Как реагирате когато ви нарекат лелка?

• 7 188
  • 166
  •   1
Отговори
# 45
Ох, леле, то било женска ревност и женска суета как по-стара от нея я нарекла лелка! Женска работа. Понякога се чудя какви глупости предизвикват толкова вълнения у една жена!
Благодаря, но нямам нужда от психоанализа и не разбирам кому е нужно това негативно отношение. Все пак благодаря на хората, които се изказват градивно по темата.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 21:50 от Atamagaokashii

# 46
  • София
Ако имаме късмет може дружно да направим 200 години.
Авторка, така, както реагираш, започваш да имаш мислене на лелка още на 30 години. А какво ще правиш като станеш на 50? Хайде сега, каква психоанализа, няма нужда чак от психоанализа. Обидила си се на лелка не защото пуберите са те нарекли така, а защото жената е по-стара от теб. Женски истории, най-обикновени.

# 47
И какво като се е обидила? То е казано с цел да я обидят. Смешното в случая е, че идва от жена, която очевидно е била по-голяма от нея, и ако авторката е лелка, какво остава за нея...?

# 48
  • София
За мен е много шум за нищо. Голяма работа, че някаква жена я нарекла лелка!

# 49
Ако имаме късмет може дружно да направим 200 години.
Авторка, така, както реагираш, започваш да имаш мислене на лелка още на 30 години. А какво ще правиш като станеш на 50? Хайде сега, каква психоанализа, няма нужда чак от психоанализа. Обидила си се на лелка не защото пуберите са те нарекли така, а защото жената е по-стара от теб. Женски истории, най-обикновени.
Хора, не знам защо се заяждате, наистина. Аз за лелка не се имам. Досега някои пишеха, че имаш ли деца, може да си и на 25, ставаш лелка. Добре, всеки има право на мнение. Само ще спомена покойният ми дядо. Почина почти на 87. От 60 до 75 г. беше капитан на катамаран. Всеки ден излизаше с приятели, имаше приятелки. Казваше, че се чувства младеж. Естествено, че това предизвикване усмивки, но нито веднъж не съм го чула да хленчи, че е остарял. До последно се забавляваше с приятели, не знаеше какво е Алцхаймер. Един ден получи инфаркт и почина. Имаше късмет да не се залежава, да не знае кой е да се мъчи. Тъй че, както се възприемаме като възраст, такива ще сме. Ако повтаряме нон стоп, че на 30 г. сме лелки, на 45 ще почнат и бабички да ни казват. Който е с такова мислене, преждевременно сам се състарява.

# 50
Не си лелка, бе, дете загубено. Стига се тръшка за глупости. Я си сипи едно питие и бухни повече ледчета в него да охладиш малко емоциите.

# 51
  • София
Ти отсега се обиждаш на лелка. Ако се чувстваше нелелка хич нямаше да ти пука, по-скоро щеше да ти стане смешно, а не да си възмУтена и огОрчена. Суета, суета е всичко. Дядо ти няма нищо общо, той не е в случката. Отричаш очевидното, което си написала във всички свои постове по темата и се сърдиш, че си личи кое всъщност те е обидило. Прочети си отново постовете и помислИ как би ги възприела, ако не ги беше написала ти, а някоя друга потребителка. Сама си написала какво те вълнува в случката.

# 52
Анди е права, нищо че звучи грубо. А аз не съм ѝ прЕАтелка, даже редовно се ритаме по кокалчетата, но което си е истина, истина е. Вълнуваш се от пълни глупотевини.

# 53
И аз се опулих преди няколко години като се видяхме с братовчедка ми. А тя казва гордо на малкия: "Я, покажи на леля ти на колко си годинки!" и аз ей така😳😳😳😳😂

Много странно ми стана, признавам си. В роднинския и приятелския кръг на нашите аз все бях от най-малките и изведнъж станах леля🤭 Напуши ме и се хилихме после доста. Оттогава все го карам малкия да ме лельосва, много ми хареса. Живея в чужбина и тук всеки кара на малки имена без значение роднинска връзка и възраст и с това "лельо" много мило ми става🙂
Пък и в средата на 30 каква да съм, честно казано. Не, че се давам, де😅

# 54
Ако някой ме нарече "лелка", най-напред ще го попитам роднини ли сме. В Република България обръщението е госпожа. Като цяло се вбесявам.

# 55
На 41 със 7 годишно дете съм и съм лелка Simple Smile Не ме притеснява това. Случвало се е докато пазаруваме да кажа на детето нещо като "дай на леличката зрънчото да го маркира" и съответно леличката се намесва "не съм леличка!". Казвам, че за него е леличка. А ако не ми хареса добавям и да не се бърка в чужди разговори Simple Smile

Тази случка е по просташка и от случката, заради която е темата! Втрещи ме просто, въпреки че се опитвам да свикна, че има всякакви индивиди. "Чужд разговор"? В който я намесвате, обаче!?

Не бих обърнала чак такова внимание ако ме нарекат лелка. Така мисля от позицията си на тези години, обаче след време не съм сигурна. Много се дразнех, когато бях бременна и някой кажеше "ама, моля ви се, тя е бременна, дайте ред" и се оформяше пред мен коридор, колкото да мине кораб.

# 56
  • Варна
Авторке, реакцията на истеричната чалгаджийка е вулгарна.
Представи си, че някой извика на улицата нецензурирана дума. Ще отговориш ли? Не трябва да се обиждаш от епитети и провокации. Аз съм виждала майка да псува детето си на майка. Всеки идиот с програмата си.

# 57
Гърненцето и похлупака.
Сега зачетох подробно първият пост.
На теб кой ти дава право да наричаш деца " лекенца", лелче?

# 58
Специално за "леля", откакто станах такава, обичам. Като разнасям племенника сама му казвам "Виж, лельо!", "Ела, лельо!", "На леля красивото дете!" итн.  И така започна да ми харесва лелкането.

Към възрастни непознати винаги ползвам "госпожо". Мисля, че е адекватно.

# 59
Странно ми е една 34 годишна жена да се вълнува толкова на тема възраст. Ама хора всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт