От ритниче на ритниче, ДЕКЕМВРИ наближава с нашето мъниче! (Тема 5/2021)

• 26 935
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Като стана въпрос за бельото аз пак ще хваля Лидл 😆 От години нося от памучните им бпксерки и бикини по време на цикъл, първата бременност и тази постоянно нося само Лидл - памучни, много удобни, не стягат никъде, издръжливи на пране и сушене (от изчистените памучни без дантели). Всеки път като пуснат си купувам 🤣 Ето такъв тип, но ги пускат в различни цветове:
Скрит текст:

Аз да се оплача във влагалищния секрет за втори път ми излиза е-coli и пак ще пия антибиотик 😣 Никога през целия ми живот не ми се е случвало да имам, а сега за 3-4 месеца за втори път 😞 Дано поне този път се изчистят, че започвам да се притеснявам.
Утре сутринта ще пусна и стерила урина и започвам с антибиотика..

# 151
И аз пия антибиотик за е- коли .Нямах нито един симптом,но го откриха.В Ирландия нито веднъж не са ми взимали влагалищен секрет,ако не се бях прибрала в Бг нямаше и да разбера.

# 152
  • до най-прекрасния мъж
Ей точно тези бикини и аз щях да хваля. Аз си купих миналата година такива за пълнички, XL са. Засега са добре, не ми стискат и идват малко под пъпа. Даже преди да ми порасне корема ми висяха. Ама ще следя, пуснат ли пак, може да си взема един номер по-големи, че то още има някъде да растем и до декември вече може да са ми теснички тези. Много са ми удобни, памук са и пера спокойно на 95 °С, заедно с хавлиите. Щом издържат и на това издевателство, значи са добри.
Скрит текст:
Повече от 2 години и половина борех бактерии в МБ, затова пера на висока Т. Така свикнах и си продължавам и сега.
Момичетата, които сте по-напред вече - кога ви пуснаха МБ? Аз имам една около 11 г.с, когато се записах на ЖК и повече нямам. Мисля, че засега удържам фронта, но се чудя дали на следващия преглед да не помоля доктора да ми пусне. Май чак към 36 г.с. пускат пак, ако ме не лъже паметта. А пък мен много ме е страх от бактерии, предвид гореописаното.

# 153
blue.angel и на мен за първи път ми пусна когато се записах на ЖК (около 12-13г.с.) и от тогава още два пъти е пускал заради въпросните бактерии. С първата бременност са ми пускали МБ общо 3 пъти за цялата бременност и винаги е била чиста..

# 154
На мен ми каза АГ от ЖК като отида между 24-26 г.с , че ще ми пусне ако искам пак МБ. А въпросното бельо съм го виждала, изглежда супер, но С размер беше голямо за мен. Сега ако има пак мога да взема и ще ми е добре. Иначе мисля да тия дни да поръчам и от LC (видях, че имат памучни в комплект по 3 бр), защото аз нося ХС и скоро ще ми е доста тясно всичкото бельо вече.

# 155
До тук 2 пъти са ми пускали МБ около 10 та г. с и после в 16та-17г.с и на първата имаше без симптоми инфекция, втората беше чиста.

# 156
Все различно ми казваха за МБ и сама си поисках малко седмици след БХС, в 21ва също. Един твърдеше, че няма нужда (от 2020 последната е октомври), друг как можело такова безхаберие. Явно всички различно..

Сънувах, че родих в клиниката на нотино.бг и после трябваше да си пиша домашното по испански за университета. Беше готино 😂

# 157
  • до най-прекрасния мъж
Аз ще съм в 26 г.с. на следващия преглед, мисля да си поискам МБ, ако не ми пусне док. Ако не се полага по каса, ще си я платя, ама 36 г.с., когато май пускат обичайно, ми се вижда далече. Иначе, нямам течения и миризми, но то и с Утрогестана, който слагам, не мога да съм на 100 % сигурна. От него си изтичат остатъци и цапат малко или много превръзката.

