можех да се ориентирам от тези забелецителности как да стигнем. Та това ще е в общи линии. Може да включим и нещо друго.

# 634

На база първоначалната програма препоръчвам да си заприходите от картите които упоменах по рано .
Струват 360 лири и се избиват само от посещението на Топ капъ , около 280лири и Кулата 100лири , последствие другите 11 обекта излизат фрии а само в захода към Топ капъ има два музея които си заслужава да се посетят и са включени в картите .
Водохранилището в момента е затворено за посетители а Синята джамия макар и отворена е в ремонт и в нея могат да се разгледат основно различни скелета разпънати вътре и вън по нея .

# 635
Аз съм почти готова с нашия план. Май няма да можемда посетим много места но като за първи път.
Ще пристигнем в петък вечерта. Хотела ни е до моста Галата та мисли да се разходим по крайбрежите и да се мотаме безцелно.
В събота плана с корабче до Долмабахче, след като разгледаме отново на корабче до Сърайер. Там малко разходка и обяд. Отам обратно с корабче пак до Кабаташ и разходка до Таксим, кулата Галата и обратно към хотела. Почивка и след това ще мислим вариант за вечеря.
Неделя: Топ капъ, Света София, Водохранилището, и джамията. И тук вече плана свършва. Мислехме да посетим Аквариума но ми се видя много далеч и не можех да се ориентирам от тези забелецителности как да стигнем. Та това ще е в общи линии. Може да включим и нещо друго.

Препоръчвам да хапнете нещо вкусно във Vitavien в Бебек, а ако отидете задължително да качите снимки тук, за да ни дразните!
Обожавам това място, както и персонала!

Снимките са от инстаграм профила им, може да разгледате, имат заведения и на още места из Истанбул.

# 636
Пипилота Виктуалия,защо с корабче до Долмабахче,линията Еминюню- Кабаташ ли?
В събота корабчетата до Саръйер са по разредени,нали погледнахте разписанието?

Неделята ви е свръх амбициозно заредена,но вие си решавате.

Павел Иванов,аз- подстрекателка? Ко?
Не!:kissing_heart:Joy Аз съм за мир и разбирателство между народите!:joy:
Ахааа,ок за момчето ти.
Ich drucke ihm die Daumen!
С умлаут,ама сега пиша от телефона,пък тук нямам немска клавиатура!Ами ще го чакам , живот и здраве тук,по на север така:kissing_heart:Joy от северната страна на Гьотинген.

# 637
  • Пазарджик
Даже си мислех че имаме малко за разглеждане в неделя. Но го дават дъждовно.
Аз си мислех че съботата ние доста натоварена, но явно ще ходим в друг транспорт до Долмабахче.

# 638
Пипи Петък вечер
Предложение- Може да вземете метрото до Таксим,от метростанция Халич.Да се спуснете по вечерен Истиклял,Музеят Пера,Може би входа е фри след 19 часа- проверете,една почивка и наслада за окото и душата,след това към кулата,вечеря някъде по рибните места около моста Галата,или Каракьой,или където ви хареса.

# 639
Здравейте, споделете за някой хубав бар с музика на живо или с DJ. А да знаете до колко часа върви вечер градския транспорт?

# 640
Здравейте, споделете за някой хубав бар с музика на живо или с DJ. А да знаете до колко часа върви вечер градския транспорт?

Sortie и Ruby
За градския транспорт аз не мога да дам мнение.

# 641
Метрото не е ли денонощно? Аз съм го ползвала от автогарата в 5 сутринта.

# 642
  • София
Метрото не е ли денонощно? Аз съм го ползвала от автогарата в 5 сутринта.
Всяка линия на метрото в Истанбул е с различно разписание.
Линия А1, за която се спомена, работи денонощно само в неделя. През останалите 6 дни е от 06 до 00часа.
Другата популярна линия М2 е денонощна в събота и неделя, през седмицата е от 06 до 00часа.С подобно разписание е и друга популярна метро линия М5 - денонощна в събота и неделя.
Мармарай  и метро линия М9 през цялата седмица са от 6 до 00часа.
Денонощни през цялата седмица са само метро линии М4, М3 /само в неделя от 06 до 00часа/

# 643
От къде се купува истанбулкарт. Преди беше от бутките, но сега вече няма Sad

# 644
  • Варна
но явно ще ходим в друг транспорт до Долмабахче.
или Т1 ,
ама до кабаташ има и други корабчета
Истанбулкард има на касите на метрото

Общи условия

Активация на акаунт