Покажете си детските стаи - тема 28

• 62 625
  • 819
  •   1
Отговори
# 780
Има едни двуетажни легла с  тръбна стълба, ужас е това, като се качвам ме болят краката. Когато сме били на почивка сме пробвали, вкъщи с отделни легла.

# 781
Защо им стават неудобни?
Защото децата порастват и след 150 см някъде е неудобно да стоиш седнал в леглото и главата ти да опира на тавана... Ако таваните са ви 3м може би по-добре, но за стандартните жилища стават тесни и неудобни за ползване.
Аз сменях чаршафи само в началото, от 1-2 клас сами се оправят, ама не си е работа за дългосрочно ползване.
Ако няма друг вариант, поради малка площ на жилището например, стават... Но не са оптимално решение дългосрочно.

# 782
  • София
За това легло ли става въпрос от Ралица:
https://www.cilek.bg/products/%D0%B4%D0%B2%D1%83%D0%B5%D1%82%D0% … x200-%D1%81%D0%BC
Обмислях и тип сандвич, но предвид нрава на децата ми клоня повече за двуетажно. Но ако имате позитивен опит с такова, ще бъда благодарна да споделите.
Това е, да.

# 783
  • Пловдив
Баткото искаше за стаята си двуетажно легло и аз бях много против, точно заради мненията в темата.
В крайна сметка, стаята си е негова и решението беше негово, та се примирих - ами в интерес на истината горното легло го оправях по-лесно от долното (разстоянието между двете е около 90 см, а може би и метра да беше - не помня вече.
Да, не се ползва често, но това е местенцето на Дреб, където сестра му знае, че ако е там, не трябва да го закача Joy
В началото спеше само горе, но за месец му мина мерака и от тогава си спи на долното, а горното легло ползва за "диван" през деня.
Таваните не са ни високи, даже според мен са ниски (2,54м), но на него си му е удобно.

# 784
  • Пловдив
И ние сме с двуетажно на Чилек назад в темата съм показвала снимки.
За чаршафи ползвам от тези с ластик, даже доста бързо ги сменям за разлика от тези на нашат спалня например.
Всяко легло издържа до 130 кг. Стълбата е удобна и здрава, като цяло нямам забележки доволна съм от мебелите, които взехме от Чилек. Купихме и издърпващо чекмедже под леглото то е всъщност трето легло, но ние го ползваме за чекмедже. Вечер мм чете приказки на малкия преди да заспи, мм е 90 кг, а дребосъка е 20 кг. няма никакъв проблем. Дъщеря ми е 170 см. и понякога като се занимава  с брат си седят на долното легло да му чете книжка или да му покаже нещо на лаптопа до сега не се е оплаквала, че се удря в горното легло или пък, че е неудобно.

# 785
При нас е само горно легло. Няма долно.
Долу под леглото са гардероб и шкафчета.

# 786
Моля, пуснете нова тема.

# 787
Здравейте, дали легло в размер 82 / 190 ще е удобно за 13 год. момиче?  Стаята е малка  и не искам да я претрупвам.

# 788
Здравейте, дали легло в размер 82 / 190 ще е удобно за 13 год. момиче?  Стаята е малка  и не искам да я претрупвам.

82 см не е ли много тясно? Май 90 см са стандартните. Иначе 190 см е ок.

# 789
  • Пловдив
90/190 или на 200 си е съвсем нормално легло за 1 възрастен, така че предполагам 82/190 не е проблем за тийнейджър

# 790
И аз мисля като sweet_maniche..стандартното е 90см, 8см разлика едва ли ще се усетят.

# 791
И аз мисля като sweet_maniche..стандартното е 90см, 8см разлика едва ли ще се усетят.

Ние ходим всяка година ски на едно и също място и там леглото на сина ми е по-тясно от стандартното (80 см, мисля). Не му е ок и неведнъж е падал дори като по-малък. Сега навърши 12 години, а ходи там от тригодишен. И е по-скоро слаб.

# 792
Ако почне да се търкаля след някоя година с гаджето, ще й се види супер малко😉 само ей така да си кажа, че ми е на дневен ред...
МС има 100*200... С девойката тясно им било (на 15 е почти тя). Поръчал е матрак 140*200 и ще имаме пак офанзива с мебели...

# 793

Ние ходим всяка година ски на едно и също място и там леглото на сина ми е по-тясно от стандартното (80 см, мисля). Не му е ок и неведнъж е падал дори като по-малък. Сега навърши 12 години, а ходи там от тригодишен. И е по-скоро слаб.
Ми във всеки магазин ни казват ,че 82/190 е стандартно легло , жената за матраците също каза , че е стандарт по БДС, за това съвсем се обърках ,а 90 на 190 см. почти не намираме, всички са на 200см..Ние спим 2 души на спалня 164/ 190 см.

# 794
Мхм, то в бг мама всички живеят в замъци, всяко дете има отделна стая и спи само на спалня.

Общи условия

Активация на акаунт