Как реагирате когато ви нарекат лелка?

• 7 188
  • 166
  •   1
Отговори
# 30
Нямам драма с възрастта си, не толерирам простотията и невъзпитанието.
В такъв случай, странно, че фокусът ти не е върху чалгата и просташкото поведение на описаните от теб индивиди, а на обръщението "лелка", отправено към теб. На мен първото ми се струва значително по-просташко, но ти си впечатлена повече от това как са те нарекли. Дори тема пускаш по този повод. Не по повод бичещата чалга на улицата, а по повод на това как някой се е осмелил да те нарече "лелка".

# 31
  • София
Първият ти пост оставя впечатление, че именно възрастта и лелката са ти проблемът. Не невъзпитанието. В почти целия си пост отделяш внимание на възрастта и как изглеждала другата жена и как излеждаш ти, как не се чувстваш лелка и т.н. Изцяло си фокусирана върху женската си суета, а не върху невъзпитанието на младежите.

# 32
''Лелка'' в повечето случаи се използва с цел обида.Atamagaokashii знаеш това,продължи и забрави.
Освен с едно изключение,не си спомням да са ме наричали така.Бях на 22г.,позната на 35г.уж небрежно каза на детето си нещо по мой адрес с това обръщение.Не е имало конфликтна ситуация,бяхме с децата на площадката.
Е,как да и се засегна от тази лелка?Wink

# 33
На 41 със 7 годишно дете съм и съм лелка Simple Smile Не ме притеснява това. Случвало се е докато пазаруваме да кажа на детето нещо като "дай на леличката зрънчото да го маркира" и съответно леличката се намесва "не съм леличка!". Казвам, че за него е леличка. А ако не ми хареса добавям и да не се бърка в чужди разговори Simple Smile

# 34
Има ли смисъл да се впечатлявам за поведението на 12-13 годишни, които е очевидно в каква среда живеят? Обикновено не влизам дори в диалог с подобни индивиди. Когато на някой му липсват първите седем години, каквото и да му кажа, няма да се промени. В случая ме подразни обръщението, защото целеше да обиди и на всичко отгоре дойде от човек на повече години от мен. А относно темата - хората тук пускат какви ли не теми. Не виждам проблем да се обсъди въпроса.

# 35
Не ми се е случвало, но ако стане вероятно ще се усмихна и ще си продължа деня. Има толкова много по-интересни и приятни неща за правене от това да мучиш срещу магаре ¯\_(ツ)_/¯ Пък и като се усмихна изглеждам на 22, това обърква противника и ги прави несигурни в себе си 😁

# 36
Не ме интересува въобще, ако искат да ми викат и "бабо" (на 37 съм); ако чуя силна музика около блока или видя събрана голяма група хора на паркинга (които се занимават с подозрителна дейност), направо ще звънна на 112, без да ги предупреждавам. Отзовават се,  проверено е.

П.п. Преди години, като бях студентка ми се случи следното - отивах до магазина и едно много малко момиченце, придружено от мъж на средна възраст (вероятно дядо му) се разсмя като ме видя и извика към мен "Бабо, бабо!", при което мъжът също се засмя и й каза "Не викай така, това не е баба ти.".

# 37
Оххх, какво ти пука от думите на някаква простакеса? На 34 си достатъчно млада, че да се впечатляваш от подобни простотии.

# 38
  • София
Чакай малко, че не разбрах. Кой е този по-големият от теб на години и той ли е обидил жената?
Пускаш тема със заглавие за наричането на лелка, а не колко невъзпитани са младите.

# 39
Чакай малко, че не разбрах. Кой е този по-големият от теб на години и той ли е обидил жената?
Пускаш тема със заглавие за наричането на лелка, а не колко невъзпитани са младите.

Някаква 40 годишна я нарекла лелка, а тя била само на 34.

# 40
Сетих се сега за младо семейство (едва ли имаха 30г) с бебенце, които бяха в близост до нас някъде си. Казах на сина ми да се дръпне малко, че леличката и чичкото с количката да минат. Така се зарадваха! "ама наистина вече сме леличка и чичко!" и той я прегърна. Сладко беше Simple Smile

# 41
Оххх, какво ти пука от думите на някаква простакеса? На 34 си достатъчно млада, че да се впечатляваш от подобни простотии.
Децата също бяха ужасно нагли и се държаха отвратително с възрастната жена. Надявам се, че като чу за 112 онази няма да си пуска повече детето безпризорно, поне за известно време.

# 42
  • София
Ох, леле, то било женска ревност и женска суета как по-стара от нея я нарекла лелка! Женска работа. Понякога се чудя какви глупости предизвикват толкова вълнения у една жена!

# 43
Е, кво се чудиш, Анди? Аз още изпадам в ужас като се сетя, че първата цифра пред годините ми вече не е 4. Ти представяш ли си, че двете с теб, взети заедно, сме на 100 години?! Аууу! Отивам за пушка да се самообеся!

# 44
Авторке, на 34 си лелка отвсякъде.
Свиквай.

Общи условия

Активация на акаунт