# 158
На мен сега ми пуснаха микробиология и кръв . Едното било за 24гс , а другото май каза за 30гс, ама кое за кога е , не съм се интересувала.
Иначе за ежедневно бельо нося отдавана само памучно - и бикини, и боксерки, като основната част са ми на турски марки, купувани от там. Изключително удобни и качествени и са под корема всички. Ако продължавам с качването на килограми като досега, няма и да се наложи да си взимам нови.

# 159
  • София
На мен само около 12 седмица ми пускаха МБ и беше чиста. Може би чак към 36 седмица ще ми пуснат пак, ако нямам оплаквания.

Със същото бельо на Лидл съм и аз. 😂 Имам чувството, че и половината жени, с които се разминавам по улицата, защото в нашия Лидл като го пуснат и става бой за гащи. 😁 Коремчето ми обаче май расте от ниско и ластика нищо че не е стегнат ми създава дискомфорт понякога.

Момичета, да ви питам - Имате ли Лична амбулаторна карта и какво ви нанасят в нея? В болницата, в която съм се насочила за раждане я изискват (подписана и подпечатан от ЛЛ), но аз не мисля, че имам такова нещо изобщо. Още преди повече от 10г. като се преместих в София смених ЛЛ и не съм й носила такова нещо. Гледам, че пред кабинета на АГ някои мами разнасят такива, но на мен АГ не ми я е искала. 🤔

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 09:37 от Рошличка

# 160
Рошличке Личната амбулаторна карта ти е нужна за болничния лист вътре в нея се попълва информация колко дни си в болничен от коя до коя дата и с каква диагноза.Дано да съм обяснила правилно.

# 161
Личната амбулаторна карта е една книжка, която като се купи я подпечатва личния лекар. Седи при теб, там нанасят болнични, поне при мен. Предния път като раждах, описаха и раждането там. Ако нямаш си направи нова. Купува се по книжарници и носиш за печат на личния.
Вчера ми мина ФМ, бебчо е 320г, всичко е наред, на размазаните снимки, които успяха едва да направят от толкова извиване и шаване е одрал кожата на брат си Simple Smile А аз толкова се вълнувах, все едно вчера го родих вече...

# 162
В темата за Токуда обсъждахме, че там например при някои дами на място им я подпечатват, без ЛЛ. Fairytale беше много полезна с информация също Simple Smile

За пръв път чух там за тази карта, последно съм имала като дете. Досега не ми е трябвала никъде. 😳 Повечето жени казаха, че им седи в шкафа и само те си гледат копията от болничните вътре. Може би зависи от болницата/АГ? 🤔

# 163
А за обменна карта някой нещо знае ли? Разбрах, че в нея се нанасят изследванията от ЖК, но моите си са при мен, аз само ги пращам на АГ за коментар по вайбър. Не знам дали ще ми дадат такава карта и изобщо задължителна ли е наистина при раждането? Дано не забравя да попитам и професора на следващия преглед в Майчин дом.

# 164
  • София
Да се включа малко за ешиихията, с миналата ми бременност ми откриха в урината - много коварно нещо - пих 3 пътиантибиотик за да я преборим. Обръщам внимание че е много упорита. В болница Надежда така и не се справиха с нея - изписаха ми 2 пъти по 7 дни 2 пъти на ден антибиотик - изчезваше и след 2-3 седмици се появява пак. Вече в Токуда АГ ми назначи лечение 10 дни по 3 пъти и успяхме да я преборим. Не знам за вагиналаната как е положението, аз за в пикочните пътища взимах и от тези с червената боровинка - урокомфорт или уростаб.
Личната амбулаторна карта е задължителна при издаване на болничен, както и за тоя 45-дневния преди раждане.
Моята обменна карта си ми седеше при АГ, което ми водеше ЖК, така и не са ми я давали, но при раждането в Токуда не са ми я и искали тъй като аз си им показвах всички изследвания и те си ги нанасят в тяхната система.

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 10:10 от Aisi_Popova

Общи условия

Активация на акаунт